Cantonament fără minge pentru elevii lui Zahiu! Iclănzan: „Ne va prinde bine această perioadă”

Cantonament fără minge pentru elevii lui Zahiu!** Iclănzan:

Jucătorii Minerului Motru au încheiat prima săptămână a stagiului montan și vor fi cantonați încă cinci zile la Sinaia. Toate ședințele de pregătire se desfășoară fără minge, iar primul antrenament începe la ora 7:30, la minus 14-15 grade, când elevii lui Zahiu au de alergat 6 km prin parcul din apropierea hotelului la care sunt cazați. Până-n prânz, aceștia parcurg alți 9000 de metri, iar spre seară au program la sala de forță. De altfel, Gabi Zahiu e cunoscut drept un tehnician care pune mult accent pe pregătirea fizică.

Programul nu-l surprinde pe fundașul dreapta Iulian Iclănzan, care a mai lucrat cu actualul antrenor al Motrului și la Pandurii II, în urmă cu trei sezoane. Iarna trecută, jucătorul originar din Târgu Jiu a efectuat cantonamentul montan cu Minerul tot la Sinaia, dar sub conducerea lui Ștefan Nanu, iar ședințele de pregătire erau mai lejere. „Chiar dacă e mai greu, nu trebuie să ne plângem și tragem tare în această perioadă. Facem câte trei antrenamente pe zi și sunt sigur că ne vor prinde bine, în retur. Nu ne pregătim deloc cu mingea, ci alergăm prin parc, unde am făcut și cărări, bătătorind zăpada cu crampoanele. E foarte frig dimineața, sunt minus 14 grade, dar muncim cu drag. Domnul Zahiu se bazează foarte mult  pe pregătirea fizică. Am mai lucrat cu dânsul la Pandurii II și la fel proceda, iar aceste antrenamente fizice ne ajutau în campionat”, a declarat Iclănzan.

Luptă pentru un post de titular

Cu doar patru meciuri jucate în prima parte a sezonului actual, jucătorul de 22 de ani vrea să redevină titular și speră să reușească alături de Minerul o salvare miraculoasă de la retrogradare: „Ne așteaptă un campionat foarte greu, dar suntem încrezători că vom avea un parcurs mult mai bun ca în tur. Sperăm cu toții să evităm retrogradarea, chiar dacă va fi foarte greu. Totodată, îmi doresc să nu mai fiu accidentat, fiindcă vreau să joc cât mai mult în meciurile care au mai rămas de disputat din retur, dar și în play-out, unde ne vom lupta cu UTA, FC Bihor și Mioveni pentru salvare. Sper ca în final noi să fim cei care rămânem în eșalonul secund”.

Pe viitor, Iclănzan speră să revină și la Pandurii, club la care a făcut junioratul. „Am debutat în acest sezon în eșalonul sezon, dar pe viitor îmi doresc să joc în Liga I, la Pandurii. Acolo am început fotbalul și e normal să îmi doresc să evoluez pentru echipa din orașul natal. La 17 ani, am fost luat la prima echipă de domnul Cârțu, dar am jucat doar în amicale, după care am plecat la Pandurii II, cu care m-am clasat pe primul loc în Liga a III-a, dar nu am avut drept de promovare”, a precizat fundașul școlit și pe la GP Craiova sau Liberty Salonta.

Articol scris de Mircea OGLINDOIU

Pe aceeași temă