Cantonament cu banii jos! State a vrut să anuleze pregătirea de la Băile Felix

Marius ANGHEL 14 Feb. 2013, 14:55 Pregătiri, amicale
Cantonament cu banii jos!** State a vrut să anuleze pregătirea de la Băile Felix

FC Hunedoara a fost la un pas de a rata stagiul de la Băile Felix.

Începând de duminică, pentru 12 zile, lotul de jucători al FC Hunedoara și-a mutat cartierul general în stațiunea Băile Felix pentru singurul stagiu centralizat din pauza competițională.

Însă, Janos Vajda și colegii săi au fost la un pas de a-și continua pregătirea fizică pe plan local, la Hunedoara. Motivul!? Finanțatorul lui FC Hunedoara, Alina State a vrut să anuleze cantonamentul deranjată de condițiile de plată impuse de administratorul hotelului în care sunt cazați în acest moment fotbaliștii.

„Împreună cu antrenorul principal Marius Opric și preparatorul fizic Ștefan Beregszaszy am dus muncă de lămurire cu domnișoara Alina State pentru a o convinge să accepte situația și să nu renunțe la cantonament. I-am explicat că totul s-ar întoarce împotiva echipei și ar fi păcat pentru că avem un obiectiv de realizat: promovarea în Liga a II-a”, a explicat organizatorul de competiții al FC Hunedoara, Dan Stroia.

Ce s-a întâmplat mai exact? Întreg cantonamentul pentru 30 de persoane costă pe FC Hunedoara 50.000 lei. Nicio problemă până aici. Deranjul s-a produs în momentul în care administratorii locației în care urmau să fie cazați fotbaliștii hunedoreni au solicitat un avans de plată de 10.000 lei plus achitarea a încă 130 lei per persoană la finalul fiecărei zile adică contracostul celor trei mese, închirierea terenului de antrenament, a sălii de forță și a celei de refacere. Toate astea în situația în care celelalte cluburi găzduite în aceeași locație au fost păsuite mai mult de o lună cu plata cantonamentului.

De unde li se trage hunedorenilor

Lui FC Hunedoara i s-a dus vestea de club rău platnic încă din sezonul 2010-2011 atunci când finanțator era Cornel Ene. Și în februarie 2011 „negru-albaștrii” au efectuat un cantonament la Băile Felix pe care însă nu l-au achitat integral. De atunci datoriile de tot felul inclusiv impozitul pe salariile jucătorilor s-au tot strâns în contul lui FC Hunedoara. „Cel mai greu ne-a fost să recâștigăm încrederea oamenilor. Să redăm credibilitatea clubului în relațiile cu diferiți furnizorii. Încă nu am reușit în totalitate”, a mai spus Dan Stroia.

25 de fotbaliști a deplasat FC Hunedoara la Băile Felix

Articol scris de Sami Tamaș

Marius ANGHEL 14 Feb. 2013, 14:55 Pregătiri, amicale
Pe aceeași temă