Calitate și abnegație în dreptul căpitanilor lui Honved și UTA

26 Feb. 2012, 17:08 Pregătiri, amicale

Trecutul, prezentul și – poate – viitorul UTA-ei s-au aflat față în față în amicalul de la Mako. Sorin Botiș a purtat banderola celor de la Honved, de partea cealaltă, căpitan fiind desemnat Bogdan Mara, deși pe teren s-au aflat Predrag Pocuca și mai apoi Claudiu Pascariu. Fundașul arădean de 33 de ani și atacantul utist de 34 de ani au fost integraliști sâmbătă, dovedindu-se cei mai buni oameni de la formațiile lor. Experimentatul apărător crescut de Romvest Arad și lansat în fotbalul mare de „Bătrâna Doamnă” a oprit destule atacuri utiste, în timp ce Mara, pe lângă golul marcat, a fost coautor la reușita de 2-1 a „textiliștilor” și a hăituit în permanență defensiva maghiarilor.

Pe lângă toate acestea, cei doi lideri și-au coordonat mereu colegii din teren, Sorin Botiș având treabă și cu „ultrașii” lui Honved, care au făcut scandal înaintea și în timpul amicalului. „Am observat și eu că la UTA este căpitan Bogdan Mara și cred că, la fel ca și în cazul meu, experiența a contat în alegerea antrenorilor și echipei”, consideră jucătorul lui Honved.

Cum contractul lui Botiș cu Honved expiră la vară, iar el spune că s-ar reîntoarce acasă, inevitabil, UTA poate fi considerată o posibilă destinație pentru fundașul arădean. „Nu depinde doar de mine o revenire la UTA. Mi s-a propus deja prelungirea contractului la Honved, dar, deocamdată, mă mai gândesc. În orice caz, dacă nu voi mai semna cu ei, vreau să mă întorc acasă, să nu mai joc afară. Momentan, suntem în lupta pentru o calificare în cupele europene, acesta este obiectivul nostru până în vară și ne gândim cu toții doar la asta”, a punctat arădeanul.

Deocamdată, președintele „alb-roșii” nu oferă prea multe șanse de reușită acestei mutări. „Nu știu dacă poate fi o soluție pentru noi, vom vedea. Noi avem acum patru fundași centrali și poate vom mai aduce unul. Vom vedea cum se va descurca echipa până în vară, ce parcurs vom avea și, după ce tragem linia, vom vedea dacă Botiș poate fi o soluție”, a explicat Giovanni Catanzariti.

Gio: „Mi-a plăcut reacția echipei”

Președintele UTA-ei a urmărit de pe marginea terenului de la Mako, unde a ajuns cu zece minute întârziere din pricina problemelor avute cu fanii lui Honved, prima victorie a echipei sale după aproape o lună de zile. „A fost un meci frumos, reușit penru noi, chiar dacă în prima repriză nu am jucat foarte bine. Ei au primit cadou un penalty, însă chiar și așa puteam egala la șutul lui Purece. Mi-a plăcut reacția echipei, în partea a doua am dominat cu autoritate. Ne-am creat ocazii și am reușit să înscriem de două ori în fața unei echipe destul de puternice”, a precizat șeful „textilitilor”.

Acesta a vorbit și despre transferul mozambicanului „Jerry” Sitoe: „Este un jucător interesant, vine din Portugalia, nu l-au recomandat cei de la CFR Cluj, sperăm să ne ajute cât mai mult. Are la vârsta sa deja 12 selecții la națională, știe cu mingea, sperăm să fie un transfer util”.

Sursa: Sport Arad
Foto: Viorel Muscă

26 Feb. 2012, 17:08 Pregătiri, amicale
Pe aceeași temă