Călin Cojocaru a debutat cu dreptul ca antrenor la Pandurii, cu o victorie la scor cu Gilortul! Marin Condescu i-a stabilit obiectul pentru ultimele patru jocuri rămase în acest an

Deoarece adversara pe care urma s-o întâlnească în etapa a 17-a a Ligii 2, Daco-Getica București, s-a retras între timp în campionat, Pandurii Târgu Jiu a profitat de faptul că nu a evoluat în runda intermediară și a disputat, miercuri, un amical cu nou-promovata în Liga 3 Gilortul Târgu Cărbunești. Testul, jucat pe terenul sintetic de lângă stadionul Municipal din Târgu Jiu, s-a încheiat cu scorul de 4-0 în favoarea divizionarei secunde, care a marcat prin Alexandru Dinu-Ivănescu (18), Adrian Nichifor (55) și Robert Lică (65, 67). A fost un prim prilej pentru noul antrenor Călin Cojocaru, pentru a se edifica, în principal, asupra jucătorilor care, în mandatele lui Adrian Bogoi și Tiberiu Bălan, au evoluat mai puțin.

Marin Condescu: „Experiența lui de la Național Sebiș îl recomandă pe Călin Cojocaru”

Președintele Adunării Creditorilor de la Pandurii, Marin Condescu, are mare încredere în noul antrenor și e convins că echipa sa va obține cel puțin patru puncte în cele patru jocuri rămase de disputat în 2019.

În acest final de an, Pandurii Târgu Jiu mai are de jucat cu Rapid (d), Concordia Chiajna (a), Turris-Oltul Turnu Măgurele (a) și ASU Politehnica Timișoara (d). După 16 etape, Pandurii ocupă ultimul loc în Liga 2, 19, cu doar 7 puncte.

„Experiența lui de la Național Sebiș, când a fost trei ani de zile și conducător și antrenor, și s-a bătut și pentru promovare, îl recomandă. A avut ocazia să pregătească mulți jucători care acum sunt la Pandurii. Sub comanda lui, Unguru a dat 20 de goluri, înseamnă că l-a folosit pe cel mai bun post pe care îl putea folosi. Aș vrea să-l văd din nou pe acel Unguru. A pregătit Cugirul (n.r. – Cojocaru nu a antrenat la Metalurgistul Cugir. Alte echipe pe care le-a condus sunt Millenium Giarmata și CSM Lugoj), la ACS Poli a luat șase puncte din patru meciuri când echipa era în picaj. Din punctul nostru de vedere, venirea lui va fi un plus. Sper că va reuși să redreseze cât de cât echipa până în iarnă și să obținem minim patru puncte, din ultimele patru jocuri”, a declarat Marin Condescu, la Accent TV.

Condescu, despre despărțirea de Tiberiu Bălan și înlocuirea lui Adrian Bogoi

Acesta a vorbit și despre scurtul mandat al lui Tiberiu Bălan la echipă, dar și despre motivele înlocuirii lui Adrian Bogoi. „Tibi Bălan a demonstrat că un jucător mare nu poate să fie și un antrenor care să rezolve situații dificile. Cristi Popescu (n.r. – secundul care trebuia să rămână interimar) este un antrenor foarte bun, dar nu ca principal. El este omul care trebuie să aibă liniște, singur nu ar fi făcut față la lucrurile care se întâmplă. Adi Bogoi a ținut aproape trei ani de zile echipa pe linia de plutire, dar n-a mai putut. La meciul cu Snagov a arătat niște limite de implicare, pentru că munca sa nu a fost răsplătită. Am vrut un șoc la echipă. În fotbal, și în afaceri, dacă acționezi cu inima, nu ai succes”, a precizat Condescu, referindu-se și la faptul că Bogoi a fost îndepărtat înainte de meciul de debut pe noul stadion Municipal din Târgu Jiu.

În etapa a 18-a, Pandurii Târgu Jiu joacă sâmbătă, de la ora 12:00, în deplasare la București, cu Rapid (locul 6).

Articol scris de Mircea OGLINDOIU

Pe aceeași temă