Bărbuț se bucură că a făcut pasul către echipa lui Velcea: „Creștem foarte mult”

Marius ANGHEL 06 Feb. 2013, 14:21 Pregătiri, amicale
Bărbuț se bucură că a făcut pasul către echipa lui Velcea:**

A fost poreclit „Noul Torje” și era să ajungă la Dinamo. Cristi Bărbuț (17 ani) e unul dintre puștii talentați care se pregătesc în Antalya cu ACS Poli. Micuțul jucător de atac timișorean simte șansa importantă primită și speră să-l convingă pe antrenorul Valentin Velcea de calitățile sale.

Bărbuț s-a evidențiat în mai multe ocazii la juniori și are puncte forte asemănătoare cu cele ale mijlocașului de la Granada. Crescut la Banatul și Giroc, a fost dus de impresarul Cristea Opria la Dinamo dar câinii l-au pierdut în favoarea lui Poli. La fel ca Todorov și Bocșan, a câștigat titlul național cu selecționata Timișului U16 și e un obișnuit al loturilor naționale.

„E o șansă importantă, deoarece alături de alți juniori am făcut pasul către echipa mare, creștem foarte mult. Avem colegi foarte experimentați și avem de unde învăța. Mă înțeleg cu toți, suntem un colectiv unit, chiar dacă suntem mai mici, ne-au primit foarte bine, încercăm să facem totul cât mai bine. Aici facem antrenamente axate pe joc și creștem foarte mult, la juniori e mai ușor. Aici intensitatea e mai mare, am evoluat în toate meciurile și mă bucur că am făcut acest pas”, a declarat Cristian Bărbuț.

În tur juniorul care poate evolua atât în bandă, cât și în atac, a bifat jocuri doar la juniori și la echipa a doua pentru ACS Poli și speră acum să primească minute în tricoul primei echipe, în Liga a II-a.

    „Dacă domnul Vali crede că aș putea prinde lotul sunt foarte fericit, dacă nu, voi continua la juniori și când va fi moment voi debuta. Este bine, pentru că la nivelul nostru trebuie să avem meciuri multe, și la lotul național facem antrenamente foarte bune și cu siguranță prezențele de la lotul național m-au ajutat… Vom vedea ce va fi, eu mă pregătesc în continuare”, a mai spus Bărbuț.

Internaționalul de juniori a avut ocazia să joace marți și împotriva unei echipe care se bazează pe tineri ca el, un motiv în plus de ambiție. „Abordăm toate meciurile la fel, dar și Viitorul are jucători de perspectivă, tineri, puteam să-i batem, ne-am făcut un antrenament foarte bun”, mai remarcă Bărbuț.

Aflat la primul cantonament cu o echipă de seniori în condiții de mare performanță, tânărul jucător a fost impresionat de stagiul din Antalya. „Am fost pentru prima dată în Turcia, e o amintire foarte plăcută deoarece e primul cantoanment cu echipa de seniori”, a conchis acesta.

ACS Poli va disputa ultimul joc din Antalya joi, 7 februarie (ora 17), împotriva muntenegrenilor de la Buducnost Podgorica.

Articol scris de Cornel BIHOLARI (Banat Sport)

Marius ANGHEL 06 Feb. 2013, 14:21 Pregătiri, amicale
Pe aceeași temă