Unirea Slobozia continuă ”cumpărăturile” pentru prima ligă! Portarul Ceahlăului, un mijlocaș de la Gloria Buzău și altul de la Poli Timișoara, ultimele noutăți

Marius ANGHEL 18 Jun. 2024, 12:07 Liga 2

Campioana Ligii 2 în 2024, Unirea Slobozia, a început a treia săptămână de pregătiri pentru participarea în premieră în prima ligă și de această dată se află în cantonament la Ghimbav, lângă Brașov, unde va rămâne până în data de 28 iunie 2024.

Adrian Mihalcea are mai multe noutăți în lot, față de cum se încheia campionatul, însă cele mai proaspete mutări sunt trei. Este vorba despre doi jucători luați din Liga 2 și un altul, cel mai experimentat, care ultima dată a evoluat în Liga 3.

Portarul Stefan Krell și mijlocași Ovidiu Perianu și Cristi Bărbuț au ajuns și ei la echipa din Slobozia.

Unirea Slobozia a început cantonamentul de lângă Brașov. Clubul are o nouă siglă odată cu promovarea în prima ligă

Clubul ialomițean s-a reunit din data de 3 iunie, însă nici până astăzi nu a oferit, în mod oficial, informații certe despre componența lotului. Nici măcar la momentul plecării în cantonament, după două săptămâni de pregătire, în care Adrian Mihalcea a reușit să își închege un grup în posibilitățile actuale.

Unirea Slobozia a promovat în prima ligă, în premieră, însă nivelul său de comunicare rămâne în continuare deficitar, neprietenos cel puțin cu suporterii săi.

Luni, după ce a ajuns în cantonament și a efectuat primul antrenament, Unirea a transmis că jucătorii săi ”trag tare la Brașov”, unde vor sta până în data de 28 iunie și că zilnic au programate ”două antrenamente, desfășurate la baza sportiva Campo Verde”.

A publicat și o galerie foto cu jucătorii lui Adrian Mihalcea și stafful tehnic, putându-se remarca, astfel, cine face parte din lot, dar și că echipa s-a afișat în premieră cu un nou logo.

Din lotul cu care s-a reușit promovarea au fost menținuți: Denis Rusu, Ștefan Georgescu, Cristian Ciupercă – Constantin Toma (foto), Florinel Ibrian, Gabriel Lazăr, Ionuț Dinu, Dmytro Pospielov, Ionuț Coadă, Florin Purece, Ștefan Pacionel, Christ Afalna, Laurențiu Vlăsceanu, Andrei Dorobanțu, Mihăiță Lemnaru și Viorel Gîrbăcea.

  • N-au rămas Mario Aioanei, Vlăduț Andreș, Mihai Șandru, Cosmin Atanase, Serafim Cojocari, Serges Ekollo, Dragoș Lazăr, Denis Bujor și Iliya Dimitrov.

Stefan Krell, Ovidiu Perianu și Cristi Bărbuț au ajuns sub comanda lui Adrian Mihalcea

Primele achiziții, despre care site-ul nostru m scris deja, au fost Marius Antoche, Paolo Medina (ambii foști la FC Hermannstadt), Daniel Șerbănică (CS Mioveni), Ariel Lopez (UTA), Jordan Gele (FC Wil – Elveția) și Filip Ilie (Universitatea Cluj).

Între timp, la Unirea au ajuns și portarul Stefan Krell și mijlocașii Ovidiu Perianu și Cristi Bărbuț.

Austriacul Stefan Krell (32 ani) nu mai continuă, astfel, cu Ceahlăul, unde a evoluat în ultimii doi ani, în Liga 3 și 2. În sezonul recent încheiat de Liga 2, portarul a apărat în 18 meciuri pentru nemțeni, o perioadă fiind accidentat. În România a mai jucat două sezoane la Dunărea Călărași, în Liga 2, și un sezon la Sporting Roșiori, în Liga 3.

”Portarul Krell a vrut 2.000 în plus. Totuși, nu suntem un club finanțat de la bugetul de stat. În Liga 2 s-a ajuns la niște salarii incredibile, de aproape 10.000 de euro, ceea ce e aberant!”, spunea, zilele trecute, Anton Măzărianu, finanțatorul Ceahlăului, amintind inclusiv despre Krell.

Ovidiu Perianu (22 de ani) a jucat din iarnă pentru Gloria Buzău, cealaltă promovată direct din Liga 2. Nu a rămas la trupa lui Andrei Prepeliță, ci a trecut sub comanda lui Adrian Mihalcea. El a jucat la Buzău sub formă de împrumut de la FCSB, după ce în prima parte a sezonului recent încheiat a activat în prima ligă la ”U” Cluj. Pentru Gloria a jucat în toate cele 14 meciuri din 2024, 13 începute ca titular, și a înscris 3 goluri. În cariera sa mai fost împrumutat de FCSB la FC Botoșani și Chindia, în prima ligă.

În fine, Cristi Bărbuț (29 de ani) a ajuns în primăvară la Poli Timișoara, în Liga 3, după ce n-a reușit să semneze cu o altă echipă pe placul său după despărțirea de FC Hermannstadt, pentru care a avut doar 90 de minute jucate în șase partide de primă ligă în prima parte a sezonului recent încheiat. Nici la Poli nu a jucat prea mult, accidentându-se în chiar primul meci în care a intrat pe teren. Cum nu a promovat cu echipa bănățeană cel puțin în Liga 2, Bărbuț și-a găsit o nouă formație și va juca la nou-promovata Unirea Slobozia.

În cariera sa a mai evoluat pentru ACS Poli Timișoara, U Craiova și Sepsi OSK. Are în palmares trei Cupe ale Românei, două cu U Craiova, în 2018 și 2021, și una cu Sepsi OSK, în 2022. Cu covăsnenii a câștigat și SuperCupa.

Foto: Unirea Slobozia

Marius ANGHEL 18 Jun. 2024, 12:07 Liga 2
Pe aceeași temă