Bălace: „Golul mă bucură, chiar și în amicale”

Marius ANGHEL 05 Feb. 2013, 13:36 Pregătiri, amicale
Bălace:**

Deși e cel mai „bătrân” jucător din lotul lui ACS Poli, „Nedved din Banat” a arătat o poftă deosebită de joc în primele amicale din Antalya. Silviu Bălace (34 ani) a marcat de două ori până acum în stagiul de pregătire și spune că simte aceeași bucurie la gol precum în jocurile oficiale pentru Timișoara.

Bălace a semnat singura reușită a jocului cu Eyupspor (Turcia, L3) și a majorat scorul cu azerii de la Khazar Lankaran. Cel poreclit „Nedved” explică că golurile au venit din poziția de mijlocaș, una care îi permite să fie mai ofensiv. „Am spus mereu că postul de mijlocaș stânga îmi convine cel mai mult. Evoluând în linia mediană, ajungi mai mult în fața porții. Ai mai multe ocazii de a marca, ești mai activ, Așa am reușit să marchez de două ori, iar bucuria de a înscrie este la fel, chiar dacă e meci amical sau oficial, este bucuria că ți-ai ajutat echipa”, a explicat veteranul lui ACS Poli.

Fostul căpitan al vechiei Poli e mulțumit de cum a decurs cantonamentul de la Mediterană. Acesta a mai spus că ultimii adversari întâlniți în Antalya sunt la nivelul Ligii a II-a românești.

    „Am încercat să punem în aplicare metodele ce le antrenăm și, în mare parte ne-a ieșit până acum, s-a văzut din rezultatele înregistrate. S-a văzut în ultimul meci, în care am evoluat bine, dar am primit gol pe final. Cred că a fost un cantonament reușit.  E important să ne îmbunătățim calitatea jocului, să dăm dovada maturității și experienței fotbaliștilor ce-i avem în componență. Sperăm să terminăm cantonamentul cu toți jucătorii valizi! … Nu au fost echipe slabe. deși au fost unele de divizie inferioară, sunt undeva de nivelul Ligii a II-a”, a mai spus Silviu Bălace.

ACS Poli va întâlni în penultimul amical din Antalya, pe Viitorul Constanța,  astăzide la ora 16.

2 goluri și o pasă de gol are Silviu Bălace, în cele 12 jocuri în care a evoluat în tur, pentru ACS Poli

Articol scris de Cornel BIHOLARI (Banat Sport)

Marius ANGHEL 05 Feb. 2013, 13:36 Pregătiri, amicale
Pe aceeași temă