ASU Politehnica, la prima zi liberă de la reluarea pregătirilor. Cosmin Petruescu, proaspăt antrenor cu licența Pro: „A fost un cantonament foarte reușit din toate punctele de vedere”

ASU Politehnica a încheiat cantonamentul de zece zile în localitatea Sântămăria-Orlea, iar, miercuri, jucătorii au primit o zi liberă. Stagiul de pregătire efectuat în județul Hunedoara a decurs după cum și-a dorit noul antrenor, Cosmin Petruescu. Marți, tehnicianul a primit licența Pro, dar nu este de găsit pe lista întocmită de FRF, deoarece a fost „botezat” Ion Petrescu.

Antrenorul este mulțumit că nu s-a accidentat nimeni, iar Florin Lazea, accidentat în primăvară, își revine. „A fost un cantonament foarte reușit, din toate punctele de vedere. Atât organizatoric, administrativ, dar mai ales sportiv. Dacă mai punem la socoteală faptul că nu am avut parte de nicio accidentare majoră în această perioadă, plus faptul că Lazea e din ce în ce mai bine din punct de vedere fizic, putem considera acest stagiu ca fiind o reușită. Sunt mulțumit de modul în care s-au implicat băieții în toată această perioadă, nu doar în cea a cantonamentului, ci de când am început să lucrăm împreună. Sper ca într-un timp cât mai scurt să ne putem cunoaște cât mai bine, iar băieții să înțeleagă și să accepte cât mai repede idelile de joc pe care încercăm să le implementăm”, a punctat Petruescu.

Surprins plăcut de jucătorii tineri și de cei experimentați deopotrivă

Petruescu a pus accent și pe acumulările fizice, dar și pregătirea tactică. Răspunsul jucătorlor l-a mulțumit. „A fost o perioadă în care am pus foarte mare accent pe pregătirea fizică și tactică. Sunt mulțumit de ceea ce am realizat în cantonament, de condițiile oferite și, cum spuneam, de implicarea tuturor jucătorilor. Chiar am rămas plăcut surprins de motivația și plăcerea de a se antrena a jucătorilor cu experiență, care au activat în eșaloanele superioare, dar și de dorința de afirmare a celor tineri”, a explicat antrenorul.

Omogenizarea, punctul deocamdată slab al echipei

„Băieții în ghete” au trecut prin numeroase schimbări vara aceasta, iar, deocamdată, au 12 jucători noi. Lista de veniri nu este închisă, iar Petruescu recunoaște că mai e de lucru la relațiile de joc. „Avem unele probleme de omogenizare a lotului, dar mă bucur că a rămas și o parte a jucătorilor din sezonul trecut. Cu siguranță, ei îi vor ajuta pe cei nou veniți să se integreze cât mai repede. Ne rămâne ca, în următoarea perioadă, să lucrăm la consolidarea relațiilor de joc, pentru că, din punct de vedere fizic, cred că stăm foarte bine”, a conchis Petruescu.

În amicale, Politehnica le-a învins pe FC Bazoșu Vechi, din Liga a 4-a Timiș, și pe Sportul Petrești, din Liga a 4-a Alba. Cu Cetate Deva a făcut un egal.

Săptămâna aceasta urmează alte două teste. Unul e vineri, de la ora 18:00, pe Știința, cu locul 3 din Seria a 4-a a Ligii a 3-a, CSM Școlar Reșița.

Sâmbătă, tot de la ora 18:00, se joacă cu locul 2 din Seria a 2-a a eșalonului terț, Progresul Spartac București, într-o reeditare a finalei Cupei României din 1958.

Articol scris de Anda DELIU

Pe aceeași temă