ASU Poli, succes pe final într-un amical cu o formație arțăgoasă din Serbia. Benga: „Ne-a trezit puțin din starea pe care am avut-o în ultimul timp”

ASU Politehnica a câștigat, miercuri, cu 3-1 meciul amical cu Radnicki Zrenjanin, club din liga a treia sârbă, partidă disputată pe terenul sintetic de la Baza 2 din Timișoara. Plavii au practicat un joc bărbătesc, mai dur, însă acest lucru nu l-a deranjat neapărat pe antrenorul Octavian Benga.

S-au jucat două reprize de câte 50 de minute. Scorul a fost deschis de timișoreni în minutul 27, prin Alin Ignea, după o centrare de la Scutaru. Egalarea a venit dintr-un „eurogol” marcat de Avdic, direct din lovitură liberă, în forță, la vinclu. În debutul reprizei secunde, Cherecheș a prins un șut în forță, care s-a dus la încrucișarea barelor.

S-a dictat și o eliminare

Sârbii au jucat dur, iar Octavian Benga se plângea în timpul meciului că adversarii intră tare fără să fie mingea în joc. De asemenea, la pauză, un sârb a avut și un schimb de replici cu Mera. În acest context, în minutul 74, Radosavljevic a fost eliminat, dar înlocuit, conform protocolului. În minutul 90, Alexandru Pop a marcat pentru Poli, iar în minutul 99, Dorin Codrea a transformat un penalty.

ASU Poli: Murariu – Jurj, Scutaru, Mera, Cherecheș, Bg. Vasile, Ignea, Al. Munteanu, Trip, A. Manea, Axente
Au mai intrat: Contra, Sofran, Coadă, Vidrăsan, Pintea, Codrea, Dros, Săulescu, D. Radu, Cristodulo, Pop

Radnicki Zrenjanin: Radovic – Stefanovic, Grbic, Dusic, Lovre, Djelica, Cigoja, Milivojev, Krstinic, Avdic, Tadic
Au mai intrat Stojkov, Milin, Kis, Kandic, Radosavljevic, Gajlovic, Koslovaski, Matic, Mitrovic, Vukovic

Octavian Benga consideră că antrenamentul cu o formație agresivă a fost util

Până la urmă, Octavian Benga spune că întâlnirea cu un astfel de adversar a fost utilă echipei sale.

„A fost un amical bun pentru noi. Mă refer, în primul rând, la adversarul pe care l-am întâlnit, o echipă din Serbia, o echipă foarte bună. Cea mai bună pe care am întâlnit-o până acum în meciurile de pregătire. Cu adversitatea foarte bună, foarte agresivi, chiar dacă uneori peste limita regulamentului, dar a fost un meci bun. Ne-a trezit puțin din starea pe care am avut-o în ultimul timp. Poate credeam că suntem prea buni și nu ne pune nimeni în dificultate. Astăzi am fost puși în dificultate de către cei de la Zrenjanin, care ne-au făcut de multe ori un presing foarte bun, foarte agresiv, ofensiv și ultra-ofensiv. Greu am găsit soluții tactice de a ieși din acest presing. E important că am câștigat acest meci și rămânem neînvinși în meciurile amicale, Am venit cu un plus, am răspuns la un moment dat și noi cu agresivitate. Trebuie să avem o agresivitate mult mai bună”, a precizat tehnicianul echipei ASU Poli.

Îl mai așteaptă pe Turbatu, nu și pe Adrian Balha

La ASU Poli a fost în probe Alin Turbatu de la Sportul Snagov. Fotbalistul s-a întors în Ilfov, deoarece nu se știe sigur dacă Sportul se retrage sau nu din campionat.

„Turbatu a fost în probe, ne vom hotârî zilele următoare. El încă este sub contract cu cei de la Snagov. Nu se știe dacă se vor desființa sau nu. S-a întors acasă. Vom vedea în următoarele zile”, a spus Benga despre Turbatu.

Antrenorul l-a dorit pe Adrian Balha, atacantul de 20 de ani de la Național Sebiș, dar, din informațiile Liga2.ro, jucătorul va merge la Fotbal Comuna Recea, în Liga 3.

„Balha de la Sebiș a fost un jucător de care m-am interesat. E și normal, a marcat patru goluri în turul campionatului. Recunosc că am și purtat discuții cu el, dar în momentul de față s-au oprit și probabil nu vom face nimic cu el”, a mai spus Benga.

Sâmbătă, ASU Poli are un alt amical, cu Șoimii Lipova.

Articol scris de Anda DELIU
Foto: Leczki JOZSI / Mediafax Foto

Pe aceeași temă