ASU Poli a câștigat clar al treilea test al iernii, însă Benga are și nemulțumiri: „Nu permit acest lucru.” Aducerea lui Alex Munteanu a dus la renunțarea unui alt jucător din lot

ASU Politehnica Timișoara a câștigat, marți, cu 5-2 meciul jucat pe sintetic, la Baza 2, cu echipa de Liga 3 Fortuna Becicherecu Mic, pe o vreme câinească, cu ploaie rece și vânt puternic. În acest joc a evoluat pe final și Alexandru Munteanu, cel mai recent transfer al alb-violeților, despre care antrenorul Octavian Benga a precizat că nu a venit cu un salariu peste cele mai mari remunerații pe care clubul le plătea deja.

Poli, aflată pe final de cantonament pe plan local, a marcat din minutul 9, prin Mircea Axente. În mare parte, bănățenii au dominat jocul, dar până la pauză nu s-a mai înscris. În minutul 52, după ce a fost certat anterior de Benga după o ratare, Alin Manea a marcat, iar, peste șapte minute, Ionuț Coadă a mărit avansul, cu un gol cu capul. Alexandru Pop a înscris și el în minutul 68, pentru 4-0.

Final de joc cu nocturna aprinsă

La 4-0, poliștii s-au relaxat puțin. În acest context, Fortuna a putut profita și a marcat în minutele 71 și 72, prin Ferțu și Anagor, la faze la care elevii lui Benga nu au fost atenți. După 4-2, antrenorul și-a certat puțin elevii, și atenția a revenit în defensivă. Chiar la ultima fază a jocului, a marcat și juniorul Pintea. Finalul de meci, început la ora 16, s-a desfășurat cu nocturna aprinsă pe terenul de la Baza 2.

ASU Poli: Murariu – Sofran, Mera, Scutaru, Dros, B. Vasile, Ignea, Săulescu, Manea, Trip, Axente. Au mai intrat: Borbei, Contra, Jurj, Vridrpsan, Coadă, Pintea, Codrea, D. Radu, Pop, Kuhn, Munteanu

Fortuna Becicherecu Mic: Ciută – Leucean, Soare, Oneț, Hodiș, Zurbagiu, Oancea, Z. Radu, Gălățean, Silaghi, Bîrză. Au mai intrat. Costoaie, Culda, Cluci, Kecskes, Stănilă, Centea, Anagor, Tunduc, Ferțu, Roșie

În precedentele două amical, ASU Poli a înregistrat următoarele rezultate: 5-1 cu Pobeda Dudeștii Vechi și 1-1 cu CSC Ghiroda și Giarmata Vii.

Octavian Benga: „Au făcut două cadouri adversarului. Nu permit acest lucru”

Octavian Benga a fost mulțumit de tot meciul, mai puțin de primirea golurilor. „O victorie la final de cantonament, ne aflăm la finalul pregătirii centralizate. Un joc pe o vreme foarte grea. Mă declar mulțumit, chiar pot să spun că am fost mulțumit de atitudinea și jocul echipei, mai ales că suntem chiar pe finalul pregătirii. În cele mai multe faze ale jocului venim cu plusuri și față de ultimul meci, să finalizăm mai mult. Am reușit să ducem mingea mai mult în jurul careului și asta este îmbucurător. Un lucru negativ ar fi relaxare jucătorilor de la 4-0, când au făcut două cadouri adversarului. Nu permit acest lucru. O să am o discuție cu jucătorii mai tineri, pentru că trebuie să fie concentrați pe toată durata partidei”, a precizat antrenorul lui Poli.

Alexandru Munteanu a venit convins de Benga

Alexandru Munteanu a semnat pe un an și jumătate cu ASU Poli, iar Benga a povestit cum l-a convins pe fostul jucător al Petrolului. „Cu Munteanu am avut discuții trei săptămână, chiar o lună. Am fost tot timpul în contact cu el. Am avut o relație foarte bună de pe vremea când eram secund la ACS Poli în Liga 1. În general am avut relații bune cu majoritatea jucătorilor, el a apreciat acest lucru și, la cerințele noastre, și-a exprimat dorința să vină să joace în condițiile salariale pe care și le poate permite Politehnica Timișoara. Nu am făcut niciun efort pentru el. Vine în bugetul și nivelul salarial pe care îl au și ceilalți jucătpri. Trebuie felicitat pentru acest aspect, pentru că a venit să fie alături de noi și de mine în primul rând”, a explicat Benga.

Munteanu, preferat în locul spanionului Navas

De când a reziliat cu Petrolul, Munteanu a avut peste zece zile fără pregătire, iar, anterior, s-a pregătit separat, cu ceilalți fotbaliști pe care clubul ploieștean nu i-a mai dorit. Benga l-a folosit 20 de minute pe Munteanu, dar nu se teme că vor fi probleme fizice.

„Este sănătos, a făcut pregătirea cu un antrenor secund. S-a antrenat, dar este un jucător cu experiență, un jucător inteligent, care are multe sezoane în Liga 1. Acumulările din urmă sigur nu au dispărut. Va fi ușor să-l punem pe picioare din punct de vedere fizic. La celelalte aspecte el este foarte bine dotat. Probabil în două săptămâni va fi la nivelul celorlalți colegi”, a precizat antrenorul Politehnicii.

Spaniolul Navas nu a fost păstrat la Poli. În rest, Săulescu și Munteanu rămân. „Se poate spune că am avut de ales între Navas și Munteanu. Am și schimbat poziția juniorului în atac în spatele vârfului, și atunci jucătorul spaniol nu-și mai găsea locul. Pe amândoi jucătorii eu i-am ales, eu sunt resposanbil de aducerea lor, precum și de renunțarea la unul dintre ei. Postul de bază a lui Munteanu este de aripă. În fotbalul modern, în sistemele pe care le jucăm noi, 4-2-3-1, respectiv 4-3-3, aceste aripi trebuie să joace atât în stânga, cât și în dreapta. Munteanu poate juca și pe stânga, Manea e mijlocaș de picior drept, dar se simte mult mai bine în partea stângă”, a mai explicat Benga.

ASU Poli încheie miercuri cantonamentul pe plan local, iar sâmbătă are meci amical cu CSC Dumbrăvița.

Articol scris de Anda DELIU
Foto: Politehnica Timișoara

Pe aceeași temă