OFICIAL | Alexandru Munteanu a semnat cu ASU Poli. Cum îl prezintă clubul timișorean pe fostul mijlocaș al Petrolului sau ACS Poli

ASU Politehnica Timișoara și-a completat lotul pentru partea a doua a sezonului cu încă un jucător cu experiența Ligii 1. Alexandru Munteanu (32 de ani), liber de contract după ce Petrolul Ploiești a renunțat la serviciile sale la începutul acestui an, a semnat cu echipa alb-violetă, așa cum Liga2.ro a anunțat în exclusivitate.

Mijlocașul dreapta Alexandru Munteanu era liber de contract după ce s-a despărțit de Petrolul, iar astăzi a semnat un contract pe un an și jumătate cu ASU Politehnica.

Originar din Mediaș, Munteanu a jucat o bună parte a carierei la Gaz Metan. A mers în vara lui 2017 la ACS Poli, „momit” cu un salariu bun, la fel ca și alți colegi, precum Valentin Crețu, Alexandru Țigănașu sau Alexandru Ciucur. Firește, la fel ca mai toți, a rămas cu multe salarii neplătite, dar mereu i-a plăcut orașul Timișoara. În vara lui 2018 a semnat cu Dunărea Călărași, iar peste un an, a ajuns la Petrolul, în Liga 2. La ploieșteni a jucat 11 meciuri, dintre care opt titular, în toate fiind înlocuit, și a dat un gol, chiar reușita care i-a adus Petrolului victoria cu Ripensia, scor 1-0, la Timișoara, pe „Dan Păltinișanu”.

„Clubul alb-violet a reușit achiziționarea unui jucător cu mare experiență și un CV pe măsură. Este vorba de Alexandru Munteanu, care are 178 de meciuri și 17 goluri în Liga I!
Născut la 31 octombrie 1987, la Mediaș, Munteanu a debutat la clubul orașului său natal, Gaz Metan, la care a fost și junior, și de la care a plecat abia în 2017. Atunci a venit la ACS Poli, aflată în primul eșalon. În anul următor a trecut la Dunărea Călărași, care tocmai promovase, în premieră, în elită. Iar după încă un an, în vara anului trecut, s-a transferat la Petrolul, pentru care, în liga secundă, a evoluat în 11 meciuri și a marcat un gol.
Pentru Gaz Metan a jucat, în 2011, și în patru partide de Liga Europa, în singurul sezon în care medieșenii au participat în cupele europene.
El este mijlocaș dreapta și a fost cel mai bine cotat de transfermarkt.com în 2010, la 750.000 de euro.
A semnat cu Politehnica un contract pe un an și jumătate, venind ca jucător liber”
, a anunțat clubul Politehnica Timișoara.

Alți jucători cu mare experiență care sunt în lotul Politehnii sunt Ioan Mera (33 ani), Cristian Scutaru (32 ani), Mircea Axente (32 ani) și Alin Ignea (30 ani).

Pentru partea a doua a sezonului, ASU Poli i-a mai anunțat oficial ca achiziții pe Dorin Codrea (împrumutat de la ACS Poli), Dragoș Săulescu (ex CSM Reșița), Alexandru Pop (ex Viitorul Pandurii Târgu Jiu) și Nicolae Sofran (ex CSC Ghiroda și Giarmata Vii). În lot se află și spaniolul Rodrigo Navas Villanueva.

Pe aceeași temă