Armata continuă cu „generalul” Răchită! Un alt jucător de la ACS Poli a fost trimis să se antreneze separat, cu „exilatul” Denis Haruț

În ultimele săptămâni, Valeriu Răchită a spus, mai în glumă, mai în serios, că îi ține pe jucătorii de la ACS Poli ca în armată, cu referire că doar cu disciplină se mai poate recupera ecartul deja enorm de puncte pentru dorita salvarea de la retrogradare. Luni, un nou jucător a fost trimis să se antreneze separat, alături de Denis Haruț (20 de ani), în altă locație decât echipa de seniori. Este vorba de mijlocașul David Pop (19 ani).

Haruț a fost trimis să se antreneze separat de echipă, deoarece nu a dorit să își diminueze salariul, unul de peste 9000 de lei lunar net. Concret, dacă echipa face, de când a venit Valeriu Răchită, toate antrenamentele la baza sportivă Electrica, din nord-estul Timișoarei, în apropierea Pădurii Verzi, Haruț se antrenează singur în complexul „Adrian Stoicov”. Mai precis, este vorba de terenurile din spatele Stadionului „Dan Păltinișanu”, care, spre deosebire de arena alb-violetă, nu aparțin Consiliului Județean Timiș, ci primăriei, și unde cei de la ACS Poli au acces gratuit oricând.

Dacă până acum, Haruț a fost singur, de luni, are companie. Mijlocașul David Pop a fost trimis și el de Valeriu Răchită să se pregătească separat de restul echipei. Produs al clubului Poli, Pop va împlini anul acesta 20 de ani. Vara trecută, jucătorul nici nu era în vederile lui Ionel Ganea, antrenorul cu care clubul timișorean a început sezonul, și a fost împrumutat la ACS Dumbrăvița, în Liga a 3-a. După plecarea „Ganezului”, fotbalistul a fost readus la echipă după ce Ștefan Nanu a preluat conducerea băncii tehnice.

O tentativă de despărțire de Pop a fost și iarna aceasta, la momentul la care Motreanu și Drăghici au părăsit lotul, după cantonamentul din Antalya.

Răchită spune că sunt probleme de comportament ale jucătorului

Pop a rămas, mai ales că, în acest sezon, nu mai are drept de joc la alt club decât la ACS Poli sau ACS Dumbrăvița. Motivul excluderii din lot a tânărului mijlocaș central ar fi atitudinea la antrenamente. „L-am trimis să se antreneze cu Haruț! Când o să își revizuiască atitudinea vizavi de fotbal o să-l chem înapoi”, a precizat, pentru Liga2.ro, Răchită despre decizia referitoare la Pop.

Spre deosebire de Haruț, Pop a acceptat deja de două ori diminuările salariale propuse de club. Din informațiile noastre, Pop a ajuns de la un venit net de peste 11.000 de lei la 2.500 de lei.

Rămâne de văzut cum va evolua situația, mai ales că Denis Haruț, „colegul de suferință”, s-a plâns la AFAN că este discriminat. Președintele Asociației Fotbaliștilor Amatori și Nonamatori din România, Emilian Hulubei, a declarat la emisiunea GSP Live că jucătorul se pregătește în condiții dificile. În replică, administratorul special Radu Birlică l-a acuzat pe Hulubei că organizează petreceri prin firma soției, cu banii sindicatului AFAN.

14 meciuri, dintre care în 11 a început ca titular, și două goluri sunt cifrele lui David Pop în acest sezon de Liga 2 în tricoul echipei ACS Poli

Articol scris de Anda DELIU

Pe aceeași temă