Antrenorul care conduce pregătirea Energeticianului: „Nu mă simt copleșit de greutățile acestui rol. O spun cu tărie și încredere că pot să fac față”

Marius ANGHEL 16 Jan. 2019, 13:33 Pregătiri, amicale

De la începutul acestei săptămâni, Energeticianul și-a reluat antrenamentele la Baza Sportivă Jiul din Petroșani sub comanda lui George Zima (29 de ani), după ce fostul principal, Bogdan Andone, a plecat ca „secund” în stafful lui Mihai Teja la FCSB. Zima nu este deloc speriat de responsabilitatea pe care o are în acest moment, spunând că noul său rol este unul care îl provoacă și îl motivează.

„În zilele noastre, schimbările se desfășoară într-un ritm alert și așa s-a întâmplat și de această dată. Exceptând unele situații mai aparte din viața mea, pot să spun că este cea mai mare provocare de până acum. Deși sunt un antrenor tânăr, fără experiență, nu mă simt copleșit de greutățile acestui rol în cadrul echipei, deoarece fac totul cu pasiune, mă implic total și, în plus, am alături de mine oameni profesioniști, bine pregătiți și de caracter”, spune cel mai tânăr tehnician din liga a doua, care crede că poate face față presiunii: „Da, o spun cu tărie și încredere că pot să fac față acestei așa-zise presiuni existente în cadrul oricărei echipe cu pretenții de a face performanță. Am mai fost în această postură de a răspunde de rezultatele echipei și după părerea mea am reușit să fac față la orice fel de presiune”.

Zima a asigurat interimatul la Energeticianul și în timpul primei părți a sezonului aflat în curs, după despărțirea de Cristian Dulca. Acesta a condus echipa în patru meciuri, două în campionat (1-2 cu CS Mioveni și 2-1 cu Daco Getica) și două în Cupa României (2-1 cu CSM Lugoj și 1-2 cu Csikszereda).

„Trăiesc ceva senzațional”

George Zima nu este deranjat de faptul că se discută și de posibila venire a unui antrenor cu nume la echipă, cum ar fi Nicolae Dică. „Este și normal să se discute despre potențiali antrenori, iar acest aspect nu mă afectează absolut deloc, deoarece sunt la început de carieră și mai am foarte mult de muncă pentru a-mi construi un nume în fotbal. Indiferent de ce se vorbește și din moment ce mi s-a oferit această șansă consider că cei din conducere au încredere în mine, iar acest lucru îl și simt. În primul rând este ceva senzațional pentru mine, deoarece trăiesc zi de zi pentru fotbal și pentru meseria de antrenor. În al doilea rând este de evidențiat curajul domnului Sarcină și faptul că dă încredere unui tânăr de 29 de ani pentru a răspunde de rezultatele unei echipe cu pretenții în care se investește mult”, a mărturisit Zima.

Stafful tehnic mai este alcătuit din Emil Szolomajer, antrenor cu portarii, și Liviu Rusu, preparator fizic. „Cu cât stafful este mai numeros, cu atât este mai ușor de a împărți atribuțiunile în cadrul unei echipe, dar, deocamdată, este suficient. În plus mai sunt ajutat și susținut de Emil Dică și Dan Perjă, cărora le mulțumesc”, a mai spus Zima.

19 jucători la pregătire. Posturile unde așteaptă întăriri

Tânărul antrenor al Energeticianului are, în momentul de față, un lot format din 19 jucători la pregătire. „După plecările din iarnă avem nevoie să ne acoperim postul de portar, fundaș central, fundaș stânga, mijlocaș defensiv, mijlocaș ofensiv și mijlocaș dreapta. Ne așteaptă un retur entuziasmant, cu meciuri de calitate, dar și cu rezultate surprinzătoare. După părerea mea, echipele din a doua jumătate a clasamentului vor încurca de multe ori socotelile cluburilor cu dorințe de promovare. Pentru noi, mă aștept la un retur pozitiv în care îmi doresc foarte mult ca, prin atitudinea echipei, în joc să aducem la stadion cât mai mulți oameni din Valea Jiului și să le oferim bucurii prin evoluțiile noastre”, a conchis George Zima.

Articol scris de Loredana JUGLEA

Marius ANGHEL 16 Jan. 2019, 13:33 Pregătiri, amicale
Pe aceeași temă