Amicalul de prezentare a noilor achiziții de la Știința Miroslava, încheiat nedecis

Marius ANGHEL 25 Feb. 2016, 12:43 Pregătiri, amicale

Știința Miroslava a remizat în ultima partidă de verificare dinaintea returului Ligii a 3-a, scor 1-1, contra colegei de clasament Petrotub Roman, la finalul unui joc în care condițiile meteorologice (vânt puternic în prima repriză, ploaie măruntă în actul secund) au fost potrivnice fotbalului propus de cele două formații.

Partida de la Uricani a reprezentat pentru echipa ieșeană încă o bună ocazie de a testa jucătorii aduși în iarnă. Campania de achiziții a Miroslavei a fost una consistentă, în condițiile în care nu mai puțin de 11 jucători au intrat pe mâna antrenorului Dănuț Munteanu, după cum urmează: Cosmin Cătălin Anton și Andrei Constantin Ionescu (portari), Adrian Ilie, Lucian Gabriel Odăgieru, Ionuț Constantin Panțîru (fundași), Ștefan Roșca, Alexandru Buhuși, Matei Ștefan Iordache, Bogdan Botezatu (mijlocași), George Cristian Ciortan și Mădălin Gabriel Crengăniș (atacanți).

Din cei enumerați mai sus, doar portarul Cosmin Anton și Bogdan Botezatu (accidentat) nu au fost folosiți de către Dănuț Munteanu în amicalul cu Petrotub Român.

Prima repriză a întâlnirii a fost influențată serios de vântul puternic care bătea spre poarta celor de la Petrotub. Acesta, dar și ofensiva permanentă a Științei, au făcut ca primele 45 de minute să se consume într-o proporție covârșitoare în jumătatea romașcanilor. Mădălin Crengăniș (7), adus sub formă de împrumut de la CSMS Iași, a tras primul „cartuș” al Miroslavei. Alexandru Izmană a centrat din corner, iar Crengănis, din șapte-opt metri, a reluat cu capul imprecis spre poarta apărată de Dornescu.

Singurul gol al Miroslavei a fost înscris în minutul 22, la capătul unei lovituri libere de pe partea dreaptă. George Maxim a catapultat mingea direct sub bara transversală, dând apă la moară lamentărilor portarului Romanului, care a dat vina în permanență pe vânt la fiecare degajare ce nu reușea să treacă de mijlocul terenului. Același Maxim, zece minute mai târziu, a fost foarte aproape să repete „schema” din faza fixă. Bara transversală, însă, l-a salvat de aceast dată.

Până la pauză, Crengăniș (35) l-a întins serios pe Dornescu printr-un șut la colțul lung din zona punctului de la 11 metri, iar Alexandru Buhuși (42) nu a prins spațiul porții din marginea careului de 16 metri.

Condițiile de desfășurare ale acestui amical au diferit de la o repriză la alta. În partea a doua, a început să plouă mărunt și vântul a trecut în plan secund. Odată cu primul fluier, au fost introduși pe teren la Știința și Paul Chetroșanu, Ilie Talpan, Adrian Sasu, Lucian Odăgieru.

În minutul 75, Ilie Talpan a pătruns cu mingea la picior în careu, însă nu a putut profita de culoarul liber, șutând pe centrul porții dintr-o poziție excelență de a marca. Nici Adrian Sasu nu a fost mai exact la finalizare, iar Miroslava a fost penalizată la una din ultimele faze. Cu două-trei minute înainte că arbitrul să indice cu cât va fi prelungit jocul, Marius Alexandru a restabilit egalitatea, 1-1, cu o lovitură de cap precisă, din apropiere, la care Andrei Ionescu nu a mai avut cum să intervină.

Știința Miroslava: Andrei Ionescu, Andrei Sărițanu, Adrian Ilie, Florin Strungariu, Ionuț Panțîru – Matei Iordache – Alexandru Buhuși, Alexandru Izmană – Ștefan Roșca, George Maxim și Mădălin Crengăniș. Au mai evoluat: Paul Chetroșanu, Ilie Talpan, Adrian Sasu, Lucian Odăgieru (toți introduși imediat după pauză), George Ciortan, Șerban Ciopraga, Adrian Amarinei și Răzvan Loghin (57′).

Petrotub Roman: Dornescu, Rotariu, Rotaru V., Grigore, Măgirescu, Lucaci, Petrila, Rotaru C., Dutciuc, Popa și Țapu.



„Un meci reușit de verificare, contra unei echipe bune din Seria 1. Păcat de vântul năpraznic care a bătut. Noi încercând să ne adaptăm condițiilor meteo nefavorabile fotbalului. Pe de altă parte, însă, văzând partea plină a paharului, trebuie să ne gândim că e foarte posibil că unele meciuri din retur să se desfășoare pe ploaie și pe vânt, motiv pentru care testul de astăzi a fost cu atât mai concludent pentru ceea ce vom avea de făcut pe viitor”, a spus, după meci, antrenorul echipei Petrotub Roman, Gabriel Țapu.

Daniel Acatrinei, președintele Științei Miroslava a vorbit despre schimbările de la echipă din această iarnă, însă și despre așteptările pe care le are pentru partea a doua a campionatului. „Mă aștept la un retur în care formația noastră să aibă un parcurs presărat de rezultate pozitive, care să ne ajute în îndeplinirea obiectivului: clasarea pe podium. Cred că am reușit să anulăm minusurile înregistrate odată cu plecarea din iarnă a jucătorilor. La fel, văzându-i pe băieți la treaba în partidele amicale pe care echipa le-a susținut în această perioada, cred și sper cu tărie că aceștia se vor ridica la nivelul așteptărilor suporterilor și a conducerii tehnice. Am încredere în dorința lor de afirmare și în staff că vor face tot posibilul să păstrăm imaginea bună a echipei care, nu mai departe de sezonul trecut, a dus o lupta pe muchie de cuțit pentru promovarea în Liga a 2-a. Ne-am propus să le oferim tinerilor jucători un cadru profesionist de desfășurare a activității, astfel încât să poată face pasul spre eșaloanele superioare”, a spus Acatrinei.

Text, foto și video: Știința Miroslava

Marius ANGHEL 25 Feb. 2016, 12:43 Pregătiri, amicale
Pe aceeași temă