„Am văzut lucruri frumoase, bune, pozitive, care ne dau speranțe pentru viitor”

30 Nov. 2011, 13:06 Pregătiri, amicale

Portarii Cioară și Vaida, mijlocașii Bej și Hlistei, de la echipa de „republicani” A, Bulza, Vlad, Gherghescu, Marinescu, de la juniorii B, Miron, Raț și Cuedan, familiarizați deja cu atmosfera primei echipe, au fost tinerii din curtea UTA-ei cărora Roli Nagy și Dan Stupar au dorit să-i vadă la lucru în amicalul de la Vladimirescu.

„Din ce am discutat cu antrenorii lor, acești tineri sunt plusurile de la grupele lor. Am dorit să-i încercăm, să participe la aceste meciuri cu adversari de liga a 3-a, care îi solicită mult mai mult. Ca o primă concluzie, pot spune că am văzut lucruri frumoase, bune, pozitive, care ne dau speranțe pentru viitor”, sună o primă impresie încurajatoare a lui Roli Nagy.

Antrenorul principal al Bătrânei Doamne a anunțat că vrea să-i țină pe toți cei enumerați în priză și pentru meciurile cu Recaș și Făget. „Eu am dorit aceste lucruri de mult timp, aș vrea ca activitatea să se prelungească și pentru echipa a doua. Nu spun neapărat că, mâine, X sau Y de la grupa 94 sau grupa 95 reprezintă o soluție, dar noi trebuie să avem grijă de acești tineri, să le oferim antrenamente și jocuri pe măsură, să-i ajutăm să facă progresul și saltul cât mai repede la prima echipă”, a concluzionat Nagy.

Convocarea juniorilor a fost salutată de antrenorii de la Centrul de Copii și Juniori de la UTA. „Li s-a oferit această posibilitate, de a pătrunde în anturajul primei echipe, ceea ce e foarte bine pentru Centru. Trebuie să fie un stimulent, atât pentru ei, cât și pentru ceilalți juniori care ar putea arăta că sunt capabili să facă acest pas. E important că au reușit să fie pe teren cu jucători de divizii superioare. Trecerea de la juniori la seniori e foarte sensibilă, dar ei au câștigt un plus de experiență, au o mare oportunitate și e extraordinar că antrenorii primei echipe s-au gândit la ei”, a remarcat Dan Cuedan, antrenorul juniorilor B, calificați în play-off-ul Campionatului Național, la fel ca și juniorii A.

Se încheie telenovela pentru Manea și Dubeștean?

S-a discutat despre trecerea celor doi tineri apărători crescuți de Atletico la UTA aproape în fiecare din ultimele pauze de vară sau iarnă. Relația dintre UTA și Gloria pare a-și fi găsit echilibrul, din vreme ce Radu Dubeștean și Alexandru Manea au apărut marți după-amiază în formația UTA-ei pentru confruntarea de la Vladimirescu. Roland Nagy afirmase în repetate rânduri că ar agrea o mutare a celor doi fotbaliști sub comanda sa.

„A fost o telenovelă continuă, dar nu a fost problema la noi. Nu știu, undeva, lucrurile s-au blocat. Important e că s-a reluat o legătură, ei sunt jucători pe care îi cunosc bine. Manea, până la vară, reprezintă și o soluție la capitolul jucători sub 21 de ani, iar Dubeștean merita de mai mult șansa să încerce să ajungă la un nivel mai înalt. La Liga a 3-a, a confirmat, în ultimii ani. Așa cum a venit un Gligor, pe care-l cunosc din punct de vedere al caracterului, așa pot veni și alții. E o șansă pe care o merită”, a punctat Nagy.

Manea a evoluat azi pe obișnuitul său post de fundaș central, în vreme ce Dubeștean a fost trimis în banda stângă a defensivei.

Sursa: Sport Arad

30 Nov. 2011, 13:06 Pregătiri, amicale
Pe aceeași temă