Alin Popa speră la un retur bun: „Promovarea nu este jucată”

Marius ANGHEL 24 Jan. 2013, 16:40 Pregătiri, amicale
Alin Popa speră la un retur bun:** „Promovarea nu este jucată

Mijlocașul lui FC Argeș, Alin Popa, este convins că returul campiona­tului va fi mult mai greu ca prima parte a sezonului. Fotbalistul alb-vi­­olet consideră că echipa se va implica în lupta pentru podium, da­că va începe bine returul. Deși primele do­uă clasate din această se­rie au un avans considerabil de puncte, Alin Popa este convins că pro­movarea nu este încă jucată. Fotbalistul consideră că ar tre­bui mo­dificat sistemul competițional, având în vedere situația fi­nan­ci­ară prin care trece fotbalul românesc.   

– Cum decurge perioada de pre­­gătire?
– Este o perioadă grea în via­ța fiecărui fotbalist, dar trebuie să tragem tare, ca să rezistăm din punct de vedere fizic pe tot parcursul returului. Îmi doresc foarte mult să începem bine și să acumulăm cât mai multe puncte, pentru a ne ridica în cla­­sament.

– Returul cum crezi că va fi?
– Des­tul de greu, pentru că seria este destul de echilibrată. Mai multe echipe se vor bate pentru primele locuri și cred că cine va fi cel mai bine pregătit din punct de vedere fizic acela va avea câștig de cauză.

„Orice fotbalist valoros e binevenit”

– Lupta pentru promovare este încheiată?
– Nu este tranșată, chiar dacă echipele care se situează pe pri­mele două locuri ale clasa­men­tului au un avans considerabil de puncte. Și noi ne putem în­scrie în lupta pentru podium,  da­­că vom reuși să începem bine și să legăm 5-6 victorii. Vom putea emite pretenții, dacă vom avea constanță în rezultate.

– Cum ai caracteriza lotul actual?
– Nu sunt eu în măsură să comentez și să-mi evaluez co­legii, însă jucătorii de valoare sunt bineveniți la orice formație. Unde există concurență pe pos­turi, este și progres, pentru că trebuie să tragi tare ca să fii titu­lar și să rămâi în echipă.

 „O serie cu 20 de echipe este suficientă”

– Se vorbește în ultimul timp despre modificarea sistemului com­­petițional…
– Am citit și eu despre această problemă și cred că cel mai indicat ar fi să se facă o singură serie cu 20 de echipe. Ar fi jucători mai puțini, iar valoarea cam­pionatului ar crește și cred că acest lucru ar fi în beneficiul fotbalului.

– Crezi că în retur vor mai fi echipe care se vor retrage din cauza proble­melor financiare?
– Din câte se aude, cei de la Alba Iulia au mari probleme financiare și este posibil să nu înceapă campionatul. Pe noi tre­buie să ne intereseze mai puțin despre ce se întâm­plă la alte echipe și să ne vedem de jocul nostru. Fiecare meci trebuie să-l tratăm ca pe unul de ma­ximă importanță și să fa­cem tot posibilul să-l câș­tigăm.

Sursa: Curierul zilei

Marius ANGHEL 24 Jan. 2013, 16:40 Pregătiri, amicale
Pe aceeași temă