Alba dă credit tinerilor! 18 puncte pentru salvare!

24 Jan. 2012, 17:25 Pregătiri, amicale
Alba dă credit tinerilor!** 18 puncte pentru salvare!

În ciuda perioadei de dificultate pe care o traversează din punct de vedere financiar, elevii lui Stelian Gherman au demarat în forță pregătirea pentru retur. Părăsiți de factorii locali și sponsori, uniriștii speră că situația se va îndrepta în viitorul apropiat.

„Domnul vicepreședinte Feneșan le-a explicat jucătorilor situația delicată prin care trece echipa, probabil au înțeles cum stau lucrurile. Le-am transmis jucătorilor că eu nu mă voi mai pronunța legat de partea financiară. Am fost nevoit să-mi schimb programul de pregătire, urmează ca în această perioadă să ne antrenăm în plan local și ne vom axa în principal pe forță și alergare”, a declarat antrenorul Stelian Gherman.

Tehnicianul unirist știe de câte puncte ar avea nevoie Alba pentru a-și îndeplini obiectivul. „Pe lângă cele 22 de puncte acumulate în tur, consider că dăcă acumulăm alte 18 în cea de-a două parte a sezonului ne vom salva de la retrogradare, ba mai mult am putea termine în apropierea podiumului. Eu cred că locurile 1 și 2, ocupate de Bistrița și Timișoara, nu vor mai putea fi depășite de vreo altă echipă”, este de părere Gherman.

În această iarnă Petcuț și C. Cornea (urmează să semneze în aceste zile rezilierea contractului pe cale amiabilă) au părăsit gruparea albaiuliană. Și fundașul francez Yamoudou Camara, ce nu s-a prezentat încă la antrenamente, ar putea pleca de la FC Unirea.

Gherman dă credit tinerilor

Fără transferuri spectaculoase în această iarnă, antrenorul își și-a propus să promoveze mai mulți jucători din propria pepinieră sau din județ. „Merg pe mâna tinerilor!”, anunță Gherman. „Avem juniori buni în lot, jucători localnici, care probabil merită să fie forțați la Liga II. Sper să vină și cei de la Aiud (Felindean, mijlocaș stânga, 16 ani și Vlad Anton, atacant, 15 ani)”, a mai precizat antrenorul albaiulienilor.

La antrenamentele „alb-negrilor” din această săptămână este așteptat fundașul I. Șerban (Mureșul Deva).

Articol scris de Lucian DANCIU

Foto: Cosmin Nistor

24 Jan. 2012, 17:25 Pregătiri, amicale
Pe aceeași temă