„ACS Polispor”, mic jurnal de cantonament

Marius ANGHEL 01 Feb. 2013, 16:13 Pregătiri, amicale
„ACS Polispor

Formația timișoreană din Liga a II-a se află la primul cantonament adevărat, departe de sediu și de grijile din țară. În Turcia se pune accent pe antrenamente și jocurile de pregătire pentru un retur fără emoții dar jucătorii lui ACS Poli au găsit și mediul perfect pentru relaxare după efort.

„Băieții se simt excelent, ne bucurăm că putem face acest cantonament. Starea de spirit e extraordinară iar rezultatele aduc rezultate”, spune Călin Rosenblum, managerul sportiv al timișorenilor.

Antrenorul Valentin Velcea s-a declarat de asemenea mulțumit de calitatea adversarilor și de rezultatele obținute până acum în Antalya. „Jocul a crescut de la meci la meci. Cele trei jocuri au fost importante, echipa a arătat multă maturitate, sunt foarte bucuros că nu au apărut accidentările. Indiscutabil calitatea adversarilor e superioară aici, excepție primul joc. Lankaran și Baku, campioane ale Azerbaidjanului în 2011 și 2012, ultima a participat în Europa League, sunt adversari care joacă un fotbal de calitate. Nu știu dacă contează rezultatul, am urmărit omogenitatea, implemetarea jucătorilor transferați”, a declarat și tehnicianul lui ACS Poli.

Încă urmăresc jucători

Deși lotul e numeros, 25 de jucători efectuând deplasarea inițial în stagiul centralizat. Timișorenii urmăresc în continuare noi jucători, chiar în Antalya. „Nu pot să vă spun acum dacă mai apar jucători. Mai urmărim aici jucători. Avem meci cu Viitorul, unde urmărim unu-doi jucători”, a adăugat Rosenblum.

„Posibil să luăm un Pleșcan care a revenit înapoi din împrumutul tumultos, mai sunt doi-trei care vor avea șansa, de la portar la vârf de atac. De la copii și juniori, primul care s-a pregătit cu noi a fost chiar Gârlea, apoi Bocșan, Todorov și Bărbuț. Acum o să-i vedem pe Pleșcan poate chiar Balaure, sunt cruzi pentru lupta la promovare dar vor primi o șansă”
Valentin Velcea, antrenor ACS Poli Timișoara

„Nimeni nu cârâie”

Cunoscut pentru strictețe antrenorul timișorenilor a ținut să precizeze că echipa se concentrează pe muncă și nu se află la Mediterană pentru distracție. Totuși în timpul liber jucătorilor le e permis, așa cum e normal, să exploreze puțin împrejurimile și să se bucure de clima blândă.

„Programul e comprimat, cu două antrenamente pe zi, poate vor fi și cu trei antrenamente. Fiecare ne concentrăm pe latura lui de munca. Sunt condiții excepționale, pe care le știam. Nu putem fi decât mulțumiți”, susține Velcea. Acesta a adăugat în glumă că echipa și așa nu are bani de cumpărături: „Am venit să muncim nu să facem cumpărături. Ca să fiu glumeț, nu avem diurnă, așa economisim”.

Velcea l-a bătut pe Contra

Nu e vorba de vreun conflict fizic între cei doi, ci de o miuță a echipelor tehnice pe care cei doi antrenori le conduc. Astfel în Turcia stafful lui ACS Poli a învins pe cel al Petrolului cu 5-3.

„Chiar ne-am bucurat că ne-am întâlnit… Eu am dat două goluri și două pase de gol, unul a dat preparatorul Merișanu, unul China (n.r. maseurul Adi Rus) și unul doctorul, fiecare pe compartimentul său”, s-a mândrit Valentin Velcea.

ACS Poli va disputa al patrulea joc din Antalya, vineri de la ora 15, cu nemții de la Magdeburg (L4). Programul complet al jocurilor de iarnă poate fi consultat AICI.

„Nimeni nu cârâie sau mârâie, cine o face va pleca. Suntem o echipă civilizată și disciplinată”, Valentin Velcea, antrenor ACS Poli Timișoara

Articol scris de Cornel BIHOLARI (Banat Sport)

Marius ANGHEL 01 Feb. 2013, 16:13 Pregătiri, amicale
Pe aceeași temă