ACS Poli s-a reunit cu mulți tineri. Petre Vlătănescu: „M-au luat de acasă: «Hai, ești antrenor!» Și am venit”. Ovidiu Petre revine și el la echipă

Miercuri dimineața, tinerii care mai sunt sub contract cu ACS Poli au reluat antrenamentele, sub comanda tehnicianului Petre Vlătănescu. A fost o primă ședință lungă de pregătire, dar fără exerciții grele. Antrenorul spune că e mulțumit de lot, mai ales că echipa nu va ataca promovarea din al treilea eșalon, dar și de terenurile de antrenament din spatele stadionului „Dan Păltinișanu”, care aparțin primăriei.

La prima ședință de pregătire au participat „secunzii” Sorin Vlaicu și Adrian Săvoiu, antrenorul cu portarii Sorin Frunză, preparatorul fizic Victor Leahu, dar și Aurel Șunda, șeful Centrului de copii și juniori, sau Pavel Velcotă, managerul sportiv al echipei. Ovidiu Petre, despre care sunt informații că va reveni la echipă, a venit și el să asiste, la fel ca și Călin Cojocaru, unul dintre antrenorii care s-au perindat pe banca echipei în sezonul trecut și care era în discuții să fie „secundul” lui Adrian Neaga la CSA Steaua, dar opțiunea nu a fost pe placul suporterilor.

Iată lotul prezent, cu mențiunea că Dorin Codrea nu s-a dezechipat:

portari: Moșoarcă, Ureche, Popeț;
fundași: Sporin, Foca, Cochințu, David, Mirescu, Belu, L. Codrea, Podină;
mijlocași: Sevici, D. Codrea, Pop, Oprea, Chiriac, Kecskes, Românu, Dincă, Ochea, Dorobanțu, Codrean;
atacanți: Tobosaru, Dobrincu, Pădurariu (revenit după suspendare pentru că a pariat), Velcotă (declarat liber de contract de FRF, revenit de la Reșița), Daminescu, F. Novac.

„Când vine mingea, vai de mama noastră!”

Petre Vlătănescu a vorbit mult în timpul antrenamentului cu jucătorii și le-a povestit despre cum mâncau cireșe la Giarmata, când a antrenat acolo, sau despre cât de greu trece trenul un deal de lângă Drobeta-Turnu-Severin.

„I-am ținut ca volum, ca intensitate… Când vine o echipă după ce a retrogradat, toată lumea e nemulțumită. Și, atunci, trebuie să facem ceva să-i atragem. Trebuie să mai lași de la tine. Dacă gândim că suntem ca Germania, nu vei reuși. Noi trebuie să gândim că suntem la România și România… mai trebuie să mai lăsăm și de la noi. Dacă eu făceam primul antrenament acum și îi alergam, mai rămâneam cu doi inși. De regulă, când te întâlnești toți, aleargă 30 de minute. Antrenamente superbe. Și când vine mingea, vai de mama noastră! Încerc, menirea mea este să-i ajut”, a spus noul antrenor al ACS Poli.

Vlătănescu i-a antrenat pe majoritatea la juniori și spune că mulți din lotul de la reunire au probleme de implicare. „Problema lor e că sunt tineri. Nu sunt dintre ăștia, caracter, că la situații de astea îți trebuie oameni de caracter. Hai să muncm, să facem ceva, să aducem fotbaliști. Dacă vin cu aere și cu fițe, să avem „raison”. Pardon! Nu m-au găsit pe mine! Ne chinuim, dacă vom reuși să și răzbim, vom fi tari. Dacă nu, plecăm! Dacă jucătorii când vin la antrenament sunt mulțumiți, poți face ceva. Dacă sunt nemulțumiți, n-ai nicio șansă! Problema lor, de ce nu au răzbit în altă parte, este că atitudinea lor este proastă. Problema lor este de comunicare, să comunici cu ei, să vorbești cu ei, să le explici… Acum, cum lumea este rapidă, nimeni nu a comunicat cu ei, doar îi ceartă. Sunt surprins că un jucător ca și Ochea, care mie, unul, îmi plăcea se duce la Giarmata și nu joacă. Unde e problema? El zice că problema e la antrenor, că antrenorul e prost. Nu! Problema este la el! Materialul este bun! Eu îi știu de când sunt juniori. Cei de ’98-’99 au fost o grupă foarte bună! Dar se pune întrebarea de ce nu au jucat unde s-au dus. Din toată gașca asta, doar doi au jucat, Sporin și Cochințu. Restul, ca boxerii, trei minute”, a precizat antrenorul lui ACS Poli, cu referire la jucătorii împrumutați sezonul trecut de club.

Clubul ar putea aduce și unii jucători cu experiență, precum Bogdan Străuț. Vlătănescu a explicat că vrea trei jucători cu ceva ștate mai vechi în fotbalul de seniori. „Eu aș vrea vreo trei mai bătrâiori. Dacă aș avea un portar mai cu experiență, un atacant… Cu lotul pe care îl avem acum, ar fi ceva. Eu am fost pus în fața faptului împlinit. M-au luat de acasă: «Hai, ești antrenor!» Și am venit. Nu puteam să refuz, că eu sunt dintr-ăla de Liga a 7-a. Ă‚ia care sunt de valoare vin la gloanțe!”, a precizat, cu umor, Vlătănescu.

Sâmbătă va fi primul amical, cu un adversar încă nestabilit. Cel mai probabi, se va opta pentru un cantonament pe plan local. Conducerea vrea să dispute meciurile oficiale pe arena Electrica, acolo unde se mută Ripensia.

Articol scris de Anda DELIU

Pe aceeași temă