26 de jucători au fost prezenți la reunirea lotului Daciei Unirea. Primul antrenament s-a efectuat pe aleile Parcului Monument

Marius ANGHEL 12 Jan. 2016, 11:10 Pregătiri, amicale

Luni, 11 ianuarie, de la ora 15:00, jucătorii echipei Dacia Unirea au început să vină la stadionul Municipal pentru a relua pregătirile în vederea sezonului de primăvară, iar cu un sfert de oră înainte de ora stabilită, 26 de fotbaliști așteptau deja revederea cu antrenorii și conducerea administrativă. Au lipsit motivat Cătălin Stănciulescu și Stângaciu, însă de astăzi și ei vor participa la ședințele de pregătire.

În afară de antrenamentul cu caracter fizic, astăzi și mâine fotbaliștii vor efectua și vizita medicală. După o scurtă ședință a început primul antrenament din 2016. Alin Pânzaru și antrenorul secund Paul Vlad au decis ca jucătorii să intre un sfert de oră la sala de forță, apoi a urmat antrenamentul în aer liber, care nu s-a desfășurat pe marginea terenului de fotbal, ci pe aleile Parcului Monument, deoarece pe teren erau nenumărate ochiuri de apă.

Până pe 19 ianuarie jucătorii vor face câte un singur antrenament pe zi, pentru reacomodarea la efort, iar în perioada 20-30 ianuarie lotul Daciei Unirea va efectua un cantonament montan la Câmpulung Moldovenesc.

„Toți suntem dornici să începem antrenamentele, mai sunt câțiva fotbaliști care par a avea kilograme în plus, însă vor scăpa repede de ele. Antrenamentele solicitante din această săptămână îi vor readuce pe toți la greutatea optimă. Vom efectua câte un antrenament pe zi, până pe 19 ianuarie și apoi, dacă vor fi condiții bune la munte, vom pleca în cantonament la Câmpulung Moldovenesc. Până joi ne vom hotărî dacă vom face acest cantonament montan pentru că nu vreau să cheltuim banii aiurea”, a declarat Alin Pânzaru.

Antrenorul principal al Daciei Unirea a mai spus că până pe 19 ianuarie lotul se va întări cu patru fotbaliști: „Așa cum am mai spus, trebuie să ne întărim în această iarnă, iar în vederile noastre sunt patru fotbaliști, un portar, un mijlocaș, un atacant și un jucător U19, adică avem nevoie de soluții pentru axul central al echipei. Suntem în tratative cu ei și sper să le finalizăm cât mai repede”.

Tot cu acest prilej, Pânzaru a vorbit și despre obiectivul echipei, subliniind faptul că Dacia Unirea va căuta să obțină cât mai multe puncte până la finalul competiției. „Obiectivul de bază rămâne accederea la turneul play-off, apoi ne vom lupta de la egal la egal cu toate celelalte adversare pentru o clasare cât mai bună. Sper să avem aceeași susținere financiară pe care am avut-o în ultimele luni ale anului trecut și vom face tot ceea ce depinde de noi să adunăm cât mai multe puncte și să le oferim satisfacții suporterilor brăileni”, a mai spus Pânzaru.

Au stabilit cinci partide amicale

Dacă va pleca în cantonamentul montan, Dacia Unirea va susține la Câmpulung Moldovenesc primele două meciuri amicale, pe 27 ianuarie cu Bucovina Pojorâta, iar trei zile mai târziu cu SC Bacău. După revenirea la Brăila, elevii lui Alin Pânzaru vor juca pe 13 februarie la Metalosport Galați, pe 17 februarie la Unirea Slobozia, iar pe 20 februarie acasă, cu Oțelul Galați.

Valentin Avramescu: „Discuțiile cu administrația locală sunt încurajatoare”

Prezent la reunirea lotului, președintele clubului Dacia Unirea a vorbit cu jucătorii, apoi a prezentat strategia echipei pentru perioada de primăvară.
„I-am felicitat pe jucători pentru traseul bun de anul trecut, era normal pentru că dintr-o echipă aproape desființată în vara trecută am ajuns să încheiem anul pe locul al patrulea, la trei puncte de primele două clasate. Pentru partea a doua a campionatului ne dorim să ajungem la turneul play-off. După aceea vom încerca să scoatem maximum de puncte, nu că nu ne-am dori promovarea, o dorim, dar acest obiectiv depinde de mai mulți factori. Important este că discuțiile cu administrația locală au fost încurajatoare. Am încheiat anul 2015 pe zero, adică nu avem niciun fel de datorii la jucători, mai sunt restanțe, dar pe CF Brăila. În atenția noastră este de asemenea întărirea lotului, vor veni patru jucători cât se poate de repede”, a declarat Valentin Avramescu, președintele Daciei Unirea.

Articol și foto de Costel FILIP

Marius ANGHEL 12 Jan. 2016, 11:10 Pregătiri, amicale
Pe aceeași temă