Popovici, prezentat oficial la SC Bacău: „Trebuie să jucăm toate meciurile la victorie, nu să așteptăm noi adversarul”

Horia Alexoae, Marius ANGHEL 23 Sep. 2014, 18:17 Liga 2
Popovici, prezentat oficial la SC Bacău:**

După rezultatele nesatisfăcătoare obținute sub comanda lui Viorel Tănase, conducerea echipei băcăuane i-a reziliat acestuia contractul, iar în locul său a fost instalat Cristi Popovici. Marți la ora prânzului a fost organizată o conferință de presă înaintea meciului cu Ceahlăul Piatra Neamț, prilej cu care a fost prezentat noul antrenor al moldovenilor.

„Contractul se întinde pe o perioadă de 1 an, până în vară, urmând ca atunci să tragem linie și să vedem ce rezultate vom avea. Obiectivul este play-off-ul, iar acolo sperăm să ne clasăm cât mai sus. Vis-a-vis de serie, sunt două echipe care și-au anunțat ca obiectiv promovarea, respectiv Săgeata Năvodari și Academica Argeș, iar restul echipelor eu spun că sunt de valori sensibil egale sau chiar ne putem ridica la nivelul celor două echipe. M-aș bucura ca fiecare jucător de la echipa din Bacău să-și dorească să facă pasul spre Liga 1, pentru că automat și randamentul lor va crește. Dacă nu își propun acest țel, va fi foarte greu și nu cred că eu sau conducerea vom fi de acord cu asemenea jucători. Obiectivul jucătorilor trebuie să fie acela de a juca în prima ligă, dacă vom reuși împreună acest lucru cu atât mai bine, însă individual, ei trebuie să aibă mereu în minte acest lucru. Încă nu am avut discuții individuale cu jucătorii, în această seara intrăm în cantonament și mi-am propus să port o discuție cu fiecare dintre ei. Am văzut doar meciul lor cu Brăila, pe care l-au avut la îndemână , în schimb, în repriza a doua au tras de timp încă de la început, iar asta poate ține de neîncredere. Din punctul meu de vedere, la Bacău sunt jucători buni, jucători cu care o parte dintre ei am mai lucrat, știu ce pot. Până la urmă au luat gol dintr-o fază fixă și au pierdut două puncte foarte importante, iar probabil că dacă nu se întampla acest lucru nici această schimbare nu mai avea loc, dar acesta este fotbalul”, a spus Popovici la prezentarea oficială despre noua sa echipă și despre obiectivul pe care și-l propune.

Noul antrenor al echipei SC Bacău a vorbit și despre meciul de Cupă de miercuri, de la ora 16:00, cu Ceahlăul. Popovici vrea ca jucătorii săi să trateze orice joc la victorie, obiectivul în confruntarea cu prim-divizionarii fiind calificarea.

„Pentru meciul de mâine eu îmi propun să câștigăm. Vreau să fim o echipă care să aibă o atitudine mai bună decât cea de până acum, referitor la meciul cu Brăila, nu am văzut ca echipa să facă pressing sau să își domine adversarul, adică toate echipele care vin aici trebuie să știe că joacă pe terenul nostru. Eu sunt de părere că indiferent de locul de desfășurare al partidei noi trebuie să abordăm meciul la fel, deoarece din fiecare meci trebuie să scoatem cât mai mult. Trebuie să jucăm toate meciurile la victorie, nu să așteptăm noi adversarul, noi trebuie să fim cei care să mergem peste el. Nu știu ce se întamplă la Piatra, dar eu cred că echipele din Liga 1 tratează serios partidele din această fază a Cupei, pentru că le crează un disconfort să piardă cu o echipă de ligă inferioară. În fotbal victoriile aduc victorii și încredere, iar eu nu cred că ei vor veni cu gândul la următoarea etapă din campionat. Pe hârtie Ceahlăul este favorită, dar Cupa României este frumoasă prin faptul că se produc surprize, apar calificări chiar ale echipelor de Liga a III-a. Noi sperăm să facem o figură frumoasă. Eu aș dori ca fiecare dintre ei să se considere un lider atunci când intră pe teren, indiferent dacă este rezervă sau titular. Asta îți dă mentalitatea de a vrea mai mult întotdeauna și gândiți-vă cum ar fi ca toți jucătorii să încerce să tragă echipa după ei. Liderul e mai greu de ales, eu pot să aleg doar căpitanul, însă liderul trebuie să iasă la suprafață. Dacă un jucător nu iese mai față, acest lucru se datorează și faptului că nu este un jucător care să aibă o valoare mult peste a celorlalți sau cu o experiență mult peste a celorlalți” a declarat Popovici

Hurdubei: „Este normal să fim motivați, mai ales că jucăm cu o echipă din Liga 1”

Căpitanul Bacăului, prezent la conferință, a declarat despre meciul contra Ceahlăului:  „Este normal să fim motivați, mai ales că jucăm cu o echipă din Liga 1. Eu sper să câștigăm, iar în faza următoare să aducem o echipă mai titrată dacă vom avea noroc să jucăm acasă. După fiecare meci, urmează alt meci, iar eu am șansa să înscriu și în fiecare meci să joc și mai bine.

Taban: „Sper să reușim o surpriză pentru moralul nostru”

„Din punctul meu de vedere, trebuie să fie un meci care să ne motiveze, deoarece întâlnim o echipă dintr-un eșalon superior nouă și avem șansa să demonstrăm ca pe viitor putem ajunge și noi în prima ligă. Așteptăm cu nerăbare meciul și sper să reușim o surpriză pentru moralul nostru. Eu cred că avem jucători care să poată îndeplini rolul de decar autentic, dar totuși avem nevoie de un jucător de genul acesta care să ne așeze jocul. Cred că în apărare ne facem binișor treaba, avem nevoie de idei noi la construcție și de mai multă imaginație.” a comentat și George Taban, unul dintre oamenii cheie ai echipei băcăuane.

Articol și foto de Horia ALEXOAE

Horia Alexoae, Marius ANGHEL 23 Sep. 2014, 18:17 Liga 2
Pe aceeași temă