Poliția dă amănunte despre incidentul în care a fost implicat jucătorul Petrolului! Mihai Constantinescu ”se afla în fața unei case de pariuri sportive, iar conflictul verbal a început în incinta ei”

Marius ANGHEL 24 Feb. 2021, 15:33 Liga 2
Poliția dă amănunte despre incidentul în care a fost implicat jucătorul Petrolului! Mihai Constantinescu ”se afla în fața unei case de pariuri sportive, iar conflictul verbal a început în incinta ei”

Apar noi amănunte după incidentul în urma căruia jucătorul echipei Petrolul, Mihai Constantinescu (18 ani), a fost agresat și s-a ales cu arcada spartă și ochiul drept vânăt. Inspectoratul de Poliție al Județului Prahova (IPJ) anunță, astăzi, 24 februarie, printr-un comunicat al purtătorului de cuvânt Oana Bunghez, detalii despre bătaia în care a fost implicat mijlocașul ”lupilor”.

Pe lângă faptul că agresorul, un tânăr în vârstă de 15 ani, s-a ales cu dosar penal sub aspectul săvârșirii infracțiunii de lovire sau alte violențe, poliția anunță că incidentul ar fi pornit în incinta unei case de pariuri sportive, iar bătaia a avut loc în afara acesteia.

Mihai Constantinescu se afla într-o casă de pariuri când a pornit conflictul verbal în urma căruia a luat bătaie de la un puști de 15 ani

Deci Mihai Constantinescu, jucătorul Petrolului, se afla într-o casă de pariuri sportive în momentul în care a început cearta cu un alt copil, mai mic cu trei ani față de el. Regulamentul FRF interzice sportivilor să parieze, însă nu se cunoaște acest amănunt despre jucătorul ploieștenilor, dacă se afla în casa de pariuri pentru a paria.

Tatăl său susținea că jucătorul se afla pe lângă un supermarket, iar președintele clubului Petrolul afirma că Constantinescu se afla pe lângă stadionul Astra.

”Referitor la informațiile apărute în spațiul public cu privire la agresiunea comisă asupra unui fotbalist.

La data de 20 februarie a.c., în jurul orei 19:30, polițiștii au fost sesizați cu privire la faptul că un tânăr în vârstă de 18 ani ar fi fost agresat de către o persoană cunoscută, în timp se afla în fața unei case de pariuri, pe strada Aleea Stânișoarei din Ploiești.
În urma cercetărilor efectuate, polițiștii au identificat persoana bănuită de comiterea faptei, respectiv un ploieștean în vârstă de 15 ani, stabilindu-se totodată că cei doi ar fi avut anterior, un conflict verbal, în incinta casei de pariuri sportive.
La fața locului s-a deplasat un echipaj al ambulanței care a acordat îngrijiri medicale victimei, aceasta fiind transportată la spital, fără a rămâne însă internată.
În cauză, a fost întocmit un dosar penal sub aspectul săvârșirii infracțiunii de lovire sau alte violențe, cercetările fiind continuate sub supravegherea unui procuror din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Ploiești”, a anunțat IPJ Prahova.

Tatăl jucătorului: ”L-au atacat în spate la Profi 10-12 inși. L-au luat pe nepregătite”

După apariția informațiilor că Mihai Constantinescu a fost agresat, tatăl jucătorului spunea pentru ziare.com că fiul său a fost bătut pe stradă, lângă un supermarket, însă că a fost luat prin surprindere. Totodată, preciza că ”10-12 inși” se aflau în grupul care l-a atacat pe jucătorul Petrolului și nu excludea varianta ca aceștia să fi dorit să-i facă rău fiului său, să fi fost un grup organizat.

”L-au atacat în spate la Profi, acolo în cartier, 10-12 inși. L-au luat pe nepregătite. I-au spart arcada. Nu i-au luat nimic din buzunar, cel puțin așa zice copilul.
Am înțeles că Poliția a reținut doi inși. Erau camere de luat vederi pe acolo. Bine că nu a fost mai grav, eu m-am gândit la ce e mai rău. I-au dat niște palme, după care a venit unul din spate și i-a dat un pumn și i-a spart arcada.
Am toate documentele. Copilul nu-i cunoaște, nu i-a mai văzut niciodată. Am înțeles că erau tineri, dar erau 10-12, era grup organizat. Să nu fie puși de cineva. Ceilalți colegi care erau cu el nu au luat bătaie deloc, numai el a luat. Ei au fugit. Acum se fac cercetări. Ori au fost trimiși de cineva, nu știu ce să zic. Bine că nu s-a întâmplat ceva mai grav. A fost un grup organizat. A fost treabă de jumătate de oră”, spunea Gabriel Constantinescu după incidentul în care a fost implicat fiul său, în urma căruia ajungea la spital și se alegea cu copci la arcada spartă.

Viorel Moldovan: ”A ieşit de la un supermarket, a intrat într-o altercaţie verbală, a fost provocat”

Chiar dacă s-a ales cu arcada spartă și ochiul drept vânăt, Mihai Constantinescu a fost titular în meciul câștigat de Petrolul, marți seară, cu Metaloglobus (scor 1-0).

La finalul partidei, antrenorul Viorel Moldovan chiar glumea pe seama incidentului jucătorului său.

”Mihai a fost agresat de nişte rromi, din ce am înţeles, în cartier. Era în vizită la Mario (n.r. – Mario Bratu, coechipier la Petrolul). A ieşit de la un supermarket, a intrat într-o altercaţie verbală, a fost provocat. Poate a răspuns şi a fost lovit de un individ. Se fac demersurile necesare şi cei implicaţi în această situaţie trebuie să-şi facă treaba. Mai bine îţi vezi de treaba ta, păstrezi distanţa, îi laşi în pace, încerci să ignori pentru că sunt fel şi fel de oameni, și nu știi ce au consumat.

Glumeam cu el, i-am spus ce n-a putut cu capul Baxevanos a reuşit altcineva cu pumnul (n.r. – Constantinescu a avut un incident cu jucătorul Nikolaos Baxevanos, când s-au dat cap în cap în meciul Petrolul – Poli Iași). Bine că s-a întâmplat doar atât şi nu a fost mult mai grav”, a declarat Viorel Moldovan, citat de TelekomSport.

Costel Lazăr, președintele Petrolului: ”Îl voi chema la mine să îmi povestească cu lux de amănunte și să mergem împreună la secția de poliție”

Și președintele clubului Petrolul, Costel Lazăr, vorbea la finalul meciului cu Metaloglobus despre incidentul în care a fost implicat Mihai Constantinescu. Acesta spunea că îl va chema pe jucător la el în birou pentru a vorbi despre ceea ce s-a întâmplat în timpul său liber, când a fost bătut.

”Sâmbătă seară a avut loc o altercație. Eu am fost anunțat duminică dimineață. Organele de ordine au luam măsuri, au fost prezente la fața locului. Există un dosar de investigare a acestor lucruri. Sincer, nu am vrut să îl bulversez pe Mihai înaintea acestui joc. Astăzi îl voi chema la mine. Am stat de vorbă cu el și cu tatăl lui duminică dimineață, mi-au povestit pe scurt.

A fost cu încă doi colegi, au ieșit dintr-un magazin, în zona stadionului Astra sau în zona de Vest a Ploieștiului și probabil că a avut loc un schimb de replici verbale între ei. La un moment dat, prin spate a venit unul dintre cei 8-10 care erau în zonă și l-a lovit în zona arcadei. A fost nevoie să fie transportat la unitatea de primiri urgență pentru a i se aplica patru fire.

A avut arcada spartă. Sigur că și noi ne-am speriat și ne-am îngrijorat pentru un astfel de eveniment. Astăzi, după ce vor avea programul de refacere, îl voi chema la mine să îmi povestească cu lux de amănunte și să mergem împreună la secția de poliție să clarificăm lucrurile”, a spus Costel Lazăr.

Nu a precizat, la fel ca tatăl sau antrenorul Viorel Moldovan, nimic despre casa de pariuri.

De precizat ar fi și faptul că, alături de Mihai Constantinescu s-au aflat alți doi jucători ai Petrolului, Mario Bratu (18 ani) și Cristian Lixandru (17 ani), acesta din urmă nefiind de la echipa mare a clubului. Cei doi ar fi fugit când a izbucnit conflictul.

  • De curând, un alt jucător din Liga 2, fundașul echipei SCM Gloria Buzău Marius Ioniță s-a ales cu contractul suspendat din partea clubului și este anchetat de Comisia de Integritate a FRF după ce fosta sa iubită a dezvăluit pentru ProSport faptul că jucătorul paria inclusiv pe echipa sa.

Mihai Constantinescu are 11 meciuri jucate pentru Petrolul în acest sezon de Liga 2

Mihai Alexandru Constantinescu a evoluat în meciul cu Metaloglobus până în minutul 74, când a fost înlocuit chiar de Mario Bratu, coechipier pe care l-a avut alături când s-a produs incidentul în urma căruia s-a ales cu arcada spartă și ochiul vânăt.

Constantinescu a debutat pentru prima echipă a clubului Petrolul în sezonul trecut, 2019/2020, în meciul cu Farul, de la Constanța, desfășurat la data de 26 august 2019 și încheiat la egalitate, scor 0-0. În minutul 88 al jocului intra pe teren în locul lui Mario Bratu. A fost și singurul meci al său în acea ediție de campionat.

În acest sezon însă, 2020/2021, a prins 11 jocuri din cele 15 disputate de Petrolul în Liga 2, de cinci ori fiind titular și totalizând 502 pe teren. A fost utilizat și în cele trei meciuri disputate de echipa ploieșteană în Cupa României, cu Metaloglobus, CSM Ceahlăul și Poli Iași.

Foto: Răzvan Păsărică / Sport Pictures

https://liga2.prosport.ro/seria-1/unul-dintre-cei-mai-buni-jucatori-under-ai-petrolului-atacat-pe-strada-de-10-12-insi-a-ajuns-la-spital-dupa-bataia-primita-era-grup-organizat-sa-nu-fi-19170933

https://liga2.prosport.ro/seria-1/mihai-constantinescu-bandajat-si-cu-ochiul-vanat-dar-titular-pentru-petrolul-cu-metaloglobus-viorel-moldovan-a-vorbit-despre-jucatorul-sau-care-a-luat-bataie-pe-strada-glumeam-cu-el-ce-n-19171071

Marius ANGHEL 24 Feb. 2021, 15:33 Liga 2
Pe aceeași temă