Poliștii timișoreni sunt în gardă pentru jocul de la Brașov, unul extrem de important în lupta pentru menținerea în Liga 2. Schimbarea de antrenor la adversari nu-l impacientează pe Nicolae Croitoru: ”Sunt convins că vor juca ceea ce au lucrat în ultima perioadă”

Anda DELIU 18 Nov. 2021, 18:52 Liga 2
Poliștii timișoreni sunt în gardă pentru jocul de la Brașov, unul extrem de important în lupta pentru menținerea în Liga 2. Schimbarea de antrenor la adversari nu-l impacientează pe Nicolae Croitoru: ”Sunt convins că vor juca ceea ce au lucrat în ultima perioadă”

Realitățile curente din 2021 fac ca două orașe care au dat atât de mult fotbalului românesc, Timișoara și Brașov, să se bată pentru ”miza” locului 15 în Liga 2. Poliștii vin după o perioadă deloc grozavă, în timp ce la gazdele de sâmbătă s-a schimbat antrenorul. Nicolae Croitoru, ”principalul” trupei bănățene, vorbește despre importanța acestui meci de la Brașov.

Poli are un final de an dificil, iar meciul cu FC Brașov e unul dintre cele mai accesibile

Timișorenii mai au de jucat după meciul cu FC Brașov, cu Steaua (campionat), Campionii FC Argeș (Cupa României) și Astra (campionat). De aceea, la Brașov ar fi ”pagubă” dacă echipa ar pierde, mai ales că întâlnește un adversar care a pierdut ultimele șase partide.

Nicolae Croitoru nu poate conta pe suspendații Lazăr și Ursu, plus accidentați precum Oanea sau Serediuc, care nici nu au șanse să joace în acest an. Acestora li se alătură Benzar, fugit în SUA. ”Suntem înainte unui joc important, dificil, dar în primul rând important pentru că jucăm cu echipa aflată imediat sub noi în clasament și avem neapărată nevoie de un rezultat pozitiv. Ne-am pregătit în sensul acesta. Chiar dacă avem absențe, și absențe importante în lot, sunt convins că jucătorii care vor intra vor reuși să suplinească lipsa lui Lazăr și a lui Ursu. Nu știu dacă putem să-l numim un joc capital, pentru că mai sunt etape de desfășurat din campionatul regulat. Urmează și play-out-ul. Însă este un joc foarte-foarte important. Pentru acest final de an, este un joc foarte important”, a declarat antrenorul Politehnicii Timișoara.

Nicolae Croitoru nu crede că Brașovul îl va surprinde cu ceva

Călin Moldovan tocmai a fost numit ca antrenor principal la FC Brașov. Nicolae Croitoru nu crede că jocul ardelenilor se va schimba atât de mult.

”Poate să apară o schimbare. De regulă, așa se întâmplă. Eu sunt convins că ei vor juca ceea ce au lucrat în această perioadă. Pentru că am văzut meciuri și cu Ilie Stan, și cu Șanta. Sigur că au existat schimbări de sistem de joc, dar sunt niște automatisme care s-au repetat în toate aceste jocuri. Este clar că aceste automatisme au fost formate în timp și cu siguranță ele vor apărea și în jocul de sâmbătă. Pe de altă parte, ne putem aștepta și la surprize. Este un nou antrenor și atunci va încerca să-și pună amprenta asupra jocului adversarului. Ceea ce presupune că noi trebuie să fim foarte-foarte atenți”, a precizat Croitoru, și el aflat pe banca echipei bănățene de scurt timp.

  • Dacă Poli n-a câștigat în Liga 2 de patru meciuri, însă a acumulat un punct, chiar în runda trecută (1-1 cu Șelimbăr), adică exact de când a fost numit antrenor principal Nicolae Croitoru, în schimb, FC Brașov are șase eșecuri consecutive, ultimele patru cu fostul antrenor principal pe bancă, Andrei Șanta, revenit acum antrenor de portari.

Vestiarul se teme de o iarnă grea

Alin Ignea a vorbit și el despre importanța acestui meci. ”Ne aflăm în fața unui meci foarte important, poate și capital. Pentru noi următoarele meciuri toate sunt capitale din poziția în care suntem. Sperăm să câștigăm, să ne revenim, că altfel va fi foarte gre, mai ales din iarnă. Mai avem încă trei meciuri foarte grele. Dacă nu facem puncte în aceste trei meciuri, va fi o iarnă extrem de grea, din toate punctele de vedere”, a spus mijlocașul de 32 de ani.

  • Înaintea disputării etapei a 14-a a Ligii 2, Poli Timișoara are 11 puncte și e pe locul 15, iar FC Brașov se află pe poziția a 16-a, cu 9 puncte, meciul fiind unul extrem de important pentru ambele echipe, în economia luptei pentru evitarea retrogradării. Jocul de la Brașov, de pe stadionul Tineretului, are loc sâmbătă, de la ora 12:30.
  • În perioadă în care campionatul a luat o pauză, cât au jucat echipele naționale, Poli Timișoara a desfășurat un amical cu Avântul Periam (Liga 3), pe care l-a câștigat cu 5-2, în timp ce FC Brașov s-a făcut de râs în fața echipei CS Universitatea Alba Iulia (Liga 4 Alba), împotriva căreia a pierdut pe Tineretului cu scorul de 3-4.

Imagini de la antrenamentul Politehnicii Timișoara înainte de plecarea spre Brașov:

Foto și video: Politehnica Timișoara

https://liga2.prosport.ro/seria-1/poli-timisoara-s-a-intors-in-curtea-scolii-fotbalistii-alb-violeti-au-jucat-un-meci-cu-elevii-din-peciu-nou-foto-19210233

https://liga2.prosport.ro/cupa-romaniei/poli-timisoara-si-fc-buzau-joaca-in-sferturile-cupei-romaniei-de-ziua-nationala-a-romaniei-acso-filiasi-evolueaza-in-meciul-de-incheiere-a-acestei-faze-a-competitiei-programul-celor-patru-partide-19210291

https://liga2.prosport.ro/seria-1/oficial-primarul-coliban-si-a-dat-ok-ul-calin-moldovan-este-noul-antrenor-principal-al-fc-brasov-situatia-delicata-in-care-e-pus-ioan-marginean-19210147

https://liga2.prosport.ro/seria-1/poli-timisoara-a-testat-jucatori-straini-in-contextul-hemoragiei-din-lot-cu-ocazia-amicalului-cu-avantul-periam-19209919

https://liga2.prosport.ro/seria-1/fc-brasov-continua-sa-se-faca-de-ras-a-incasat-patru-goluri-si-a-pierdut-amicalul-cu-csu-alba-iulia-o-echipa-din-liga-4-19210186

https://liga2.prosport.ro/seria-1/daniel-benzar-a-plecat-in-statele-unite-dupa-iubita-sa-desi-e-sub-contract-cu-poli-timisoara-ce-spune-conducerea-clubului-despre-situatia-incredibila-a-jucatorului-19209791

Anda DELIU 18 Nov. 2021, 18:52 Liga 2
Pe aceeași temă