Poliștii timișoreni merg încrezători în deplasare la Metaloglobus, adversar cu care sunt la egalitate perfectă. Dorin Toma: ”Ne dorim să scoatem maximum din acest joc”

Anda DELIU 09 Sep. 2021, 21:57 Liga 2
Poliștii timișoreni merg încrezători în deplasare la Metaloglobus, adversar cu care sunt la egalitate perfectă. Dorin Toma: ”Ne dorim să scoatem maximum din acest joc”

Poli Timișoara are sâmbătă meci la Metaloglobus București, în etapa a 6-a a Ligii 2, împotriva unei echipe care n-a jucat în această săptămână în Faza a IV-a a Cupei României, după ce a fost eliminată din turul precedent.

După pauza și partida de marți din Cupa României cu Șoimii Lipova (scor 2-1), alb-violeții sunt încrezători că pot face un meci bun cu Metaloglobus, deși Dorin Toma e conștient că va fi dificil.

Altfel, transferurile s-au încheiat la Poli, astfel că mutarea cu Gelu Velici a picat. De asemenea, clubul întârzie anunțarea oficială a noului director sportiv, deși aceasta a semnat contractul!

Dorin Toma își dorește maximum din deplasarea de la Metaloglobus

La jocul cu Metaloglobus, Dorin Toma nu va putea conta pe Sebastian Serediuc, însă nici pe Denis Radu, accidentați. Antrenorul spune că partida de cupă și pauza de campionat au prins bine echipei sale.

”Ne așteaptă o partidă foarte grea cu Metaloglobus, echipă cu care ne aflăm la egalitate perfectă, puncte și golaveraj. Ne dorim să scoatem maximum din acest joc. Venim după un joc de cupă. Încercăm să îmbunătățim lucrurile și să facem punct cu punct. Am încercat în perioada aceasta să mai reglăm din deficiențe, ne-a prins perioada, a spus Toma.

Dacă Poli a jucat în această săptămână în Cupa României și a câștigat, obținând calificarea în 16-imi, Metaloglobus nu a făcut-o, după ce a fost eliminată din turul trecut de echipe de Liga 3 CS Tunari, învingătoare cu 1-0. Bucureștenii au disputat însă la începutul săptămânii, luni, un amical la Ghimbav cu Universitatea Craiova, pe care l-a pierdut cu 0-2. Echipa antrenată de Nicolae Grigore a refuzat să ofere presei echipa utilizată în acest test.

Cu avionul spre destinația din Pantelimon

Poliștii pleacă vineri dimineața cu avionul spre București. Partida se va juca pe teren sintetic, pe stadionul Metaloglobus, din cartierul Pantelimon.

”Este o suprafață nouă, încercăm să ne antrenăm pe sintetic mâine, pe o suprafață la fel cu cea pe care vom juca sâmbătă. Metaloglobus este o echipă bună, cu jucători experimentați, mai ales frații Herea. Noi vrem să facem un joc cât mai bun și să creștem de la joc la joc. Iar ghinionul pe care l-am avut cu Poli Iaşi să nu se mai repete în meciul de la Bucureşti”, a mai spus Toma.

Rareș Lazăr e optimist înainte de acest meci. ”Suntem optimișit, pentru că după meciul din cupă, chiar dacă nu am arătat așa bine. Am început să ne legăm, să ne cunoaștem între noi. Sper să jucăm bine, în ciuda terenului și a adversarului difcil, pe care îl cunosc foarte bine”, a spus mijlocașul Rareș Lazăr, adus de la Rapid, unde a fost antrenat inclusiv de actualul șef al staffului de la Metaloglobus, Nicolae Grigore.

Nu mai vin jucători, există un nou director sportiv neprezentat oficial

Altfel, Dorin Toma a confirmat că nu mai vin jucători. Mutarea cu Gelu Velici, jucător care a început sezon la Dunărea Călărași, este, așadar, căzută total.

Atacantul, care în trecut a înjurat suporteri pe pagina de Facebook a echipei, nu a fost dorit de o persoană din club, aceasta neputând uita acel episod.

Toma a vorbit însă despre noua achiziție din ofensivă, italianul Erik Gerbi. ”E un jucător pe care încet încet trebuie să-l introducem în lot. Lotul nostru nu e aşa numeros, a fost şi plecarea lui Axente, va fi în lot şi vom vedea dacă vom apela la serviciile sale pentru acest joc. Transferurile s-au încheiat pentru noi, cu acest lot vom merge cel puţin până la iarnă… E un jucător cu fizic destul de bun, din păcate este puţin în urmă cu pregătirea, dar, fiind un jucător de top – a fost la Juventus şi Sampdoria – sunt sigur că se va acomoda destul de repede şi ne va ajuta la îndeplinirea obiectivelor…”, a mai spus antrenorul Politehnicii.

În schimb, informațiile Liga2.ro sunt că Călin Rosenblum a și semnat ieri contractul cu Poli, în calitate de director sportiv. Acesta nu a fost însă anunțat oficial!

Poli și Metaloglobus împart locurile 8 și 9 în Liga 2 după cinci etape, cu 7 puncte și golaveraj 6-6. Meciul direct dintre ele are loc sâmbătă, de la ora 13:00.

Foto: Poli Timișoara

Anda DELIU 09 Sep. 2021, 21:57 Liga 2
Pe aceeași temă