Calificare și atât! Poli Timișoara a trecut la Arad de Șoimii Lipova și a urcat în 16-imile Cupei României

Călin MNERIE 07 Sep. 2021, 22:29 Cupa României

În Faza a IV-a a Cupei României, Poli Timișoara a jucat la Arad, dar nu cu rivala de o viață, UTA, ci cu Șoimii Lipova. Divizionara terță este plecată în ”pribegie” de ani buni și, după terenul din Pâncota, s-a stabilit pe arena ”Banatul” din cartierul arădean Sânnicolau Mic. Fără a apăsa prea mult pe un accelerator și așa puțin defect, ”alb-violeții” s-au impus cu 2-1 și au obținut accesul în 16-imile competiției.

Fiindcă a fost obligată să joace după regulile Ligii a 3-a, Poli a apelat la Moțiu, Minteuan, Costea și Hațegan, jucători ”under” care nu prea primesc minute în Liga 2. Lipova a optat, în general, pentru formula titulară, cu excepția portarului, aspect ce avea să fie important în economia rezultatului final.

Benzar a taxat greșeala lui Buta

Apatia din primele 15 de minute a fost spartă doar de șuturile de la distanță, telefonate, semnate Ignea, respectiv Ban. În minutul 17, Bozian a fost evident împins în careu de Scutaru, dar ”centralul” Claudiu Ștef a considerat că nu suficient de tare pentru un penalty.

Prima ocazie adevărată de poartă s-a născut imediat după pauza de hidratare, când Hațegan al timișorenilor l-a lăsat pe Benzar singur cu portarul, dar ”Piticul” a tras defectuos pe lângă poartă.

Raportul ocaziile clare a fost egalat de Kevin Trabalka. Lansat în careu de Ban, fostul atacant al celor de la ”FC U” Craiova a tras exact în Morariu, care i-a închis bine unghiul de finalizare.

Golul s-a născut din nimic chiar înainte de pauză. Portarul Buta a degajat greșit, Daniel Benzar a preluat la 25 de metri, a înaintat puțin și a trimis pe jos, la colț.

Moțiu a răspuns rapid golului egalizator al lui Trabalka

Dorin Toma a simțit, totuși, că lucrurile nu sunt clare și a apelat după pauză la jucători ca Mera, Lazăr sau Ursu. Ultimul, fost utist, chiar a adus plus în ofensiva adversă, trimițând mai întâi o centrare pe care Costea a reluat-o pe lângă din careul mic și apoi un șut din unghi pe care Buta l-a respins. Bozian a rămas cel mai periculos om al gazdelor și, după ce l-a chemat în cauză pe Murariu cu un șut pe jos, a obținut un penalty din duelul cu portarul polist. Kevin Trabalka a șutat în stânga pentru 1-1 în cel de-al 67-lea minut al disputei.

Poli a rămas, însă, calmă și reușita de 1-2 și cea a calificării nu s-a lăsat prea mult așteptată. Ursu a centrat din dreapta, iar juniorul Tudor Moțiu (17 ani) a trimis cu capul în plasă cu toată opoziția lui Buta.

Nou-intratul Sofran și-a bătut joc de ocaziile ce puteau aduce liniștea din timp în tabăra timișorenilor, dar chiar și așa ”alb-violeții” nu au riscat mare lucru.

Poate doar în minutul 90, la un corner bătut de Suslak și reluat pe jos de Salhi să fi fost ceva emoții, dar totul s-a terminat cu bine pentru vizitatori, care așteaptă să-și cunoască adversarul din 16-imile competiției KO.

ŞOIMII LIPOVA – POLITEHNICA TIMIŞOARA 1-2

Kevin Trabalka 67′ / Daniel Benzar 45′, Tudor Moțiu 75′

Șoimii Lipova: Buta – Suslak, Polgar (Dolga 79′), A. Popa, Aldan – Gavrilă (Al. Hațegan 86′), Salhi, Simion (Bodri 72′) – Al. Ban (Brad 86′), Trabalka, Bozian (Ciubăncan 86′)
Rezerve neutilizate: Iliescu – Stoin, Andr. Rusu, Abrudan
Antrenor: Flavius Sabău

Poli Timișoara: Murariu – Moțiu, Scutaru (cpt.)(Mera 46′), Bocșan, Pamfile – Ignea (R. Lazăr 46′), Zaluschi – Minteuan, D. Benzar (Oct. Ursu 46′), S. Costea (Sofran 56′) – Rob. Hațegan
Rezerve neutilizate: Devenish – Bîrnoi, Popovici, Zetu, D. Prodan
Antrenor: Dorin Toma

Stadion: Banatul (Sânnicolau Mic – Arad); Arbitru: Claudiu Ștef (Târgu Mureş); Asistenți: George Suciu (Câmpia Turzii) și Ioan Daniel Humiță (Armeniş – Caraş Severin); Rezervă: Adrian Pal (Oradea); Observatori: Octavian Șovre (Satu Mare) și Marius Claudiu Ştefan (Orăştie – Hunedoara).

Pentru Poli Timișoara urmează meciul din etapa a 6-a a Ligii 2, sâmbătă, de la ora 13:00, la București, cu Metaloglobus. Cele două echipe sunt la egalitate perfectă după cinci runde și sunt pe locurile 8 și 9, cu 7 puncte și golaveraj 6-6.

Pentru Șoimii Lipova rămâne de acum doar meciurile din campionatul Ligii 3, în etapa a 3-a a Seriei a 8-a urmând să întâlnească vineri, acasă, de la ora 17:00, echipa Crișul Chișineu Criș. Lipova are 1 punct și e pe locul 7, în timp ce Crișul e pe poziția a 3-a, cu 4 puncte.

Foto: Costel Șerban / Sport Arad

https://liga2.prosport.ro/cupa-romaniei/cupa-romaniei-faza-a-iv-a-primele-cinci-meciuri-din-acest-tur-sunt-programate-sa-se-dispute-astazi-patru-echipe-din-liga-2-intra-la-joc-19199496

https://liga2.prosport.ro/seria-1/poli-timisoara-l-a-legitimat-pe-fiul-lui-didi-prodan-19199563

https://liga2.prosport.ro/seria-1/poli-timisoara-si-a-adus-un-atacant-italian-din-serie-c-trecut-inclusiv-pe-la-satelitul-lui-juventus-torino-clubul-are-si-o-alta-revenire-neaosa-in-compartimentul-19199401

https://liga2.prosport.ro/seria-1/campionatul-ligii-2-la-prima-sa-pauza-generata-de-meciurile-nationalelor-a-fost-stabilit-programul-etapei-a-6-a-si-meciurile-televizate-19199009

Călin MNERIE 07 Sep. 2021, 22:29 Cupa României
Pe aceeași temă