Dorin Toma, deloc încântat că Poli Timișoara va juca la Slobozia în 16-imile Cupei României: ”Poate era mai bine un adversar de Liga 1”

Anda DELIU 09 Sep. 2021, 20:51 Cupa României
Dorin Toma, deloc încântat că Poli Timișoara va juca la Slobozia în 16-imile Cupei României: ”Poate era mai bine un adversar de Liga 1”

Poli Timișoara a fost în Urna A, a capilor de serie, la tragerea la sorți pentru șaisprezecimile Cupei României, fiindcă în ediția trecută a ajuns până în optimi, astfel că ar fi putut întâlni atât echipe puternice din Liga 1 aflate în Urna B, ca CFR, Sepsi, Farul, Argeș, ”FC U” Craiova, Rapid, Voluntari sau Mioveni, dar ar fi putut da și peste niște adversari accesibili, ca Slatina, Minaur, Filiași, CA Oradea, Hunedoara sau Fălticeni.

Alb-violeții au avut ceva baftă, fiindcă au picat contra unui adversar din Liga 2, însă unul care e în formă în acest sezon, cu 11 puncte în cinci meciuri. Unirea Slobozia a picat la tragerea la sorți ca oponent pentru trupa timișoreană, iar cum ialomițenii s-au clasat mai slab decât Poli în sezonul trecut, meciul din 16-imi va avea loc pe terenul din Slobozia. Va fi o deplasare îndepărtată pentru bănățeni, împotriva unei echipe foarte în formă, astfel că Dorin Toma a recunoscut că ar fi preferat să întâlnească un adversar din Liga 1.

Program dezavantajos pentru Poli

Din punct de vdere al programului, nu va fi bine deloc pentru poliști. ”E un adversar greu, un joc dificil şi prin prisma deplasării. Ne aşteptam la cu totul alt adversar, poate era mai bine unul de Liga 1. Dar aşa vom avea parte de o deplasare lungă şi, de asemenea, jucăm în deplasare şi după meciul de cupă, la Viitorul Pandurii. Asta este cea mai mare problemă. Şi cu Unirea Slobozia vom juca tot la ei, în campionat, două etape mai târziu”, a spus Toma.

După cinci etape scurse din acest sezon de Liga 2, Poli Timișoara ocupă locul 8, cu 7 puncte din două victorii, o remiză și două înfrângeri. Unirea Slobozia a fost și lider în acest debut de sezon, acum se află pe locul 6, cu 11 puncte strânse din trei victorii și două remize, deci nu are niciun eșec.

În sezonul trecut, Unirea Slobozia și Poli Timișoara s-au întâlnit tot pe terenul primeia, în etapa a 17-a. Scorul înregistrat a fost 0-0.

Unirea Slobozia e în formă

Unirea e una dintre revelațiile acestui start de sezon de Liga 2, iar Toma e conștient de acest lucru.

”Este o cu totul altă echipă faţă de sezonul trecut. În campionatul trecut s-au salvat de la retrogradare şi şi-au făcut o echipă destul de bună, cu un lot competitiv şi au un început bun de campionat”, a mai spus Toma despre adversarul din 16-imile Cupei României.

Meciul dintre Unirea Slobozia și Poli Timișoara, din 16-imile Cupei României urmează să fie programat, după ce se discută și cu televiziunile, în 21, 22 sau 23 septembrie.

În etapa a 10-a a Ligii 2, în jurul datei de 16 octombrie, cele două echipe se vor întâlni din nou, tot la Slobozia.

Pentru a ajunge în 16-imile Cupei României, Unirea Slobozia a trecut în acest sezon de SC Popești Leordeni (Liga 3, 1-0 în deplasare, în turul 3) și CS Năvodari (Liga 4, 6-0 în deplasare, în turul 4), în timp ce Poli Timișoara a avut doar un meci, în turul 4, în care a trecut cu 2-1, în deplasare, de Șoimii Lipova (Liga 3).

Programul complet al 16-imilor Cupei României

Foto: Petronel Tudor / Info Ialomița

https://liga2.prosport.ro/cupa-romaniei/program-16-imi-cupa-romaniei-meciuri-infernale-pentru-echipele-din-liga-2-si-liga-3-fk-csikszereda-ripensia-petrolul-chiajna-si-fc-buzau-au-adversari-din-liga-1-la-hunedoara-va-fi-sarbatoare-v-19199838

Anda DELIU 09 Sep. 2021, 20:51 Cupa României
Pe aceeași temă