Poli Timișoara și-a luat un al patrulea portar. Rareș Murariu revine la alb-violeți după scurta experiență din Liga 1

Anda DELIU 09 Aug. 2021, 12:13 Liga 2
Poli Timișoara și-a luat un al patrulea portar. Rareș Murariu revine la alb-violeți după scurta experiență din Liga 1

Poli Timișoara va avea patru portari legitimați la echipa de seniori. Probabil pentru că Rareș Murariu, ruda lui Costel Pantilimon, nu și-a găsit echipă, Poli i-a întins o mână de ajutor și l-a readus la Timișoara.

Fanii Politehnicii nu l-au iubit niciodată pe Murariu

Teoretic, motivul e legat de accidentarea de durată a lui Robert Popeț, una dintre achizițiile din această vară, astfel că echipa avea nevoie de un al treilea portar valid.

George Păduraru a făcut o treabă foarte bună între buturi, sezonul trecut, iar Harrison Devenish-Meares, adus și el în lot în această vară, este apt de joc și își așteptă rândul.

Cu trei portari deja în lot, chiar dacă unul este accidentat pentru moment, aducerea unui al patrulea goalkeeper este ușor de neînțeles, mai ales pentru un club ca Poli Timișoara, unde bugetul nu este mare.

Cel mai probabil, revenirea lui Murariu la Poli are legătură și cu faptul că este rudă cu Costel Pantilimon, un portar apropiat de clubul timișorean.

Ajuns la 22 de ani, Murariu s-a format la Academia Hagi și a fost campion de juniori cu Viitorul. Apoi a ajuns la Poli, unde adesea a stârnit nemulțumirea fanilor.

Pentru al-violeți a evoluat în sezoanele 2018-2019 (31 de meciuri) și 2019-2020 (17 meciuri).

Scandal la Mediaș

Vara trecută, Murariu a plecat la Gaz Metan Mediaș. Nu a fost niciodată legitimat, iar într-o înregistrare publicată de ProSport cu Dusan Uhrin, se vorbea și de Murariu. Portarul a ajuns apoi la CFR Cluj și a bifat o singură apariție pentru ardeleni.

Pentru că revine la Poli în luna august, după startul campionatului, este evident că Murariu nu intenționa să ajungă inițial la Timișoara, deși încearcă să lase alte impresii.

”Mă bucur că m-am întors la Politehnica Timişoara, sunt conştient că multă lume va spune că poate am făcut un pas înapoi în carieră, dar eu nu consider asta, pentru că ştiu ce se cere la Poli, ce pretenţii şi aşteptări sunt! Am venit să ne luptăm la primele locuri, să facem o figură cât mai frumoasă. Normal, vom lua fiecare meci în parte şi o să jucăm mereu la victorie, asta e cel mai important. Grupul de băieţi l-am găsit mai bine de când am plecat, pentru că au avut şi o experienţă în play-off, s-au luptat, au intrat în play-off şi au avut meciuri foarte foarte tari acolo, pe miză. A fost un lucru foarte benefic pentru ei şi, anul acesta, Doamne ajută să repetăm performanţa de anul trecut şi cred că o să fie foarte bine!”, spune portarul.

Murariu a semnat acum pe doi ani cu Poli. Rămâne de văzut dacă George Păduraru va rămâne titular!

Poli încă nu a jucat în etapa a 2-a a Ligii 2, urmând să o facă marți, de la ora 17:00, în deplasare la Dunărea Călărași.

Foto: Politehnica Timișoara

https://liga2.prosport.ro/seria-1/dorin-toma-a-studiat-o-pe-dunarea-calarasi-la-jocul-cu-ripensia-de-runda-trecuta-antrenorul-politehnicii-are-nevoie-timp-ii-rugam-pe-suporterii-nostri-sa-aiba-rabdare-cu-noi-19194794

https://liga2.prosport.ro/seria-1/liga-2-etapa-2-poli-iasi-concordia-chiajna-meciul-vedeta-al-diminetii-se-joaca-si-la-timisoara-slobozia-si-braila-19194801

Anda DELIU 09 Aug. 2021, 12:13 Liga 2
Pe aceeași temă