Poli Timișoara s-a impus la Unirea Constanța cu un rezultat muncit. Dorin Toma, la a doua victorie cu alb-violeții: ”Suntem o echipă, schimbăm”

Anda DELIU 22 Aug. 2021, 10:52 Liga 2

Poli Timișoara a obținut a doua victorie din acest campionat, la scorul de 2-0, pe terenul Unirii Constanța, echipă părăsită de Zicu, Galamaz, staff tehnic, dar și de jucătorul Cioinac. Meciul de la Techirghiol a fost 0-0 până în minutul 80, cu toate dificultățile întâmpinate de adversar, dar, până la urmă, bănățenii au reușit să marcheze prin tinerii Roberto Hațegan și Cosmin Bîrnoi.

Poli a dominat jocul din debut, dar fără mari ocazii în prima parte a jocului, când Mera a încercat fără succes să speculeze o fază fixă. Gazdele au avut două ocazii bune, la o fază la care Grigore a scăpat singur, dar a fost blocat de Păduraru, iar apoi, la un șut al lui Liviu Mihai din 18 metri, fază la care mingea s-a dus puțin pe lângă poartă. De partea cealaltă, și Axente a mai avut o ocazie, dar portarul Grecu a intervenit.

Roberto Hațegan, marcator și contribuței decisivă la golul al doilea

Timișorenii au continuat să atace în repriza a doua, când și Benzar l-a pus la treabă pe Grecu. În contul echipei dobrogene au fost ocazii irosite de Damașcan și Ionuț Ursu. În minutul 64, Ursu a fost aproape de autogol, la o fază creată de Doru Andrei.

Până la urmă, în minutul 80, după ce portarul a respins șutul lui Lazăr, Roberto Hațegan a fost pe fază și a marcat cu un șut din întoarcere. Tot Hațegan a șutat primul și la golul doi, Grecu a scăpat mingea, iar Cosmin Bîrnoi a venit și a înscris.

Dorin Toma: ”Suntem o echipă”

Antrenorul Politehnicii Timișoara a punctat din nou că unul din punctele forte ale echipei e coeziunea vestiarului.

”Ne bucurăm mult pentru această victorie. A fost un joc greu, cu o echipă care era în creştere, chiar dacă au avut acele schimbări în această săptămână. Am intrat mai greu în joc, datorită şi stării terenului, dar în repriza a doua am controlat jocul în mare măsură şi rezultatul este unul meritat. Bineînţeles, şi jucătorii de pe bancă şi-au adus aportul la acest lucru. Suntem o echipă, schimbăm, cei care au intrat au adus un plus, alături de ceilalţi care au rămas în teren au adus această victorie”, a precizat Toma după meciul de la Techirghiol.

De altfel, antrenorul a punctat că importantă e echipa și, de la meci la meci, se pot evidenția alți jucători. ”Noi ne bucurăm pentru acest lucru, sunt jucători care sunt pregătiţi. Nu pot fi toţi în aceeaşi formă la ora jocului. Sunt schimbări normale, benefice jucătorilor. Iar în acest joc cei care au intrat au adus un plus, asta nu ştirbeşte din meritele celorlalţi, echipa a câştigat acest joc”, a punctat Toma.

Poli începe să se omogenizeze

Timișorenii nu au avut tocmai cel mai bine făcut program de amicale, deoarece lucrurile s-au urnit greu vara aceasta la echipă, iar Toma spune că omogenitatea începe abia acum să se lege.

”Este primul meci fără gol încasat, creştem de la joc la joc. Şi Geo (n.r. – George Păduraru) a avut două intervenţii bune, care ne-au ţinut în joc, şi iată că încet încet ne omogenizăm, şi ne ajută să fim o echipă, să ne ajutăm mai mult unii pe alţii şi să avem rezultate cât mai bune!”, a mai spus Toma.

UNIREA CONSTANŢA – POLITEHNICA TIMIȘOARA 0-2

Roberto Hațegan 80′, Cosmin Bîrnoi 88′

Unirea Constanța: Nic. Grecu – Al. Nicola, M. Leca, I. Ursu, Finica – Damașcan (Jerdea 68’), Liv. Mihai, Cărăruș (cpt.), Dr. Grigore (D. Mureşan 53’) – Banyoi Căruţă 81’), Chiriţoiu (Băjan 68’)
Rezerve neutilizate: Al. Costache – Cr. Ignat, Carabela, Stavrositu, C. Zamfir
Antrenor: Dumitru Faitaș

Poli Timișoara: Păduraru – Sofran, Mera (cpt.), Scutaru, Oanea (Pamfile 90+3’) – Ignea (S. Costea, 90+1’), R. Lazăr – D. Andrei (Zaluschi 67’), D. Benzar, Oct. Ursu (Bîrnoi 46’) – Axente (Haţegan 67’)
Rezerve neutilizate: Devenish – Bocșan, Moțiu
Antrenor: Dorin Toma

Stadion: Sparta (Techirghiol – Constanţa); Arbitru: Mihai Amorăriței (Câmpina); Asistenți: Nicușor Marin (Suseni – Argeş) și Marilena Cătălina Nan (Alexandria); Rezervă: Ionuț Cătălin Ilie (Bucureşti); Observatori: Cristian Sava (Bacău) și Florentin Barbu (Giurgiu).

Cu 7 puncte, momentan Poli Timișoara a urcat pe locul 6 în clasamentul Ligii 2. Joi seara va primi vizita celor de la Poli Iași, ora 20:00. Unirea Constanța rămâne pe locul 19, cu 0 puncte, iar runda viitoare joacă în deplasare la FC Buzău, sâmbătă, de la ora 11:00.

Echipa constănțeană are, până atunci, și meci în Faza a III-a a Cupei României, la CS Năvodari (Liga 4), miercuri, de la ora 17:30. Poli Timișoara întră în competiție în turul 4.

Foto și video: Politehnica Timișoara

https://liga2.prosport.ro/seria-1/liga-2-etapa-4-timisoara-calarasi-techirghiol-braila-si-dej-gazdele-meciurilor-care-incep-la-ora-1100-fc-brasov-vrea-sa-mai-spele-din-rusinea-traita-runda-trecuta-19196919

https://liga2.prosport.ro/cupa-romaniei/meciurile-fazei-a-iii-a-a-cupei-romaniei-editia-2021-2022-petrolul-si-u-cluj-printre-cele-13-echipe-din-liga-2-programate-in-acest-tur-19196689

Anda DELIU 22 Aug. 2021, 10:52 Liga 2
Pe aceeași temă