Poli Timișoara întâlnește FC Buzău la primul meci acasă cu public, de după apariția coronavirusului. Romariu Rus a plecat a ”doua” oară de la club

Anda DELIU 13 Aug. 2021, 13:21 Liga 2
Poli Timișoara întâlnește FC Buzău la primul meci acasă cu public, de după apariția coronavirusului. Romariu Rus a plecat a ”doua” oară de la club

Poli Timișoara va primi duminică vizita celor de la FC Buzău, la primul meci pe teren propriu al alb-violeților din acest sezon de Liga 2, în etapa a 3-a.

Va fi, totodată, și primul meci cu porțile deschise pentru fani de după apariția pandemiei de coronavirus, de aceea, poliștii antrenați de Dorin Toma știu că sunt obligați să joace bine.

Săptămâna aceasta, clubul a mai bifat o despărțire, deoarece și Romariu Rus a plecat, după ce Alin Manea a părăsit și el Timișoara.

Publicul, așteptat să fie al 12-lea jucător pentru Poli Timișoara

Pentru Dorin Toma, tot lotul e apt înaintea partidei cu FC Buzău, cu excepția lui Sebastian Serediuc. Antrenorul a spus că fanii îi vor ”purta” pe alb-violeți spre atacuri.

După victoria de la Călărași (scor 3-1), fotbaliștii nu au avut liber. ”Ne așteaptă un joc dificil cu cei de la Buzău. E o echipă experimentată, cu un lot numeros, cu un staff foarte bun, prin domnul Cristi Pustai. Știm ce ne așteaptă, încercăm să ne pregătim mai bine, să ne organizăm cât mai bine şi să ne revenim şi din punct de vedere fizic după jocul de la Călăraşi.

Este foarte important că e primul meci cu suporteri. Îi așteptăm într-un număr cât mai mare alături de noi, pentru că cred că ei ne vor purta spre cât mai multe atacuri, ne vor duce spre victoria pe care ne-o dorim atât de mult. Atât pentru noi, cât şi pentru ei. Fotbalul este pentru spectatori şi este pentru această galerie minunată, care ne-a însoţit şi la Cluj şi la Călăraşi și le mulțumim”, a punctat antrenorul Dorin Toma.

Daniel Benzar marca mereu pe ”Dan Păltinișanu” din postura de adversar

Cel mai bun jucător al meciului cu Dunărea, Daniel Benzar, va juca prima dată pe ”Dan Păltinișanu” din postura de gazdă. Timișoreanul veni în această vară după ce ultima dată a activat la Rapid a spus că a avut mereu evoluții bune pe ”Marel oval”, dar ca adversar.

”Duminică avem primul meci acasă pe «Dan Păltinișanu». Eu zic că ne așteaptă un meci destul de greu, cu o echipă destul de bună, îi cunosc destul de bine din sezoanele trecute. Dacă avem suporterii lângă noi și vom avea aceeași atitudine și determinare ca la Călărași, vom câștiga. Pe «Dan Păltinișanu» eu am jucat mereu bine, am înscris și am câștigat”, a spus Daniel Benzar.

O singură dată a înscris Daniel Benzar pe ”Dan Păltinișanu”, în mai 2018, în Liga 1, într-un meci ACS Poli – FC Voluntari, scor 2-3, în care deschidea scorul pentru ilfoveni în minutul 7.

Romariu Rus s-a despărțit de Poli… din nou

Poli a anunțat că Romariu Rus, cel care a mai fost anunțat odată ca plecat în această vară, la data de 16 iunie, odată cu Ionuț Coadă și Jose Casado.

Totuși, mijlocașul central a venit la reunire, iar Dorin Toma dorea să-l țină. Antrenorul spune că plecările lui Rus și Alin Manea, a acestuia din urmă petrecută acum două săptămâni, sunt motivate și de limita bugetului salarial de la Poli Timișoara.

”Avem un buget strict, pe care nu putem să-l depășim. Din anumite motive s-a renunțat și la el. A fost o decizie din ambele părți, până la urmă, s-a ajuns la un acord. Acest lucru nici nu-mi place, nici nu mă bucură, pentru că eu îmi doresc cât mai mulți jucători, campionatul este lung. La venirea mea la echipă am găsit 14 jucători, printre care și Romariu Rus. Îl cunoșteam și-mi doream să rămână”, a spus despre despărțire Dorin Toma.

  • 8 meciuri a jucat Romariu Rus pentru Poli Timișoara în perioada în care a fost legitimat la echipa bănățeană, din ianuarie 2021 până acum

Cu 3 puncte acumulate în primele două etape, Poli e pe locul 9 în campionat în acest moment. Buzăul lui Pustai are 0 puncte și e pe locul 16, dar a întâlnit două echipe în formă, FC Hermannstadt și ”U” Cluj.

Meciul de pe stadionul ”Dan Păltinișanu” are loc duminică, de la ora 11:30.

Foto: Politehnica Timișoara

Anda DELIU 13 Aug. 2021, 13:21 Liga 2
Pe aceeași temă