Poli Iași trage cu ochiul la echipele din Liga 1! Ce jucători ar putea aduce de la Dinamo și islandezul dorit de Costel Enache

Narcis POHOAȚĂ 28 Dec. 2021, 11:35 Liga 2
Poli Iași trage cu ochiul la echipele din Liga 1! Ce jucători ar putea aduce de la Dinamo și islandezul dorit de Costel Enache

Politehnica Iași s-a despărțit de cinci jucători în această iarnă, însă nu a reușit încă să miște la capitolul ”sosiri”.

Împrumutați pentru un sezon, Laurențiu Popescu (portar, Universitatea Craiova), Brayhan Torres (atacant, FC Botoșani) și Andrei Istrate (atacant, FCSB) au dezamăgit în prima parte a campionatului, iar oficialii ieșeni au ajuns la un acord cu echipele de care aceștia aparțin și au reziliat angajamentele înainte de termen.

De asemenea, mijlocașii Ovidiu Mihalache și Jean Deretti au încheiat și ei colaborarea cu clubul din Copou.

Pe lângă cei cinci, Poli s-ar putea despărți și de mijlocașul defensiv Marian Târșa și atacantul Alexandru Zaharia, aceștia primind acceptul clubului pentru a-și căuta echipe, nemaifiind doriți de antrenorul Costel Enache.

Posibile împrumuturi din Liga 1 pentru Poli Iași

Dacă la capitolul ”plecări” stă foarte bine, Poli nu a reușit încă să miște pe piața transferurilor. Oficialii clubului din Copou au mai multe piste deschise, dar nu se grăbesc să transfere, mai cu seamă că până la reunirea lotului mai sunt două săptămâni. Ieșenii discută cu mai mulți impresari pentru jucători străini liberi, dar principalele ținte rămân jucătorii români.

Conducerea Politehnicii așteaptă să vadă lista jucătorilor la care renunță echipele din Liga 1 în această iarnă, pentru a încerca să completeze lotul. Chiar și sub formă de împrumut. Pus pe liber de Dinamo, Andreas Mihaiu este principala țintă a lui Poli Iași, însă Mihai Neicuțescu și Robert Moldoveanu sunt și ei pe lista lărgită.

De asemenea, Iașiul așteaptă să vadă lista jucătorilor disponibilizați de FCSB și CFR Cluj, pentru a încerca să întărească lotul.

Andreas Mihaiu și Ștefan Cană ar putea fi coechipieri la Poli Iași. Foto: Răzvan Păsărică / Sport Pictures

Costel Enache vrea un atacant islandez

Antrenorul Costel Enache a pus ochii și pe un jucător străin, pe islandezul Arni Vilhjalmsson. În vârstă de 27 de ani, atacantul islandez a evoluat până acum în carieră la mai multe formații, cele mai cunoscute fiind Lillestrom (Norvegia) și Cernomoreț Odessa (Ucraina).

Fost internațional U17, U19 și U21, Arni Vilhjalmsson a jucat în acest an pentru echipa islandeză Breiðablik, pentru care a marcat 11 goluri în 21 de meciuri.

Puține transferuri

Cum Poli Iași are șanse minuscule de a mai prinde play-off-ul în Liga 2, iar obiectivul a devenit menținerea în campionat, oficialii din Copou au anunțat că nu vor face multe transferuri în această iarnă, fiind convinși că echipa nu va avea probleme în play-out, cu lotul rămas.

Prioritatea zero va fi totuși aducerea unui atacant, în condițiile în care Iașiul a stat în prima parte a campionatului în mare parte doar în Sekou Camara, fotbalist împrumutat de la FC Botoșani. În plus, Poli a renunțat la alți trei atacanți în această pauză competițională, Torres, Istrate și Zaharia.

Foto principal: Dragoș Pășcăneanu / Mediafax Foto

Narcis POHOAȚĂ 28 Dec. 2021, 11:35 Liga 2
Pe aceeași temă