Atacant, extremă urgență! Întărirea compartimentului ofensiv este prioritatea zero în această iarnă la Poli Iași

Narcis POHOAȚĂ 23 Dec. 2021, 16:03 Liga 2
Atacant, extremă urgență! Întărirea compartimentului ofensiv este prioritatea zero în această iarnă la Poli Iași

Politehnica Iași a suferit vizibil în compartimentul ofensiv în prima parte a campionatului. O dovadă în acest sens este faptul că elevii lui Costel Enache nu au reușit să înscrie în șapte din cele 16 meciuri disputate.

Deși este a șasea echipă din Liga 2 la numărul golurilor marcate în acest sezon, cu 20 de reușite, trupa din Iași s-a remarcat mai mult prin rigurozitatea defensivă. Chiar dacă nu a excelat nici la acest capitol, cu excepția finalului de an.

Inconstantă în evoluții și alternând calupurile bune de meciuri cu cele mai puțin bune sau chiar foarte slabe, Poli Iași a pus accentul în mai toate partidele pe organizarea defensivă și a mers pe cartea contraatacului. De altfel, Costel Enache a recunoscut în dese rânduri că echipa sa nu poate juca un fotbal spectaculos, bazat pe posesie. Antrenorul a întărit ideea că Poli nu este o formație care să poată domina un adversar, iar în teren s-a văzut acest lucru.

Ieșenii vor să caute un atacant care să facă diferența

Și nici nu avea cum să fie altfel, din moment ce Poli Iași a fost ținută în viață la capitolul ofensiv doar de Sekou Camara, atacantul venit sub formă de împrumut de la FC Botoșani. Acesta a marcat șapte din cele 20 de goluri ale Iașiului în prima parte a campionatului, pe locul 2 în ierarhia golgheterilor Politehnicii fiind Robert Asăvoaei, cu trei reușite.

Faptul că doar doi jucători au marcat jumătate din golurile lui Poli până acum, iarăși vorbește de la sine de suferința din ofensiva trupei din Copou.

În aceste condiții, ieșenii speră să întărească linia ofensivă cu un atacant valoros, care să facă diferența. Aceasta este și prioritatea zero a lui Poli în pauza competițională.

”Vom aduce trei-patru jucători, nu mai mult, pentru că avem deja un lot destul de stufos. Evident, ne mai trebuie un atacant și un mijlocaș dreapta, acestea sunt cele mai importante posturi deficitare”, spune managerul general Florin Briaur.

  • Unul dintre cei mai bine plătiți jucători din actualul lot al Iașiului, Marian Stoenac (foto), a fost adus și pentru că la precedentele sale echipe era om de gol. De exemplu, la ”FC U” Craiova, când echipa activa în Liga 3, a fost golgheter. La Poli Iași, Stoenac are 12 meciuri jucate în Liga 2 și nu a înscris niciun gol.

Atacantul ar putea veni tot sub formă de împrumut

Criticat pentru faptul că a adus jucători sub formă de împrumut la Iași, managerul Politehnicii a punctat că dacă se va ivi oportunitatea unui împrumut bun pentru Iași, așa cum s-a întâmplat cu Camara, golgheterul echipei, va lua în calcul orice variantă.

”Ne interesează calitatea jucătorilor foarte mult. Camara este golgeterul echipei, și este un jucător împrumutat. Dacă vom găsi o soluție pe un post deficitar, să luăm împrumut, un jucător dornic să joace și care ne poate ajuta, așa cum este Camara, vom apela la un împrumut”, a completat Briaur.

Cum bani de transferuri nu sunt, iar fotbaliști străini liberi de contract e greu să găsești în iarnă, moldovenii ar putea completa lotul cu jucători care nu mai sunt doriți la echipele din Liga 1. Fie ei aduși sub formă de împrumut.

Dacă prim împrumutul lui Sekou Camara de la FC Botoșani, Poli Iași s-a dovedit inspirată, în cazul lui Brayhan Torres, atacant adus tot de la Botoșani, n-a mai fost la fel. Torres a bifat doar 59 de minute în 3 meciuri, a înscris 1 gol și a fost trimis înapoi la clubul de care aparține contractual.

  • Jucătorii care au marcat pentru Poli Iași în acest sezon de Liga 2: Sekou Camara (7 goluri), Robert Asăvoaei (3), Francisc Cristea (2 – unul din penalty), Andrei Istrate (1), Brayhan Torres (1), Cristian Pușcaș (1), Alexandru Aftanache (1), Alexandru Stan (1 – din penalty), Okan Chatziterzoglu (1), Jean Deretti (1) și Bogdan Matei (autogol în 3-2 cu Dunărea Călărași).

Foto: Valentin Macrea (Sport Pictures) și Dragoș Pășcăneanu (Mediafax Foto)

https://liga2.prosport.ro/seria-1/exclusiv-motivul-pentru-care-poli-iasi-le-a-propus-mai-multor-jucatori-reducerea-salariilor-e-o-anomalie-de-sistem-alexandru-stan-si-marian-stoenac-greu-de-induplecat-sa-renunte-19214637

https://liga2.prosport.ro/seria-1/eduard-novak-a-anuntat-ca-ministerul-sportului-va-finanta-academiile-de-fotbal-incepand-cu-2022-sunt-copiii-nostri-si-este-normal-ca-statul-sa-investeasca-in-copii-19214748

https://liga2.prosport.ro/seria-1/cum-vad-casele-de-pariuri-echipele-din-liga-2-favorite-la-calificarea-in-play-off-steaua-e-mai-bine-cotata-decat-fc-buzau-iar-fk-csikszereda-e-subevaluata-in-fata-celor-doua-desi-are-sanse-mari-sa-2-19214556

https://liga2.prosport.ro/seria-1/vacanta-activa-la-poli-iasi-jucatorii-lui-costel-enache-fac-saptamanal-antrenamente-online-dar-au-primit-si-program-individual-de-pregatire-pentru-acasa-19214488

Narcis POHOAȚĂ 23 Dec. 2021, 16:03 Liga 2
Pe aceeași temă