Poli Iași s-a reunit cu 31 de jucători. Absenții și noutățile din lotul lui Leo Grozavu

Narcis POHOAȚĂ 05 Jun. 2023, 23:22 Liga 2

Politehnica Iași s-a reunit, luni seară, după două săptămâni de vacanță. La primul antrenament efectuat din postura de echipă nou-promovată în SuperLigă, antrenorul Leo Grozavu a avut la dispoziție 31 de jucători. Mulți dintre ei sunt însă juniori sau tineri reveniți de la formațiile la care au fost împrumutați.

Noutățile de la reunirea Politehnicii Iași

Față de sezonul recent încheiat, singurele noutăți dintre cei 31 de jucători prezenți la reunire sunt brazilianul Leonardo de Oliveira Silva (mijlocaș central defensiv, 27 de ani, Athletic Club Minas Gerais), despre care Liga2.ro a scris zilele trecute, și David Andrei Alexandru (mijlocaș ofensiv, 23 de ani, jucător format la Academia Fiorentina, legitimat ultima dată la Piacenza).

Sorin Șerban (fundaș stânga, 23 de ani, de la FCSB) și Sabah Kerjota (aripă dreaptă albaneză, 22 de ani, Vigor Senigallia) urmează să ajungă în scurt timp, în timp ce britanicul Shayon Harrison va face marți joncțiunea cu lotul.

Față de lotul cu care s-a încheiat sezonul, Poli a renunțat la Viorel Lică, Tudor Telcean și Francisc Cristea, în timp ce lui Alexandru Musi i-a expirat împrumutul de la FCSB. În aceeași situație este și Enrichi Finica, de la Rapid, însă sunt șanse ca acesta să continue în Copou.

Leo Grozavu: ”Nu e vreme de pierdut, nou-promovatele au treabă mai multă”

La primul antrenament, mai mult o dezmorțire, jucătorii au fost coordonați de secundul Mugurel Cornățeanu și de preparatorul fizic Ovidiu Chiribici, antrenorul Leo Grozavu având în acest timp o lungă discuție cu oficialii clubului, legată de liste de jucători pe regulile impuse de către LPF în prima ligă.

”A fost o reunire rapidă, pentru că nou-promovatele au treabă mai multă. Sunt multe lucruri de pus la punct, cred că doar noi și Oțelul ne-am reunit așa devreme. Avem mult de lucru și la nivel administrativ, și la nivel de lot, și de asta am considerat că nu avem vreme de pierdut. La finalul campionatului ne-am făcut niște calcule, care se pare că nu ne-au ieșit așa cum ne-am dorit. Sigur, avem și acest reguli impuse de către LPF, din acel lot de 25 de jucători foarte mulți dintre ei trebuie să sară, pentru că nu sunt eligibili. Fie cu statutul sub 21, fie cu cel de format la nivel de club, fie format la nivel național și atunci acea listă se va restrânge destul de mult. Clar că echipele nou-promovate vor avea o problemă din punctul acesta de vedere. De asta lucrăm la formarea unui lot care să facă față rigorilor impuse de Ligă și pe noi ne interesează să facă față și rigorilor impuse de prima ligă, din punct de vedere sportiv”, a declarat Leo Grozavu.

”Contractul se va semna mai mult ca sigur la momentul respectiv. Nu există presiune din partea nimănui”

Antrenorul a ținut să lămurească viitorul său în Copou și a dat asigurări că sunt șanse mari să-și prelungească angajamentul cu Poli Iași.

”Contractul meu… e păstrat acolo în sertar, mai mult ca sigur la momentul respectiv se va semna. Nu există presiune din partea nimănui, nici a mea, nici a clubului, chiar nu sunt absolut deloc neliniștit din acest punct de vedere”, a completat Leo Grozavu, care spune că își dorește mai mult decât evitarea retrogradării: ”În momentul în care vom termina cu achizițiile vom putea și noi să facem un anunț legat de obiectivul pentru sezonul viitor. Eu de fiecare dată sunt foarte ambițios, indiferent de ce-și propune clubul. Sigur, îmi doresc mai mult. Dar nu vreau să fiu nesimțit acuma să spun că vrem să luăm campionatul. Mai mult ca sigur că ne propunem mult mai mult decât să ne salvăm de la retrogradare.”

Grozavu vrea să aibă jucătorii noi în cantonamentul din Bulgaria

Grozavu speră să aibă lotul format într-o proporție ridicată la plecarea în cantonamentul din Bulgaria.

”Asta e marea mea temere acum. Chiar dacă am început devreme, mercato încă nu se mișcă, sunt echipe care abia au terminat campionatul, mai mult ca sigur va trebui să mai treacă o perioadă de timp ca să înceapă să se miște pe piața transferurilor. Multe echipe vor începe abia peste vreo 10 zile și până în acel moment mai mult ca sigur piața va stagna. Noi ne dorim ca până atunci să facem achizițiile, să avem jucătorii la dispoziție, pentru că nu îmi doresc să plecăm în pregătire cu un lot de jucători și la începutul campionatului să apară alții, care să vină nepregătiți, să creeze acel decalaj care ne-ar împiedica să ne prezentăm cu forțe egale la prima etapă de campionat”, a punctat Leo Grozavu.

Lotul prezent la reunirea Politehnicii Iași:

  • portari: Risto Jankov, Ianoș Brînză, Ionuț Ailenei;
  • fundași: Mădălin Martac, Christ Kouadio, Ionuț Olăeru, Răzvan Tincu, Florin Plămadă, Matija Katanec, Enrichi Finica, Denis Ciaun, Ștefan Ștefanovici, Dragoș Ungurenașu, Darius Deac, Azoiței Alexandru;
  • mijlocași: Gabriel Vașvari, Julian Marchioni, Cătălin Itu, Diego Fărcaș, Alexandru Mogoș, Alin Roman, Alexandru Hrib, Antonio Dumitru, Robert Ion, Cătălin Hlistei, Alexandru Gău, Leo Indio, David Andrei Alexandru;
  • atacanți: Bogdan Istratie, Jakub Vojtus, Robert Niamțu.

Două stagii de pregătire la munte și cinci-șase meciuri amicale pentru Poli Iași

Ieșenii vor efectua vizita medicală în zilele de marți și miercuri, iar după două săptămâni de antrenamente în Copou se va încerca perfectarea unui prim stagiu de pregătire la Piatra Neamț. Antrenorul Leo Grozavu își dorește ca a treia săptămână din cele 6 de pregătire, în intervalul 19-24 iunie, să o petreacă alături de elevii săi în regim de cantonament, sub Pietricica, însă o decizie va fi luată în următoarele zile, după ce va fi analizată starea terenurilor din zonă.

Dacă vor merge la Piatra Neamț, ieșenii vor avea două zile libere la întoarcerea acasă, iar pe 26 iulie se va pleca în cantonament la Bansko. Poli se va pregăti în stațiunea montană din Bulgaria timp de 12 zile, până cu o săptămână înainte de startul campionatului, revenirea acasă fiind programată pe 7 iulie.

La finalul stagiului de la Piatra Neamț se va încerca perfectarea unui meci amical, dacă va fi găsită o echipă din zonă, în condițiile în care formațiile din Ligile 2 și 3 încep pregătirea mai târziu. La Bansko, în Bulgaria, Poli va disputa 4 sau 5 meciuri amicale.

Imagini de la reunirea echipei Poli Iași și interviuri:

https://www.youtube.com/watch?v=FxB-o-nT0qg

https://www.youtube.com/watch?v=Epf1SzdSYfE

Video: Politehnica Iași

https://liga2.prosport.ro/seria-1/primele-divorturi-la-poli-iasi-dupa-promovare-cei-trei-jucatori-care-nu-mai-intra-in-vederile-lui-leo-grozavu-unul-ar-putea-ajunge-sub-comanda-lui-claudiu-niculescu-19274157

https://liga2.prosport.ro/seria-1/dupa-jucatorul-de-la-fcsb-poli-iasi-aduce-si-un-mijlocas-brazilian-antrenorul-leo-grozavu-va-testa-si-un-atacant-albanez-19273517

https://liga2.prosport.ro/seria-1/prima-achizitie-a-politehnicii-iasi-dupa-promovare-fostbalistul-vine-de-la-fcsb-si-a-mai-jucat-la-clubul-din-copou-19273391

Narcis POHOAȚĂ 05 Jun. 2023, 23:22 Liga 2
Pe aceeași temă