Poli Iași s-a îndepărtat de primele șase poziții după eșecurile din ultimele două etape. Moldovenii cred, totuși, că Poli are față de play-off

Narcis POHOAȚĂ 19 Oct. 2021, 15:08 Liga 2
Poli Iași s-a îndepărtat de primele șase poziții după eșecurile din ultimele două etape. Moldovenii cred, totuși, că Poli are față de play-off

Chiar dacă obiectivul oficial al clubului în acest sezon este formarea unei echipe competitive pentru stagiunea viitoare, când va fi atacată promovarea în Liga 1, ieșenii au anunțat încă de la începutul campionatului că iau în calcul o revenire în elită încă din sezonul actual.

”Obiectivul echipei este promovarea în următorii doi ani, dar dacă vom avea șanse și rezultatele ne vor ajuta, noi vom încerca să urcăm în Liga 1 încă din acest an”, spuneau la începutul sezonului oficialii Politehnicii Iași.

Lipsește constanța în joc, dar și în rezultate

Formată în pripă, cu mulți jucători aduși după începerea campionatului, fără un cantonament de pregătire în vară, Poli Iași a avut un start ratat de sezon, anticipat de toată lumea, cu trei eșecuri consecutive. Elevii lui Costel Enache și-au revenit însă pe parcurs, au obținut patru victorii în următoarele cinci runde și au ajuns la un moment dat în buza play-off-ului, iar în Copou a început să se vorbească tot mai pregnant de o clasare în primele șase. Asta în condițiile în care jocul echipei era în creștere, iar Poli scăpase de adversarii ”grei”, având în față o serie de meciuri cu echipe ceva mai accesibile la prima vedere.

Ieșenii au fost readuși însă cu picioarele pe pământ de două echipe cam de același nivel, Metaloglobus și Csikszereda, cele două înfrângeri consecutive îndepărtând aproape decisiv play-off-ul de Copou.

Dacă înaintea partidei din etapa a 9-a, cu Metaloglobus (scor 0-1 în Copou), Poli era pe locul 8 și spera să apropie la doar două lungimi de locul 6, după runda a 10-a, în care a cedat cu 1-3 la Miercurea Ciuc, echipa pregătită de Costel Enache se află pe locul 10 și are de recuperat nu mai puțin de opt puncte pentru a ajunge în primele șase. O misiune aproape imposibilă pentru o echipă oscilantă cum este Poli Iași, atât în joc, cât și în rezultate, care nu a legat până acum mai mult de două victorii în campionat.

”E normal ca Poli Iași să țintească mai sus”

Chiar dacă matematic mai sunt șanse la play-off, este greu de crezut că ieșenii mai pot emite pretenții la locul 6. Dincolo de jocul oscilant, ieșenii nu sunt ajutați nici de rezultatele directe cu echipele din față. Moldovenii au întâlnit șase echipe din cele nouă aflate în fața lor și au reușit o singură victorie, cu ”U” Cluj, pierzând în fața celorlalți șase adversari!

În ciuda faptului că șansele la locul 6 au scăzut dramatic, oficialii ieșeni continuă să spere într-un parcurs tot mai bun al echipei în următoarea perioadă.

”E adevărat, șansele noastre la play-off au scăzut după cele două victorii, dar ne dorim în continuare să țintim sus. În niciun caz nu putem să vorbim de retrogradare, este normal ca Poli Iași să-și propună un obiectiv cât mai îndrăzneț, să țintească mai sus. Luăm fiecare meci în parte și sperăm ca până la următoarea întrerupere a campionatului să obținem punctaj maxim. Atunci vom vedea unde ne aflăm și vom putea spune ce șanse mai avem la primele șase locuri”, a declarat, pentru Liga2.ro, managerul Florin Briaur.

Stafful admite că echipa poate emite pretenții la primele șase locuri

Chiar dacă suporterii vorbesc despre o echipă modestă, stafful din Copou admite, aproape la unison, că Poli Iași are un lot de primele șase locuri. Doar că este nevoie de mai mult timp pentru omogenitate și pentru închegarea unor relații de joc.

”Cu toți jucătorii valizi și cu o pregătire adecvată, ne putem bate la play-off. Avem un lot interesant, un lot cu care putem găsi soluții rapid, doar că suntem foarte fluctuanți. Încă nu suntem echipa aceea matură, pragmatică, echipa care și atunci când nu este la nivelul cel mai bun poate scoate ceva. În schimb, lotul e unul interesant. Pe lotul acesta, cu două-trei variante pe lângă se poate construi o echipă foarte competitivă. Cred că undeva la începutul anului viitor nivelul echipei va fi foarte real și jucătorii pot da randamentul cel mai bun. Cred că 5-6 luni e ok pentru a forma o echipă competitivă. Dacă ne pregătim așa cum ne-am pregătit până acum cred că echipa asta poate să arate foarte bine, eficientă și cu un joc consistent. Nu știu dacă foarte spectaculos, dar consistent”, spunea antrenorul Costel Enache înaintea meciului cu FK Csikszereda.

De aceeași părere este și antrenorul de portari Costi Bădan: ”Eu sunt convins că avem valoare de primele 6. Știm foarte bine cum se muncește la Iași, cât de serioși suntem. Eu consider că avem un lot bun și sunt perspective pentru a face lucruri frumoase în viitor. Îi asigur pe toți iubitorii Politehnicii că facem tot ce depinde noi, de staff, pentru a avea evoluții tot mai bune și mai solide și pentru a ajunge în primii șase și chiar în prima ligă. Dacă nu în acest an, cu siguranță anul viitor. Dar multă lume nu înțelege cât de greu este să formezi o echipă, să creezi un grup, o omogenitate la nivelul compartimentelor și a întregii echipe.”

Următoarele trei etape, decisive

Pentru a se mai putea agăța de primele poziții, dar în același timp pentru a se îndepărta decisiv de plutonul ultimelor clasate, Poli Iași ar trebui să obțină punctaj maxim în următoarele trei runde.

Până la noua pauză generată de acțiunile echipelor naționale, elevii lui Costel Enache mai au de disputat două meciuri pe teren propriu, cu Viitorul Pandurii Târgu Jiu, neînvinsă de când a fost preluată de Eugen Trică, și Unirea Slobozia, ieșită din criză după meciul cu Poli Timișoara, și o partidă în deplasare, cu Dacia Unirea Brăila, iar obținerea a nouă puncte în aceste dispute este obligatorie.

Foto: Alex Nicodim / Mediafax Foto

https://liga2.prosport.ro/seria-1/etapa-a-11-a-a-ligii-2-extrem-de-interesanta-numai-cu-meciuri-echilibrate-petrolul-steaua-deschide-runda-in-care-vor-avea-loc-trei-derby-uri-judetene-intre-echipele-din-sibiu-timis-si-cluj-pro-19205978

https://liga2.prosport.ro/seria-1/defensiva-in-suferinta-poli-iasi-a-incasat-noua-goluri-in-ultimele-patru-meciuri-oficiale-semn-ca-apararea-si-a-pierdut-din-rigurozitatea-aratata-in-primele-meciuri-ale-sezonului-19205741

https://liga2.prosport.ro/seria-1/costel-enache-vede-partile-pozitive-din-esecul-de-la-miercurea-ciuc-exceptand-greselile-de-la-fazele-fixe-am-vazut-in-jocul-ce-am-gandit-si-ce-am-facut-la-antrenament-ce-spune-des-19205316

https://liga2.prosport.ro/seria-1/poarta-politehnicii-are-viitor-ce-spune-antrenorul-costi-badan-despre-goalkeeperii-din-lotul-iasiului-si-clinciurile-pe-care-le-a-avut-cu-costel-enache-19204900

Narcis POHOAȚĂ 19 Oct. 2021, 15:08 Liga 2
Pe aceeași temă