Politehnica joacă la Miercurea Ciuc într-o zi specială pentru orașul Iași. Costel Enache, înainte de meciul cu FK Csikszereda: ”Mergem să recuperăm punctele pierdute acasă.” Mihalache s-a ”rupt” din nou

Narcis POHOAȚĂ 13 Oct. 2021, 17:18 Liga 2
Politehnica joacă la Miercurea Ciuc într-o zi specială pentru orașul Iași. Costel Enache, înainte de meciul cu FK Csikszereda: ”Mergem să recuperăm punctele pierdute acasă.” Mihalache s-a ”rupt” din nou

Într-o zi specială pentru ieșeni, în care capitala Moldovei stă sub semnul pelerinajului la moaștele Sfintei Cuvioase Parascheva, Politehnica Iași va deschide, joi, etapa a 10-a a Ligii a 2-a, în deplasare, pe terenul formației FK Csikszereda.

Ambele echipe au avut un start ratat de sezon, gazdele cu cinci înfrângeri consecutive, iar oaspeții cu trei, dar au dat semne de revenire pe parcurs și sunt în momentul de față departe de ultimele poziții. Ba chiar țintesc spre zona fruntașă, care duce în play-off. Ciucanii au trei victorii în ultimele patru meciuri și speră să confirme, contra Iașiului, perioada bună pe care o traversează, în timp ce moldovenii vor să recupereze la Miercurea Ciuc punctele pierdute în etapa trecută acasă, cu Metaloglobus.

Costel Enache: ”Suntem pregătiți să recuperăm punctele pierdute acasă cu Metaloglobus”

Asta a și punctat Costel Enache înainte de plecarea spre Harghita, iar antrenorul i-a avertizat pe elevii săi că trebuie să fie pregătiți de un meci de luptă, în fața unui adversar puternic.

”Avem de recuperat punctele pierdute în etapa trecută și cred că suntem pregătiți să facem asta. Ne așteaptă un meci greu, cu un adversar motivat, care acceptă și provoacă duelurile, un adversar foarte reactiv. Am vorbit deja cu băieții să fie pregătiți de un joc de luptă, un joc de muncă, organizat. Din punctul meu de vedere, Miercurea Ciuc doar a început prost campionatul, nu ăsta e nivelul lor de până acum. Eu am simțit forța lor anul trecut și chiar am simțit-o bine de tot. Și-au revenit în ultima perioadă, e o echipă cu un cuvânt greu de spus în campionatul ligii a doua”, a declarat, în cadrul unei conferințe de presă, Costel Enache.

Cristian Pușcaș: ”Ne va aștepta un meci greu, un meci de luptă”

De aceeași părere este și mijlocașul Cristian Pușcaș, care se bucură de revenirea pe teren după o perioadă mai lungă în care a fost măcinat de probleme medicale.

”Cu siguranță ne va aștepta un meci greu, un meci de luptă. Gazdele au o echipă bună, chiar dacă nu stau foarte bine în clasament. Cu o organizare bună, determinare și ambiție sunt convins că vom scoate un rezultat bun la Miercurea Ciuc. A fost o perioadă foarte grea pentru mine, am stat aproape o lună de zile și mi-a fost foarte greu, dar sunt dornic să revin pe teren și să-mi ajut echipa. Sunt foarte bine acum, nu mai am nicio problemă”, a spus Pușcaș.

Mihalache s-a ”rupt” din nou

Antrenorul echipei din Iași nu va conta în meciul de la Miercurea Ciuc pe Pop, Torres, Istrate și Mihalache. Primul este ieșit din calcule în acest an, după ce a fost operat, în timp ce Torres este în urmă cu pregătirea, după ce a efectuat doar două antrenamente cu echipa. Nici Istrate nu va fi în lot, după ce a venit cu o entorsă de la lotul Under 20. În ceea ce-l privește pe Ovidiu Mihalache, acesta și-a revenit după o accidentare, dar a ieșit din antrenamentul efectuat marți, după ce a simțit din nou dureri, iar medicul i-a recomandat să efectueze un RMN.

Vestea bună pentru Costel Enache este că alți patru jucători care au lipsit perioade mai lungi – Stoenac, Pușcaș, Stan și Deretti, sunt apți de joc.

”Nu țin de scaun. Clauza pe care am deschis-o poate fi activată mereu”

Întrebat dacă l-au lăsat gândurile negre, de demisie, Costel Enache a subliniat din nou faptul că nu ține de scaun și că ”clauza deschisă” după meciul cu Metaloglobus rămâne valabilă în continuare, putând fi activată de către conducere în orice moment.

”Oamenii trebuie să știe că nu mă cramponez de un scaun, de un statut. Dacă eu nu sunt cel care ajută echipa, e bine să știe toată lumea că nu stăm să ne ținem legați de un calorifer. Îmi asum lucrurile de care sunt responsabil, îmi asum că găsim greu soluții pentru jocurile de acasă și atunci e bine să știe lumea că da, eu sunt responsabil și îmi asum. Ușa asta e deschisă mereu. În momentul în care se consideră că nu sunt eu cel care poate conduce grupul, nu e niciun fel de problemă. Nu trebuie găsite alte motive, activăm clauza pe care eu am deschis-o, e simplu”, a completat Costel Enache.

”Avem un lot interesant”

Antrenorul Politehnicii Iași consideră că are un lot ”interesant” la dispoziție, cu care se poate bate la play-off, cu condiția să fie toți jucătorii valizi.

(Dacă se poate bate la play-off cu acest lot) Cu toți jucătorii valizi și cu o pregătire adecvată. Avem un lot interesant, un lot cu care putem găsi soluții rapid, doar că suntem foarte fluctuanți. Încă nu suntem echipa aceea matură, pragmatică, echipa care și atunci când nu este la nivelul cel mai bun poate scoate ceva. În schimb, lotul e unul interesant. Pe lotul acesta, cu două-trei variante pe lângă se poate construi o echipă foarte competitivă. Cred că undeva la începutul anului viitor nivelul echipei va fi foarte real și jucătorii pot da randamentul cel mai bun. Cred că 5-6 luni e ok pentru a forma o echipă competitivă. Dacă ne pregătim așa cum ne-am pregătit până acum cred că echipa asta poate să arate foarte bine, eficientă și cu un joc consistent. Nu știu dacă foarte spectaculos, dar consistent”, a adăugat șeful băncii tehnice din Copou.

Vrea suporteri mai mulți la meciurile din Copou

Enache a făcut un apel la suporteri să vină în număr mai mare la meciurile de pe teren propriu: ”Știu suferințele și rana suporterilor din trecut. Ne-ar prinde bine puțină energie acasă, avem nevoie de susținere, avem nevoie de puțină gălăgie în jurul nostru, care să ne dea un imbold. Nu doar mie, ci tuturor. E nevoie de spiritul acela vechi, de acum 4-5 ani, când Poli Iași era pe primele locuri la media spectatorilor acasă. Și noi am vrea să simțim asta. Vin oameni, puțini, le mulțumim tare mult, dar e nevoie de nebunii ăia frumoși care ne transmit energie, care ne împing atunci când ne este greu.”

FK Csikszereda – Poli Iași se joacă joi, de la ora 17:30, pe stadionul Municipal din Miercurea Ciuc. Înainte de startul etapei a 10-a, echipa din județul Harghita se află pe locul 14, cu 9 puncte, iar cea din Iași se află pe poziția a 9-a, cu 12 puncte.

Conferința de presă susținută de Costel Enache și Cristian Pușcaș înainte de meciul FK Csikszereda – Poli Iași:

https://www.youtube.com/watch?v=kV-TnHb1VnM

https://liga2.prosport.ro/seria-1/poli-iasi-si-a-stabilit-obiectivul-pentru-urmatorul-calup-de-patru-meciuri-macar-10-puncte-19205015

https://liga2.prosport.ro/seria-1/poarta-politehnicii-are-viitor-ce-spune-antrenorul-costi-badan-despre-goalkeeperii-din-lotul-iasiului-si-clinciurile-pe-care-le-a-avut-cu-costel-enache-19204900

https://liga2.prosport.ro/seria-1/exclusiv-costel-enache-explica-de-ce-a-vrut-sa-renunte-la-poli-iasi-de-mult-nu-am-mai-trait-o-astfel-de-suparare-am-si-eu-nevoie-de-reusite-acestea-ma-incarca-19204274

https://liga2.prosport.ro/seria-1/poli-iasi-bilant-slab-pe-teren-propriu-in-prima-parte-a-campionatului-un-singur-succes-in-patru-meciuri-doar-doua-goluri-marcate-cum-explica-antrenorul-costel-enache-acest-parcurs-19204346

https://liga2.prosport.ro/seria-1/etapa-a-10-a-a-ligii-2-incepe-la-miercurea-ciuc-si-se-incheie-la-dej-u-cluj-joaca-vineri-steaua-are-meci-sambata-iar-petrolul-intra-pe-teren-duminica-programul-rundei-si-partidel-19204334

Narcis POHOAȚĂ 13 Oct. 2021, 17:18 Liga 2
Pe aceeași temă