Gabriel Vașvari coboară în Liga 3. Mijlocașul s-a înțeles cu SCM Zalău, dar nu este clar dacă va fi jucător sau va ocupa altă poziție

Andrei PASCU 19 Mar. 2024, 17:28 Liga 3
Gabriel Vașvari coboară în Liga 3. Mijlocașul s-a înțeles cu SCM Zalău, dar nu este clar dacă va fi jucător sau va ocupa altă poziție

Gabriel Vașvari a acceptat, în cele din urmă, să se alăture proiectului de la SCM Zalău! În vârstă de 37 de ani, născut la Zalău, mijlocașul s-a întors acasă și a decis să dea o mână de ajutor formației care se află pe locul 1 în Seria 10 din Liga 3.

Deocamdată, nu este clar cum va ajuta din vară Gabriel Vașvari echipa, iar până atunci, pe parcursul acestui sezon, va fi parte din stafful tehnic, poziția lui urmând să fie asemănătoare cu cea a unui antrenor secund.

SCM Zalău l-a convins pe Gabriel Vașvari să vină

Gabriel Vașvari este în acest moment liber de contract, după ce a încheiat conturile cu Poli Iași. La începutul sezonului 2022-2023, în vara lui 2022, a ajuns la formația din Moldova, iar în această stagiune a prins cinci meciuri și a marcat un gol. Însă, nu a mai jucat nici măcar un minut într-un meci oficial din septembrie 2023, dintr-un duel Universitatea Cluj – Poli Iași, scor 0-2, când bifa 20 de minute.

De-a lungul carierei de jucător, Armătura Zalău, ”U” Cluj, FC Zalău, FC Botoșani, ACS Poli Timișoara și Sepsi OSK sunt echipele pentru care a mai evoluat Gabriel Vașvari, iar acum nu este clar ce funcție va ocupa la SCM Zalău. A recunoscut că fie va face parte din stafful tehnic, fie va fi jucător.

Până atunci, până la finalul acestei stagiuni, Gabriel Vașvari va ajuta stafful tehnic.

Am decis să vin alături de SCM Zalău pentru că iubesc această echipă și pentru că vreau să avem o echipă în Liga 2. Din vară voi face parte din echipa SCM, vom vedea din ce postură.

Până atunci voi urmări antrenamentele echipei și voi încerca să ajut cu ce pot echipa. Voi merge și la meciurile adversarelor pentru a le urmări și pentru a da o mână de ajutor antrenorului Cristian Lupuț, în luarea celor mai bune decizii”, a declarat Gabriel Vașvari, citat de Sportul Sălăjean.

Gabriel Vașvari, câștigător de Cupa României cu Sepsi OSK

Chiar dacă nu a decis dacă se va retrage din activitatea de jucător, Vașvari a făcut, în urmă cu un an, un pas important privind viitorul său și a decis să se înscrie la școala de antrenori.

În urmă cu doi ani, când juca pentru Sepsi OSK, Gabriel Vașvari s-a înscris la școala de antrenori din Republica Moldova. A mers în țara vecină pentru a câștiga timp, având posibilitatea de a obține în doi ani atât Licențele A și B, cât și carnetul de antrenor. Neștiind, însă, că acest din urmă act nu va fi recunoscut la noi în țară.

  • Gabriel Vașvari are două promovări din Liga 2 în prima divizie la activ, ca jucător, cu FC Botoșani și Poli Iași, în 2013 și 2023.

SCM Zalău, favorită la promovare din Seria 10 a Ligii 3

SCM Zalău a încheiat anul 2023 pe locul 1 în Seria 10, cu 36 de puncte acumulate în 15 meciuri, fiind la 15 puncte de ocupanta locului 5, CSM Sighetu Marmaţiei, astfel că era calificată matematic în play-off, cu trei etape rămase la acel moment până la final.

În 2024 s-au disputat două etape, iar formația din Zalău a înregistrat o remiză, 0-0 cu Minaur Baia Mare, și o victorie, 3-2 cu Olimpia MCMXXI Satu Mare. Acum, când mai e o rundă din sezonul regular, e pe locul 1, cu 40 de puncte, la opt lungimi de poziția secundă, Olimpia Satu Mare.

Va încheia întrecerea regulară pe teren advers, chiar contra Olimpia Satu Mare.

Foto: Sportul Sălăjean și Dragoș Pășcăneanu (Mediafax Foto)

https://liga2.prosport.ro/liga-3/foresta-suceava-a-fost-exclusa-din-liga-3-19303437

https://liga2.prosport.ro/nationale/opt-jucatori-din-liga-2-si-unul-din-liga-3-la-nationala-u20-a-romaniei-19303341

https://liga2.prosport.ro/liga-3/rezultate-marcatori-si-clasamente-dupa-meciurile-etapa-17-liga-3-19302853

https://liga2.prosport.ro/liga-3/analiza-22-echipe-din-liga-3-sunt-calificate-matematic-in-play-off-iar-43-nu-mai-pot-scapa-de-play-out-cu-doua-etape-inainte-de-finalul-sezonului-regular-19302738

https://liga2.prosport.ro/nationale/jucatori-din-liga-2-si-liga-3-convocati-la-nationala-romaniei-u19-19302778

Andrei PASCU 19 Mar. 2024, 17:28 Liga 3
Pe aceeași temă