Poli Iași, în grafic ca număr de puncte după aproape o treime din sezonul regular al Ligii 2. Echipa lui Claudiu Niculescu, singura cu punctaj maxim acasă, dar și singura fără gol marcat în prima repriză

Narcis POHOAȚĂ 12 Sep. 2022, 13:04 Liga 2
Poli Iași, în grafic ca număr de puncte după aproape o treime din sezonul regular al Ligii 2. Echipa lui Claudiu Niculescu, singura cu punctaj maxim acasă, dar și singura fără gol marcat în prima repriză

Profesorul de matematică de pe banca Gloriei Buzău, Cristian Pustai, a oferit o nouă mostră a profesiei sale de bază la finalul meciului din Copou, pierdut cu 0-1 cu Poli Iași.

Potrivit calculelor sale, Buzăul este la ”minus un punct” după primele șase runde ale sezonului, Gloria nefiind în grafic la media de puncte.

  • Gloria Buzău are 10 puncte acumulate în primele șase etape, dintr-un total de 18.

Poli Iași, pe podiumul Ligii 2 după șase etape

În schimb, învingătoarea jocului disputat în Copou, Politehnica Iași, este în grafic ca număr de puncte. După victoria cu Buzăul, Iașiul lui Claudiu Niculescu a acumulat 13 puncte și a revenit pe podiumul Ligii 2, fiind la egalitate cu alte trei formații, Unirea Slobozia, Unirea Dej și Steaua București, diferența fiind făcută de golaveraj.

Cele patru echipe din plutonul fruntaș au o medie de peste două puncte pe meci în acest debut de sezon, ”o medie de intrat în play-off și chiar de promovare”, potrivit spuselor profesorului Pustai. Un bilanț bun pentru ieșeni, care au întâlnit în aceste prime runde trei formații aflate pe locuri de play-off și alte două situate în prima jumătate a clasamentului.

Interesant este că Poli Iași este singura echipă cu punctaj maxim pe teren propriu până acum, ieșenii obținând în Copou trei victorii, cu Viitorul Pandurii, Concordia Chiajna și Gloria Buzău.

Jocul Politehnicii Iași încă lasă de dorit

Dacă în privința punctelor Poli stă bine, nu același lucru se poate spune despre calitatea jocului. Schimbată aproape în totalitate în această vară, echipa nu a ajuns încă la un grad de omogenitate optim, relațiile de joc încă suferă, iar calitatea jocului, firesc, nu este încă cea dorită de staff, conducere și suporteri.

Iașiul a ieșit însă foarte bine până acum ținând cont de aceste aspecte. ”Punctele sunt cele care contează, punctele ne promovează”, spunea, recent, antrenorul Claudiu Niculescu.

Poli va încheia la Slobozia, lunea viitoare, seria de foc în care a întâlnit patru pretendente la play-off, după care antrenorul Iașiului va avea la dispoziție aproape două săptămâni pentru a mai regla din problemele existente. Iar după pauza generată de meciurile echipei naționale va urma o serie cu adversari mai abordabili la prima vedere, între care și nou-promovatele Baia Mare și Slatina.

Singura echipă fără gol marcat în prima parte

O dovadă că jocul Iașiului nu este încă la nivelul dorit de către stafful din Copou este faptul că moldovenii intră greoi în joc. Poli Iași este singura echipă din Liga a 2-a fără gol marcat în prima repriză în cele șase etape, aspect remarcat și de către antrenorul Gloriei Buzău, Cristian Pustai.

”A fost un joc care a început în nota noastră de dominare, pentru că în prima repriză știam în primul rând că gazdele nu au reușit să înscrie niciun gol”, astfel și-a început discursul de după meciul de la Iași antrenorul Gloriei.

Când nu înscrii în debut de repriză un meci, două sau trei poate fi întâmplare, dar când nu o faci șase etape la rând pare să fie o problemă legată de modul în care echipa ieșeană iese de la vestiare.

Foto: Dragoș Pășcăneanu / Mediafax Foto

https://liga2.prosport.ro/seria-1/gloria-buzau-ramane-cu-10-puncte-dupa-esecul-de-la-iasi-un-bilant-sub-asteptarile-profesorului-cristian-pustai-suntem-la-minus-un-punct-dupa-calculele-mele-antrenorul-spune-ca-si-19245067

https://liga2.prosport.ro/seria-1/claudiu-niculescu-dupa-victoria-cu-gloria-buzau-atitudine-a-facut-ca-noi-sa-luam-punctele-puse-in-joc-ingrijorarea-pentru-capitanul-vasvari-si-opinia-despre-debutul-lui-del-priore-19244976

https://liga2.prosport.ro/seria-1/poli-iasi-parcurs-perfect-in-copou-victorie-scurta-in-derby-ul-cu-gloria-buzau-si-echipa-lui-claudiu-niculescu-urca-pe-locul-2-in-liga-2-19244889

https://liga2.prosport.ro/seria-1/liga-2-etapa-6-astazi-se-joaca-doar-de-la-ora-1100-poli-iasi-gloria-buzau-si-selimbar-dej-cele-mai-importante-meciuri-din-cele-sapte-19244807

Narcis POHOAȚĂ 12 Sep. 2022, 13:04 Liga 2
Pe aceeași temă