Poli Iași încheie anul la 4 puncte de asigurarea matematică a accederii în play-off, dar conducerea se teme: ”Nu am realizat încă nimic. Greul pentru noi abia acum urmează”

Narcis POHOAȚĂ 26 Dec. 2022, 13:10 Liga 2
Poli Iași încheie anul la 4 puncte de asigurarea matematică a accederii în play-off, dar conducerea se teme: ”Nu am realizat încă nimic. Greul pentru noi abia acum urmează”

Politehnica Iași a avut o primă parte de sezon bună din punctul de vedere al rezultatelor.

După 16 etape, ieșenii sunt pe locul 2 în Liga 2, direct promovabil, la doar două lungimi de liderul Steaua București, care nu are drept de promovare, astfel că poziția secundă este în acest moment cea dintâi care accede în SuperLigă.

Florin Briaur: ”Încă nu am realizat nimic. Greul abia acum urmează”

Moldovenii mai au nevoie de trei-patru puncte în ultimele trei runde din sezonul regular pentru a-și asigura prezența în play-off, însă conducătorii clubului din Copou speră ca Poli să intre cu un punctaj cât mai mare în grupa pentru promovare.

Deși ieșenii au un parcurs facil la prima vedere, cu CS Comunal Șelimbăr (locul 12), Poli Timișoara (19) și Progresul Spartac (18), managerul executiv Florin Briaur avertizează că meciurile nu vor fi deloc ușoare, amintind de numeroasele surprize furnizate de echipele ”mici” în rundele anterioare.

”Stăm bine în clasament, dar le-am spus și jucătorilor, încă nu am realizat nimic. Partea cea mai grea acum urmează. Suntem la mijlocul drumului. Avem un staff foarte bun, un lot din ce în ce mai omogen și sunt convins că putem îndeplini visul în următoarele 13 etape și să promovăm. Primul pas vor fi cele trei meciuri rămase de disputat din sezonul regulat. Sigur, ne dorim să le câștigăm pe toate, pentru că e foarte important și cu câte puncte mergi mai departe. Nu vor fi însă deloc meciuri ușoare, ați văzut cât de greu am câștigat ultimul meci, ce surprize au fost. Sunt meciuri foarte echilibrate, de aceea trebuie să le tratăm cu maximă seriozitate, pentru a nu avea surprize”, a declarat Florin Briaur.

”Suntem la mâna noastră”

Oficialul clubului din Copou a subliniat că Poli este în grafic, cu un punct sub media dorită la început, de două puncte pe meci. În cazul în care va câștiga ultimele trei partide din sezonul regular, Iașiul ar intra în play-off cu o medie de peste două puncte pe meci.

”Suntem în grafic în momentul de față. Încheiem anul pe locul 2, la două puncte de primul loc, dar suntem pe primul loc promovabil, ceea ce este foarte important. Sigur, ne așteptam la un număr mai mare de puncte, dar până la urmă să nu-l mâniem pe Dumnezeu. Se punea întâmpla să avem și mai puține puncte. E un parcurs bun dacă tragem linie. Ne doream să avem o medie de două puncte pe meci, care să îți asigure promovarea. Suntem un pic sub medie, avem 31 de puncte. Dacă ne gândim că am pierdut două puncte la ultima fază la Brașov, acum eram la egalitate cu Steaua”, a continuat Briaur.

”Vor fi 10 finale în play-off”

Florin Briaur anticipează zece ”finale” în play-off, indiferent de echipele care vor accede în prima grupă valorică.

”Nu am neapărat niște favorite în ceea ce privește echipele calificate în play-off. Important este să fim noi acolo și ne vom concentra doar pe ceea ce avem noi de făcut. Dar indiferent de cine va merge în grupa pentru promovare, vor fi zece meciuri foarte dure, zece finale. De aceea este foarte important și punctajul cu care vom merge mai departe”, a conchis Florin Briaur, care a avut și un mesaj pentru suporterii lui Poli la final de an: ”Vreau să le transmit tututror suporterilor ieșeni Crăciun fericit și La Mulți Ani! Să aibă încredere în staff, în jucători și în conducere că vom face totul pentru a readuce echipa în SuperLiga. Sper să fie alături de noi în continuare, iar în play-off să vină în număr cât mai mare la meciurile de pe teren propriu, dar și în deplasare pentru a ne susține. Vor fi meciuri de șase puncte, iar ajutorul lor va conta enorm pentru echipă.”

Foto: Politehnica Iași

https://liga2.prosport.ro/seria-1/diverse/video-mos-craciun-din-copou-i-a-facut-tactica-pentru-promovare-lui-leo-grozavu-si-a-avut-un-mesaj-pentru-conducerea-politehnicii-iasi-sa-aduceti-jucatori-dar-ceva-mai-bunisori-nu-ne-uita-19256874

https://liga2.prosport.ro/seria-1/strategie-pe-termen-lung-la-poli-iasi-managerul-academiei-din-copou-in-5-6-ani-vreau-ca-poli-sa-aiba-jumatate-de-echipa-provenita-din-propria-academie-anunt-de-ultima-ora-privind-19256827

https://liga2.prosport.ro/seria-1/poli-iasi-a-castigat-batalia-pentru-alexandru-musi-cu-alte-doua-echipe-de-pe-pozitii-de-play-off-cand-ajunge-in-copou-sa-semneze-jucatorul-de-la-fcsb-19256763

https://liga2.prosport.ro/seria-1/diverse/gest-superb-facut-de-juniorii-politehnicii-iasi-au-donat-o-suma-de-bani-dar-si-haine-si-jucarii-pentru-copiii-fara-posibilitati-materiale-19256741

https://liga2.prosport.ro/seria-1/capitanul-politehnicii-iasi-vrea-punctaj-maxim-in-ultimele-etape-din-sezonul-regular-unde-considera-florin-plamada-ca-echipa-a-ramas-datoare-19256656

Narcis POHOAȚĂ 26 Dec. 2022, 13:10 Liga 2
Pe aceeași temă