Poli Iași a renunțat la străinii aflați în probe: ”Vrem calitate, nu cantitate.” Ce jucători vor face deplasarea la Cheile Grădiștei și pe ce posturi mai sunt așteptate întăriri

Narcis POHOAȚĂ 24 Jun. 2022, 18:10 Liga 2
Poli Iași a renunțat la străinii aflați în probe: ”Vrem calitate, nu cantitate.” Ce jucători vor face deplasarea la Cheile Grădiștei și pe ce posturi mai sunt așteptate întăriri

Antrenorul Politehnicii Iași, Claudiu Niculescu, a anunțat, miercuri, după meciul amical cu FC Botoșani, pierdut de echipa sa cu scorul de 1-4 (1-1), că va renunța la mai mulți jucători aflați în probe.

După o primă repriză încheiată la egalitate, Niculescu a trimis pe teren în repriza secundă mai mulți jucători pe care i-a testat în ultima perioadă, iar evoluția multora dintre ei a lăsat de dorit.

Antrenorul a și declarat la final că mulți dintre cei testați nu vor fi păstrați în Copou.

”Am avut mulți jucători pe care am vrut să-i văd, să le dăm un test concludent pentru a ne arăta dacă pot rămâne la noi sau nu. Din păcate, mulți dintre ei ne vor părăsi. Ca test, meciul a fost ok, nu m-a interesat rezultatul absolut deloc”, spunea Claudiu Niculescu la scurt timp după meci.

Jucătorii străini aflați în probe la Poli Iași au dezamăgit

Astfel, antrenorul Claudiu Niculescu a decis să renunțe la portarul Mleczko și la jucătorii de câmp Yakymiv, Da Silva, Sopoko, Jovanovic și Buliga. Dintre cei testați la Botoșani, Niculescu urmează să se decidă până la plecarea în primul cantonament dacă îi va mai păstra în probe pe tinerii Petrache (născut 2001), Donose (2004) și Nistor (2004). Ultimii doi, vizați de regula Under 19, ar putea fi păstrați în continuare, mai cu seamă că Poli caută jucători mijlocași născuți în 2004.

”Antrenorul Claudiu Niculescu a decis să renunțe la mai mulți jucători după meciul amical cu FC Botoșani. Vrem să aducem doar calitate, nu cantitate. În următoarea perioadă vom căuta să completăm lotul pe mai multe posturi”, a precizat managerul executiv Florin Briaur.

Poli Iași mai așteaptă patru-cinci jucători

Poli are în momentul de față 23 de jucători, însă mulți dintre ei sunt juniori. Prin urmare, oficialii din Copou speră să completeze lotul cu încă patru-cinci jucători, în toate compartimentele.

Moldovenii vor să mai aducă un portar, un mijlocaș defensiv, un mijlocaș central, un mijlocaș dreapta Under 19 și un atacant.

Pentru acest din urmă post este vizat Sekou Camara, de la FC Botoșani, care a plecat însă în cantonament cu echipa patronată de Valeriu Iftime. Potrivit oficialilor ieșeni, în cazul în care Mihai Teja nu îl va opri în lot după cantonamentul din Austria, Sekou Camara va ajunge la Politehnica, unde a evoluat și în sezonul trecut, sub formă de împrumut.

Jucătorii care vor face deplasarea la Cheile Grădiștei

Dacă nu vor apărea surprize, siguri de plecarea în cantonamentul de la Cheile Grădiștei sunt până în acest moment următorii 24 de jucători: Ianoș Brînză, Alexandru Dohotariu (portari), Răzvan Tincu, Florin Plămadă, Christ Kouadio, Mădălin Martac, Dragoș Ungurenașu, Ștefan Ștefanovici, Viorel Lică, Alexandru Azoiței, Denis Ciaun (fundași), Gabriel Vașvari, Ioan Pop, Ionuț Pelivan, Alexandru Hrib, Francisc Cristea, Alexandru Aftanache, Anton Karachanakov, Octavian Cracea (mijlocași), Pawel Tomczyk, Mikhaylo Plokhotnyuk, David Ciubăncan, Robert Niamțu, Ionuț Grigoriu (atacanți).

Antrenorul echipei din Iași se va decide până duminică dacă îi va lua în cantonament pe tinerii Petrache, Nistor și Donose.

Rezumatul amicalului dintre FC Botoșani și Poli Iași, scor 4-1, și declarațiile date de Claudiu Niculescu și Cornel Șfaițer:

Foto și video: Politehnica Iași

https://liga2.prosport.ro/seria-1/un-fost-colaborator-al-lui-marius-sumudica-in-turcia-in-stafful-lui-claudiu-niculescu-la-poli-iasi-modificare-de-ultima-ora-in-programul-moldovenilor-19235570

https://liga2.prosport.ro/seria-1/a-rezistat-doar-o-repriza-poli-iasi-a-fost-invinsa-la-scor-de-fc-botosani-intr-un-meci-amical-sekou-camara-printre-marcatorii-impotriva-echipei-lui-niculescu-19235518

https://liga2.prosport.ro/seria-1/inca-o-achizitie-din-liga-1-pentru-poli-iasi-fundasul-madalin-martac-a-semnat-cu-clubul-din-copou-19235363

Narcis POHOAȚĂ 24 Jun. 2022, 18:10 Liga 2
Pe aceeași temă