Jucătorii ”under”, principala preocupare a momentului la Poli Iași. Pe ce posturi vor evolua cei doi jucători sub vârstă impuși de regula FRF

Narcis POHOAȚĂ 20 Jun. 2022, 15:02 Liga 2
Jucătorii ”under”, principala preocupare a momentului la Poli Iași. Pe ce posturi vor evolua cei doi jucători sub vârstă impuși de regula FRF

Regula Federației Române de Fotbal care impune folosirea în meciurile din Liga 2, în sezonul 2022-2023, a doi jucători cu limită de vârstă, unul născut cel târziu în 2002 și altul în 2004, continuă să dea mari bătăi de cap echipelor din eșalonul secund.

Nici Poli Iași nu excelează la acest capitol, iar oficialii din Copou se preocupă în această perioadă de întărirea celor două compartimente pe care vor evolua jucătorii Under 19, respectiv Under 21. Acesta este și scopul principal al trialurilor efectuate în această perioadă de antrenorul Claudiu Niculescu, de a găsi măcar un jucător sub vârstă pe care Poli să se bazeze în sezonul care va debuta în primul weekend al lunii august.

Ștefan Ștefanovici, punct fix în stânga apărării Politehnicii Iași

Noul tehnician al Politehnicii intenționează să joace în viitorul sezon cu jucătorii ”Under” în partea stângă a apărării și în dreapta liniei mediane.

Pe postul de fundaș stânga a fost adus fostul internațional de juniori Ștefan Ștefanovici, născut 2002, de la Sporting Juniorul Vaslui, sub formă de împrumut, iar acesta pare să fie un punct fix în echipă. O altă variantă ar fi și portarul Alexandru Dohotariu, adus și el tot de la Vaslui.

Pentru al doilea post, jucător născut 2004, din sezonul trecut este în lot doar Ionuț Pelivan, însă oficialii ieșeni caută și alte soluții.

”Avem o problemă la jucătorii sub 21 de ani, la cei născuți 2004 avem multe semne de întrebare, încă nu suntem mulțumiți de ceea ce avem. Dar sunt șanse să apară surprize pe zona asta chiar cu jucători din propria curte, cărora trebuie să le dăm credit, să-i pregătim, să-i dezvoltăm, să-i încurajăm. La 2002 l-am luat pe Ștefanovici, un ieșean care a jucat două campionate la Liga a 3-a, mai este și portarul Dohotariu. La generația 2004 sunt foarte puțini copii care au evoluat în Liga a 2-a la nivel de competiție. E foarte greu, pentru că sunt foarte puțini jucători care au evoluat la un nivel mai bun. Aici trebuie să fim atenți. Ștefanovici aș spune eu că este un punct fix, mai căutăm în banda dreaptă un copil 2004. Pelivan e singurul din sezonul trecut, dar au mai apărut acum jucători tineri, pe care trebuie să îi vedem la lucru, cum sunt Hrib, Grigoriu și alți tineri din propria curte”, a declarat președintele Cornel Șfaițer.

Dintre jucătorii tineri aflați în probe, vizați sunt mijlocașii dreapta Donose și Nistor (ambii 2004), dar o variantă poate fi și atacantul venit de la Șoimii Lipova, David Ciubăncan.

Poli Iași mai vrea cinci jucători

Ieșenii vor să mai transfere cel puțin cinci jucători în următoarea perioadă, iar președintele Cornel Șfaițer a enumerat posturile vizate.

”E clar că încă suntem în căutări, vrem să ne întărim în toate compartimentele. În zona centrală ne dorim un număr 5 în compartimentul defensiv, lângă Gabi Vașvari, un optar, un atacant, o bandă stângă și un fundaș dreapta. Nu ne grăbim, pentru că timp ar fi și vrem să luăm cele mai bune soluții la mijlocul terenului, să luăm jucători care să aducă plus și consistență în joc”, a mai spus Cornel Șfaițer, care și-ar dori ca aproape întreg lotul să prindă ambele stagii de pregătire, cele de la Piatra Neamț și Bansko (Bulgaria): ”Nu cred că vom putea definitiva lotul până la plecarea la Piatra Neamț. Sper însă să mai facem două transferuri până atunci. Dar nu ne grăbim. Probabil până la stagiul din Bulgaria o să-i avem pe toți cei cu care vom aborda noul campionat. Dar trebuie să fim atenți. Important este să creionăm cât mai repede scheletul de jucători, care să facă ambele stagii de pregătire.”

https://liga2.prosport.ro/seria-1/statistica-nu-mai-putin-de-42-de-antrenori-au-activat-la-cele-20-de-echipe-din-liga-2-in-sezonul-2021-2022-17-fiind-debutanti-zece-dintre-cluburi-n-au-schimbat-principalul-viito-19235305

https://liga2.prosport.ro/seria-1/ziua-si-transferul-la-poli-iasi-moldovenii-si-au-luat-si-un-atacant-polonez-din-liga-1-19235005

https://liga2.prosport.ro/seria-1/poli-iasi-inca-in-cautari-jucatorii-utilizati-in-meciul-test-in-familie-la-miroslava-trupa-lui-niculescu-va-disputa-si-un-amical-cu-fc-botosani-19235213

https://liga2.prosport.ro/seria-1/claudiu-niculescu-a-definitivat-programul-de-pregatire-poli-iasi-va-efectua-doua-cantonamente-unul-in-tara-si-unul-in-bulgaria-19235107

Narcis POHOAȚĂ 20 Jun. 2022, 15:02 Liga 2
Pe aceeași temă