Poenaru e mulțumit de pregătire în ciuda vremii nefavorabile

13 Feb. 2012, 15:24 Liga 2
Poenaru e mulțumit de pregătire** în ciuda vremii nefavorabile

Antrenorul FCM Bacău, Gheorghe Poenaru, este convins că reluarea campionatului se va face cu cel puțin o săptămână mai târziu.

La sfârșitul săptămânii trecute, FCM Bacău și-a încheiat stagiul de pregătire centralizată de 12 zile. Un cantonament reușit, în ciuda temperaturilor polare și a ninsorilor care au obligat echipa antrenată de Gheorghe Poenaru să-și contramandeze două din jocurile de verificare: cu CSM Pașcani și Petrotub Roman. „Sunt mulțumit de condițiile de pregătire avute și de felul în care jucătorii mei au răspuns la comenzi în aceste două săptămâni de cantonament. E adevărat, am fost nevoit să ne adaptăm programul în funcție de condițiile meteo extreme din această perioadă, însă, per total, a fost un cantonament reușit”, a declarat tehnicianul băcăuan, care este convins că startul returului ligii secunde se va amâna.

„Ar fi o decizie îndreptățită”

– Domnule Poenaru, în ce stadiu al pregătirilor se află FCM Bacău?
– Aș spune că suntem la jumătatea drumului și când fac această afirmație, iau în calcul faptul că sunt șanse mari ca returul campionatului ligii secunde să fie amânat. Dacă Federația va lua această decizie și, repet, eu cred că se va lua, va fi o hotărâre îndreptățită, în spiritul respectului pentru competiție.

– Credeți că vremea va continua să fie una nefavorabilă până aproape de 3 martie, când e programată prima etapă din retur?
– Prognoza nu este una încurajatoare, însă, chiar dacă se va încălzi, să spunem, de săptămâna viitoare, tot ar rămâne o problemă majoră: terenurile. La cât de mult a nins și la cum se anunță vremea în continuare, îmi vine greu să cred că pe 3 martie suprafețele de joc s-ar putea prezenta în condiții optime.

– Zăpada mare și temperaturile foarte scăzute v-au pus destule probleme și în perioada cantonamentului
– Așa este, însă, din fericire, am găsit soluții pentru că procesul de pregătire să nu aibă de suferit. Astfel, în zilele cu temperaturi foarte scăzute, am decis să efectuăm antrenamentul de dimineață pe teren acoperit, în balon, unde am îmbinat foarte bine pregătirea fizică, mai exact sesiunile de alergări, cu exercițiile tehnico-tactice.

Cu Iașiul, pe „Municipal”

– Cum se prezintă starea de sănătate a lotului la final de cantonament?
– Îmbucurător este că, la etapa aceasta, avem întreg lotul de jucători valid. Sigur, au mai existat mici probleme, inerențe unei astfel de perioade, însă important este că ele nu au afectat procesul de antrenament. Ca să detaliez, Vraciu a acuzat o problemă de ordin muscular, în timp ce Ursu a avut o fisură la un deget de la mână. De altfel, cei doi au și fost menajați la ultimul meci de pregătire, cel contra Iașiului, însă se pot antrena în continuare fără probleme.

– Apropo de antrenamente, cum credeți că vă veți descurca cu terenurile în perioada imediat următoare?
– Noi sperăm să avem cel puțin un teren curățat, dacă nu chiar două, pentru a ne putea desfășura în condiții cât mai bune antrenamentele tehnico-tactice. Vrem să curățăm și terenul mare, de pe „Municipal” deoarece aici intenționăm să jucăm și revanșa cu CSMS Iași, de miercurea viitoare. Oricum, în situația în care condițiile meteo vor continua să fie vitrege, e clar că și structura antrenamentelor va trebui să fie modificată. Cred că în perioada imediat următoare, cel puțin 60 la sută din profilul antrenamentelor va fi asigurat în continuare de pregătirea fizică.

– Aminteați de revanșa cu Iașiul. Spuneți-ne două cuvinte și despre jocul din Copou, de joia trecută, pierdut cu 1-0.
– Un meci de pregătire bun, disputat pe un frig pătrunzător, dar pe o suprafață de joc mai mult decât mulțumitoare. Am mai spus-o și o repet: având în vedere prestația echipei noastre și ocaziile create, puteam obține mai mult în planul rezultatului.

Returul, mai bun ca turul

– Până la jocul de acasă cu CSMS Iași, sâmbătă vă veți deplasa la Piatra Neamț, pentru un test cu Ceahlăul II.
– Sunt convins că, așa cum s-a întâmplat și la Iași, unde am jucat pe sintetic, și la Piatra vom avea parte de un teren bun. Dacă mi-e frică de ceva în perspectiva acestui joc, mi-e teamă doar de frig, mai ales că la Piatra Neamț, temperaturile sunt, de regulă, și mai scăzute. Indiferent de situație, însă, vom juca și eu sper să avem parte de un test reușit.

– Dacă previziunile dumneavoastră se adeveresc și returul se va amâna, cum veți umple golul competițional?
– Am luat deja în calcul posibilitatea de a suplimenta programul cu unul sau două jocuri de verificare. Cel mai probabil vom juca împotriva Pașcaniului sau a Romanului, însă nu este exclus niciun joc de verificare cu o echipă de prima ligă, așa cum s-a întâmplat iarna trecută, când am întâlnit pe FC Vaslui.

– Un pronostic pentru retur?
– Am convingerea că dacă vom avea liniște și, în egală măsură, nu ne vom mai confrunta cu greșeli de arbitraj flagrante, echipa va reuși un retur superior ca prestație și ca rezultate turului de campionat.

Sursa: Deșteptarea

13 Feb. 2012, 15:24 Liga 2
Pe aceeași temă