Plan ”bine gândit” la FC Hermannstadt pentru intrarea în insolvență! Dănuț Coman șochează: ”Stopează niște datorii mai vechi la niște jucători care n-au dat satisfacție”

Marius ANGHEL 20 Sep. 2021, 14:30 Liga 2
Plan ”bine gândit” la FC Hermannstadt pentru intrarea în insolvență! Dănuț Coman șochează: ”Stopează niște datorii mai vechi la niște jucători care n-au dat satisfacție”

Victoria cu Dacia Unirea Brăila, 6-0 pentru FC Hermannstadt, poate fi privită și ca o descătușare a echipei sibiene care cu câteva zile înainte primea informații îngrijorătoare privind situația clubului. Au avut loc schimbări importante în conducere, iar noii șefi, unii apropiați de cei vechi, rămași și ei în organism, au cerut Tribunalului Sibiu să accepte intrarea clubului în insolvență.

  • FC Hermannstadt a ajuns în această situație deoarece clubul ar fi acumulat, până în februarie 2021, conform unor surse, datorii de peste 12 milioane de lei, adică aproximativ două milioane și jumătate de euro.

Dănuț Coman, despre intrarea FC Hermannstadt în insolvență: ”Nu înseamnă faliment. Se poate promova”

În ciuda acestor lucruri, președintele Dănuț Coman susținea după jocul cu Brăila că situația clubului este una de ”stabilitate din toate punctele de vedere”, deci inclusiv financiară.

Atunci întrebarea ar fi, de ce s-a apela la procedura de insolvență? A dezvoltat tot fostul conducător al Astrei, care spune că acest plan este ”bine gândit” pentru a ajuta clubul.

După cum transmite Coman, planul este făcut și pentru ca FC Hermannstadt să nu mai achite datoriile pe care le are față de ”niște jucători care n-au dat satisfacție” în trecut.

”Insolvența nu înseamnă faliment. Asta trebuie să înțeleagă lumea. Pentru că sunt oameni care au văzut că Hermannstadtul va intra în insolvență și deja și-au pus probleme dacă se mai poate promova. Se poate promova, iar pe mine, ca președinte de club, venit de trei luni de zile, mă interesează ca jucătorii actuali și stafful tehnic să aibă salariile la zi, așa cum sunt în momentul de față și să aibă cele mai bune condiții pentru a promova. Nu mă interesează ce a fost în trecut, nu mă interesează greșelile care s-au făcut în trecut, eu îmi doresc să nu le mai repetăm. Și atunci, și ăsta poate fi un mod de a ajuta societatea să se reorganizeze, să stopeze niște datorii mai vechi la niște jucători care n-au dat satisfacție. Repet, pentru orice societate, indiferent de domeniul de activitate, insolvența nu înseamnă faliment, înseamnă doar un plan foarte bine gândit de reorganizare al clubului și al societății”, au fost cuvintele lui Dănuț Coman la Metropola TV.

Coman a fost ofertat de curând să preia șefia clubului CFR Cluj, însă a susținut că a refuzat, fiindcă și-a dat cuvântul că va ajuta FC Hermannstadt să promoveze. Ulterior s-a aflat și adevăratul motiv pentru care Coman ”a refuzat” CFR: are o clauză de 150 de mii de euro, la care conducerea clubului sibian nu a dorit să renunțe.

Cum explică FC Hermannstadt excluderea membrilor din Consiliul Director

Altfel, în ceea ce privește schimbările care au avut loc în cadrul conducerii FC Hermannstadt, acestea au atras și o acțiune în instanță din partea membrilor excluși din Consiliul Director, pe motivul că decizia s-a luat în ciuda votului negativ exprimat, trei contra doi. Mai multe detalii despre acest subiect puteți citi aici.

Noua conducere a clubului a venit cu un comunicat prin care încearcă să-și justifice decizia:

”În statutul AFC Hermannstadt este stipulat faptul că dacă un membru din Consiliul Director nu plătește cotizația aferentă timp de două luni consecutiv, acesta riscă să fie exclus. De altfel, membrii care au fost excluși au fost notificați în repetate rânduri asupra acestui aspect. Readucem la cunoștința suporterilor și iubitorilor de fotbal că de la promovarea în Liga 1 a echipei, dl Claudiu Rotar și dl Stefan Băcilă au fost singurii care au sprijinit din punct de vedere financiar AFC Hermannstadt, alături de Primăria Sibiu. Prin urmare, într-un astfel de caz, propunerile și voturile celor doi domni mai sus menționați, membri ai Consiliului Director FCH, în luarea celor mai bune decizii pentru viitorului echipei, au fost cele mai importante.
De asemenea, în întrunirile avute de Consiliul Director s-a pus în discuție un plan de reorganizare a AFC Hermannstadt pentru acest sezon, în care obiectivul principal este revenirea în Liga 1.
Îi asigurăm pe toți suporterii noștri că toate deciziile luate sunt unele asumate și au ca scop dezvoltarea unui club capabil să revină în Liga 1 și să facă performanță.
Sibiul are fotbal și va avea!”

Pop Constantin-Ovidiu, Raica Dan, Muller Peter-Thomas, Tekeser Hans-Martin și Wilhelm Albert au fost excluși din Consiliul Director al AFC Hermannstadt fiindcă nu și-ar fi achitat cotizațiile.

La 9 august 2021, Claudiu Rotar și Ștefan Băcilă s-au retras din calitatea de membri ai Consiliului Director al AFC Hermannstadt și, de asemenea, au renunțat la funcțiile deținute de aceștia: aceea de președinte, respectiv vicepreședinte. Clubul nu a informat nici până astăzi despre această decizie sau despre schimbările ulterioare, or despre începerea demersului de intrare în insolvență a echipei. Asta referitor la modul ”transparent” în care clubul sibian susține că acționează.

Foto: Gheorghe Flușter / Sport Pictures

https://liga2.prosport.ro/seria-1/danut-coman-nu-e-relaxat-nici-dupa-ce-fc-hermannstadt-a-castigat-cu-6-0-ne-asteapta-meciuri-grele-presedintele-sibienilor-vorbeste-de-stabilitate-din-toate-punctele-de-ved-19201418

https://liga2.prosport.ro/seria-1/exclusiv-adevaratul-motiv-pentru-care-danut-coman-n-a-mai-ajuns-la-cfr-cluj-clauza-care-l-a-tinut-pe-presedintele-fc-hermannstadt-legat-de-clubul-sibian-19199460

https://liga2.prosport.ro/seria-1/fc-hermannstadt-a-cerut-tribunalului-sibiu-sa-i-se-declare-insolventa-ce-datorii-are-clubul-sibian-19201185

https://liga2.prosport.ro/seria-1/fc-hermannstadt-are-o-noua-conducere-care-vrea-sa-bage-clubul-in-insolventa-un-consilier-local-i-a-luat-scaunul-lui-claudiu-rotar-fostul-presedinte-membrii-exclusi-din-consiliul-19201008

Marius ANGHEL 20 Sep. 2021, 14:30 Liga 2
Pe aceeași temă