Petrolul speră să-și încheie calculele promovării la Mediaș, cu o victorie cu FC Hermannstadt. Toate variantele în care echipa ploieșteană face pasul în Liga 1

Marius ANGHEL 04 May. 2022, 15:37 Liga 2
Petrolul speră să-și încheie calculele promovării la Mediaș, cu o victorie cu FC Hermannstadt. Toate variantele în care echipa ploieșteană face pasul în Liga 1

Petrolul și-a făcut calculele pentru a obține mult așteptata promovare în Liga 1 și se află în fața meciului care îi poate îndeplini obiectivul. Cu un succes la Mediaș, miercuri seară, cu FC Hermannstadt, echipa ploieșteană își asigură matematic promovarea directă și două ultime etape de play-off în care să joace relaxat, fără emoții.

Momentan se află la două puncte în fața echipei sibiene și cu un succes mâine seară s-ar distanța la cinci, ceea ce i-ar asigura, indiferent de rezultatele din ultimele două etape, clasarea pe primele două locuri, ținând cont că FC Hermannstadt va avea de disputat meciul direct și cu ”U” Cluj.

Nicolae Constantin, despre meciul cu FC Hermannstadt: ”Mergem să facem un meci bun”

Delegația petrolistă a plecat, astăzi, către Mediaș, după antrenamentul pe care l-a efectuat, la ora prânzului, la Ploiești.

Nicolae Constantin a convocat 22 de jucători pentru această partidă, urmând ca mâine să se decidă asupra celor 20 care vor figura pe raportul oficial. Liderul Ligii 2 are două absențe certe. Căpitanului Valentin Țicu este suspendat după eliminarea din jocul cu Steaua, iar golgheterului Sory Diarra a încheiat sezonul după accidentarea suferită la Cluj.

”O să ne recuperăm bine, ne mobilizăm, mergem să facem un meci bun și să ne întoarcem cu un rezultat pozitiv. Suntem în stare să facem puncte și să promovăm direct, în aceste trei meciuri care ne-au mai rămas de disputat”, a spus, la finalul jocului cu Steaua, antrenorul Nicolae Constantin, despre partida cu FC Hermannstadt.

Trebuie să facem o analiză și să mergem la Hermannstadt cu un moral foarte bun. Trebuie să spargem gheața!”, a spus și mijlocașul Eugeniu Cebotaru, autorul poate celei mai mari situații de gol a Petrolului în jocul cu Steaua.

În sezonul regular, Petrolul a pierdut cu 0-1 la Mediaș, după ce pentru FC Hermannstadt a înscris Silviu Balaure în minutul 70. În turul play-off-ului, la Ploiești, cele două echipe au terminat la egalitate, la scorul de 0-0.

Petrolul are la îndemână toate variantele posibile în ultimele trei etape din play-off pentru a obține promovarea în Liga 1:

0 puncte obținute în ultimele trei etape (58 puncte la final) = promovare, dacă Universitatea Cluj (54 de puncte în momentul de față) nu obține mai mult de patru puncte în meciurile ce i-au mai rămas de disputat (deplasare la Steaua, acasă cu FC Hermannstadt, deplasare la Chiajna);

1 punct în ultimele trei etape (59 puncte la final) = promovare, dacă Universitatea Cluj câștigă, până la final, maxim 5 puncte, sau FC Hermannstadt (56 de puncte acum; meciuri cu Petrolul, acasă/ deplasare la Cluj/ cu Steaua, acasă) maxim 3 puncte;

2 puncte în ultimele trei etape (60 puncte la final) = promovare, dacă Universitatea Cluj nu obține 7 puncte în ultimele trei etape, sau FC Hermannstadt 5 puncte;

3 puncte în ultimele trei etape (61 puncte la final) = promovare, dacă Universitatea Cluj nu câștigă toate cele trei jocuri ce i-au mai rămas de disputat, sau FC Hermannstadt nu obține 6 puncte;

4 puncte în ultimele trei etape (62 puncte la final) = promovare matematică, pentru că, în această situație, Universitatea Cluj ne-ar putea depăși doar cu trei victorii, și ar ajunge la 63 de puncte, iar Hermannstadt ar putea acumula, cel mult, 6 puncte, și va totaliza 62 la finalul campionatului. Iar, la egalitate, primul criteriu de departajare este acela al punctelor cu care fiecare echipa a încheiat sezonul regular, situație în care Petrolul va avea câștig de cauză în fața ambelor contracandidate.

Foto: Răzvan Păsărică / Sport Pictures

Marius ANGHEL 04 May. 2022, 15:37 Liga 2
Pe aceeași temă