Veste rea pentru Petrolul: Sory Diarra, principalul om de gol al echipei și golgheterul campionatului, ratează restul sezonului după accidentarea suferită cu ”U” Cluj. Situația căpitanului Valentin Țicu

Marius ANGHEL 29 Apr. 2022, 14:26 Liga 2
Veste rea pentru Petrolul: Sory Diarra, principalul om de gol al echipei și golgheterul campionatului, ratează restul sezonului după accidentarea suferită cu ”U” Cluj. Situația căpitanului Valentin Țicu

Petrolul tremură pentru obținerea promovării directe în Liga 1 la finalul acestui sezon în care mai are de disputat patru meciuri. Asta nu numai din cauza faptului că FC Hermannstadt și ”U” Cluj au topit aproape în întregime diferența de puncte pe care trupa ploieșteană o avea înaintea startului play-off-ului, ori a evoluției neconvingătoare din acest an a jucătorilor, ci și pentru că în aceste ultime partide trebuie să se descurce fără principalul ei marcator din întregul campionat, fotbalistul care i-a adus multe puncte.

Sory Diarra (22 de ani), golgheterul Petrolului, dar și al campionatului Ligii 2, aflat la egalitate cu stelistul Bogdan Chipirliu, ambii cu 15 reușite, s-a accidentat în meciul pierdut cu ”U” Cluj și nu mai poate fi folosit în acest sezon.

În schimb, Petrolul are ceva vești mai bune privind starea medicală a căpitanului Valentin Țicu (21 de ani), absent la derby-ul retur cu ”U” Cluj, pentru prima dată în acest sezon în care, cu excepția câtorva minute din partida cu Slobozia, fusese integralist.

Sory Diarra ratează restul sezonului pentru Petrolul

Africanul Sory Ibrahim Diarra a înscris din penalty cu ”U” Cluj, marți, în minutul 64 al jocului de pe Cluj Arena, ulterior a ratat o mare ocazie, în minutul 70, iar la o altă pătrundere în careu, în minutul 72, a acuzat o accidentare și nu a mai putut continua partida. Cum antrenorul Nicolae Constantin efectuase până în acel moment toate schimbările, Petrolul a evoluat în ultimele 20 de minute în inferioritate numerică și șansele de a mai spera la măcar un punct s-au risipit.

Suspect inițial de o întindere musculară în partea posterioară a coapsei piciorului drept, jucătorul originar din Mali a efectuat ieri seară un RMN, iar rezultatul este unul dezastruos pentru el și îngrijorător pentru echipă. Atacantul are ruptură musculată și va trebui să stea cel puțin o lună de zile, astfel că nu mai are nicio șansă de a juca pentru Petrolul în acest final de sezon în care mai are de disputat patru meciuri, în situația în care reușește să termine pe locul 1 sau 2, direct promovabil.

Diarra este golgheterul echipei din Ploiești, dar și al sezonului actual de Liga 2

Diarra a evoluat în acest campionat de Liga 2 în 21 din cele 25 de meciuri, în 18 dintre ele ca titular (1648 minute), și a marcat 15 goluri, reușite care îl clasează de departe golgheterul echipei, cât și golgheter al eșalonului secund, la egalitate cu atacantul Stelei Bogdan Chipirliu. Există însă și o mică diferență între ei. Diarra a marcat o singură dată din penalty, în timp ce Chipirliu a băgat-o în plasă de la punctul cu var de patru ori.

Pierderea este cu atât mai mare pentru Petrolul, cu cât Diarra s-a dovedit, în special în acest an, însă nu numai, cel mai inspirat atacant al echipei în fața porții.

Senad Jarovic a fost utilizat rar de Nae Constantin, în acest an de doar cinci ori în cele nouă jocuri, fără să înscrie, Simon Măzărache se dovedește neinspirat în fața porții, în timp ce Marius Coman, folosit în doar două jocuri în acest campionat, după o lungă perioadă în care a fost accidentat, a fost anunțat cu două săptămâni în urmă că nu mai intră în vederile clubului.

Valentin Țicu ar putea juca cu Steaua, după ce a lipsit, în premieră, într-un meci al Petrolului în acest sezon

Pentru jocul cu Steaua, programat duminică, de la ora 14:30, pe ”Ilie Oană”, Petrolul are și o veste bună.

Căpitanul Valentin Țicu, absent la meciul cu ”U” Cluj, pierdut cu 1-3, din cauza unei pubalgii, ar putea reveni pe teren, după ce a avut o săptămână de repaus.

Țicu jucase înainte de partida de pe Cluj Arena în toate celelalte 24 de meciuri ale Petrolului în acest sezon de Liga 2, doar în ultimul, în victoria cu 3-1 cu Unirea Slobozia, fiind înlocuit în minutul 85, în rest bifând toate minutele.

Petrolul joacă cu Steaua în etapa a 7-a a play-off-ului Ligii 2

Petrolul e pe locul 1 în play-off-ului Ligii 2, cu 57 de puncte, însă mai are doar un punct în fața celor de la FC Hermannstadt (56 puncte), care ieri a jucat în etapa a 7-a. ”U” Cluj (54 puncte) e la trei puncte în spate și încă nu a evoluat în această rundă, cum nu a făcut-o nici echipa ploieșteană.

Trupa antrenată de Nae Constantin joacă duminică, de la ora 14:30, pe teren propriu, cu Steaua (locul 4, 45 puncte), echipă care în jocul tur din play-off a câștigat cu 2-1.

Petrolul va mai avea apoi meciuri cu FC Hermannstadt (5 mai, ora 20:00, la Mediaș), Concordia Chiajna (9 mai, ora 17:30, la Ploiești) și Unirea Slobozia (încă neprogramat, la Slobozia) și tremută pentru menținerea pe unul din primele două locuri ale play-off-ului, care duc direct în Liga 1. Locul 3 duce la un baraj de promovare cu Dinamo.

Foto: Flaviu Buboi și Răzvan Păsărică / Sport Pictures

Marius ANGHEL 29 Apr. 2022, 14:26 Liga 2
Pe aceeași temă