Petrolul și ”U” Cluj sunt în urna capilor de serie la tragerea la sorți a 16-imilor Cupei României. FRF a anunțat când se stabilesc meciurile din această fază a competiție

Marius ANGHEL 04 Nov. 2020, 11:21 Cupa României
Petrolul și ”U” Cluj sunt în urna capilor de serie la tragerea la sorți a 16-imilor Cupei României. FRF a anunțat când se stabilesc meciurile din această fază a competiție

Federația Română de Fotbal a anunțat data la care se va efectua tragerea la sorți pentru stabilirea meciurilor din faza șaisprezecimilor de finală ale Cupei României, ediția 2020/2021, cât și componența celor două grupe valorice. În această fază participă cele 16 echipe calificate din turul 4, dar intră în competiție și cele 16 echipe din Liga 1.

Din acest tur, partidele sunt stabilite prin tragere la sorți, după ce în precedentele patru faze ale competiției KO forul condus de Răzvan Burleanu a decis cine cu cine joacă bazându-se pe criteriul geografic.

  • Evenimentul are loc luni, 9 noiembrie, de la ora 15:30, la Casa Fotbalului.
  • În 16-imile Cupei României, ediția 2020/2021, vor juca 16 echipe din Liga 1, 12 din Liga 2 și 4 din Liga 3.

Petrolul și ”U” Cluj sunt în Urna A la tragerea la sorți a 16-imilor Cupei României

Din grupa capilor de serie, Urna A, fac parte și două echipe din Liga 2, Petrolul Ploiești și Universitatea Cluj, datorită faptului că în ediția trecută a Cupei României au atins faza optimilor.

În Urna B se află echipe precum CFR Cluj, Gaz Metan, Viitorul, Chindia, UTA și Campionii FC Argeș, toate din Liga 1, fiindcă în sezonul trecut au fost eliminate în 16-imi.

Se grupează echipele din Urna A cu echipe din urna B (12 jocuri) şi, în continuare, cele opt echipe rămase în Urna B se grupează între ele (4 jocuri).

  • Meciurile din 16-imile de finală ale Cupei României sunt programate să se desfășoare în jurul datei de 28 noiembrie 2020.

REZULTATELE TURULUI 1, 2, 3 și 4 ale Cupei României

Jocurile din cadrul şaisprezecimilor Cupei României se stabilesc prin tragere la sorți, echipele participante fiind repartizate astfel:

URNA A: echipele care au ajuns în optimile Cupei României din sezonul precedent

Universitatea Craiova
Astra
FC Botoşani
FCSB
FC Hermannstadt
Sepsi OSK Sfântu Gheorghe
Academica Clinceni
FC Voluntari
Politehnica Iaşi
Dinamo
Petrolul Ploiești
Universitatea Cluj

URNA B: celelalte echipe care s-au calificat în faza şaisprezecimilor de finală

CFR Cluj
Gaz Metan Mediaş
Viitorul Constanţa
Chindia Târgoviște
UTA Arad
Campionii FC Argeş
Turris Oltul Turnu Măgurele
SCM Gloria Buzău
Viitorul Pandurii Târgu Jiu
Farul Constanţa
ASU Politehnica Timişoara
Dunărea Călăraşi
Ripensia Timişoara
Concordia Chiajna
FK Csikszereda
U Craiova 1948 SA
Progresul Spartac
CSM Ceahlăul Piatra Neamţ
CSC Sânmartin
Huşana Huşi

REZULTATELE TURULUI 1, 2, 3 și 4 ale Cupei României 

Câteva reguli importante din cadrul Cupei României:

  • Din sezonul 2020-2021 al fazei naţionale a Cupei României, au intrat în vigoare o serie de modificări legate de regula de vârstă şi regimul suspendărilor stabilite prin decizia de Comitet Executiv din data de 1 octombrie 2020. Astfel, în partidele în care se întâlnesc formații de Liga 2 cu formații de Liga 3, în ceea ce privește regulile de vârstă ale tinerilor jucători, se vor aplica reglementările de la Liga 3.
  • Avertismentele (cartonașele galbene) primite de jucători până la etapa ”16”-imilor nu vor fi preluate în fazele superioare ale acestei competiții, astfel că începând cu acestea, cluburile vor ține o nouă evidență a (avertismentelor) cartonașelor galbene. Avertismentele (cartonaşele galbene) aplicate jucătorilor în jocurile disputate anterior fazei şaisprezecimilor de finală se anulează. Începând cu faza șaisprezecimilor de finală, un jucător care acumulează 2 (două) cartonaşe galbene, în meciuri diferite, va fi sancţionat cu suspendarea pentru un joc, următorul din cadrul Cupei României.
  • În cazul în care un jucător va acumula două cartonaşe galbene (câte unul în fiecare dintre cele două meciuri, respectiv din ”16”-imi şi optimi), acesta nu va avea drept de joc în meciul din faza sferturilor de finală. În cazul în care un jucător va primi doar un singur cartonaş galben în cele 2 meciuri mai sus menţionate, acesta va fi anulat, urmând să fie ţinută o evidenţă nouă începând cu faza sferturilor de finală.
  • Executarea suspendării pentru cartonaşele roşii primite de jucători / antrenori în jocurile Cupei României, indiferent de faza a competiţiei se face în primul joc oficial disputat de oricare dintre echipele clubului, indiferent de competiţie. În caz de litigiu, competenţa soluţionării aparţine Comisiei de Disciplină şi Etică a FRF.

Meciurile se dispută într-o singură manşă, eliminatorie, pe terenul echipei mai slab clasată în campionatul precedent

  • Jocurile din şaisprezecimile, optimile şi sferturile de finală se dispută în sistem eliminatoriu, într-o singură manşă, pe terenul echipei de categorie inferioară sau mai slab clasată în campionatul precedent. În cazul în care jocurile din Cupa României urmează să fie televizate în direct şi sunt programate în nocturnă, iar clubul organizator nu dispune de un stadion dotat cu instalație de iluminat, jocul se va programa pe un stadion din localitatea cea mai apropiată, care îndeplineşte condițiile regulamentare necesare disputării jocului şi televizării.
  • Partidele se vor desfăşura în conformitate cu prevederile articolului 30 din ROAF, “Organizarea şi programarea Cupei României”. În caz de egalitate după 90 de minute de joc, se procedează la prelungiri şi, după caz, la executarea loviturilor de departajare din punctul de pedeapsă.
  • În conformitate cu principiile de desfăşurare a competiţiilor fotbalistice pentru sezonul 2020-2021, adoptate în cadrul şedinţei Comitetului Executiv al FRF din data de 18 august 2020, meciurile din cadrul Cupei României care nu se pot disputa din cauza rezultatelor pozitive la testările pentru COVID-19 nu se pot reprograma.
  • Jocurile din cadrul şaisprezecimilor Cupei României vor avea loc în ziua de 28 noiembrie cu începere de la ora 13:30, cu excepția jocurilor televizate, programul acestora urmând a fi stabilit şi comunicat ulterior pe site-ul FRF.

https://liga2.prosport.ro/cupa-romaniei/cupa-romaniei-se-joaca-acum-doar-21-din-cele-30-de-meciuri-stabilite-pentru-primului-tur-au-loc-19147199

https://liga2.prosport.ro/cupa-romaniei/astazi-se-desfasoara-meciurile-turului-2-al-cupei-romaniei-steaua-o-intalneste-pe-sc-popesti-leodeni-sase-meciuri-nu-se-disputa-iar-o-echipa-e-calificata-din-oficiu-19149213

https://liga2.prosport.ro/cupa-romaniei/cupa-romaniei-turul-3-11-meciuri-se-disputa-acum-printre-care-si-jocul-fc-u-craiova-csm-resita-inca-doua-partide-vor-fi-decise-la-masa-verde-19151375

https://liga2.prosport.ro/cupa-romaniei/cupa-romaniei-turul-4-ultimele-11-meciuri-au-loc-astazi-de-la-ora-1430-metaloglobus-petrolul-si-concordia-chiajna-cs-mioveni-sunt-cele-mai-importante-dueluri-19153510

Marius ANGHEL 04 Nov. 2020, 11:21 Cupa României
Pe aceeași temă