Petrolul are șapte cazuri de COVID-19! Comunicatul clubului și ce se întâmplă cu meciul cu Aerostar

Marius ANGHEL 12 Nov. 2020, 10:25 Liga 2
Petrolul are șapte cazuri de COVID-19! Comunicatul clubului și ce se întâmplă cu meciul cu Aerostar

Petrolul nu scapă nici ea fără jucători depistați cu COVID-19 în acest sezon de Liga 2, după ce a întâmpinat probleme asemănătoare și în ediția trecută a campionatului, în play-off, când din cauza infectărilor, programul echipei a fost dat peste cap, iar, ulterior, s-a ratat promovarea, pentru al doilea an la rând.

La testarea obligatorie efectuată la începutul acestei săptămâni, șapte persoane din cadrul echipei ploieștene, șase jucători și un membru al staffului auxiliar, au fost depistați pozitiv cu noul coronavirus. Astfel, aceștia au fost izolați imediat, iar în urma anchetei epidemiologice cei considerați contacți au fost retestați.

  • Vinerea trecută, în timpul jocului cu Rapid, la stadionul ”Ilie Oană” s-a zvonit că Răzvan Matiș, Antoniu Manolache, Mario Bratu și Bryan Mendoza nu se află în lot pentru că ar acuza simptome asemănătoare infecției cu COVID-19. Clubul a respins însă, la momentul respectiv, această informație, explicația către reporterul Liga2.ro fiind că respectivii jucători nu au prins lotul.

Petrolul are șapte pozitivi la COVID-19, însă își continuă activitatea, după ce contacții au ieșit negativi la retestare

Potrivit unui comunicat al clubului Petrolul, ”contacții direcți rezultați în urma acestei anchete au fost testați potrivit procedurilor FRF, iar rezultatele acestora au fost negative”. Astfel, gruparea prahoveană își continuă activitatea momentan fără cei șapte depistați cu COVID-19.

În etapa a 12-a, Petrolul joacă luni, 16 noiembrie, de la ora 19:30, pe teren propriu, cu Aerostar Bacău.

Petrolul ocupă locul 5 în Liga 2, cu 17 puncte, iar Aerostar e penultima clasată, cu 4 puncte, la egalitate cu ”lanterna roșie” Pandurii.

Comunicatul clubului Petrolul despre infectările cu COVID-19 de la echipă descoperite în această săptămână:

”Clubul Petrolul Ploiești anunță ca echipa Lupilor Galbeni este pregătită pentru susținerea meciurilor planificate pentru perioada următoare iar rezultatele pozitive recent confirmate la testarea anti-COVID pentru 6 dintre membri lotului nu va afecta programul de joc. Ca urmare a testării RT-PCR periodice, realizate conform protocolului FRF, o dată la 14 zile, la începutul acestei săptămâni au fost depistate, în cadrul Clubului ploieștean, 7 persoane cu rezultat pozitiv – 6 jucători si un membru al staff-ului auxiliar.

Cazurile confirmate se află în izolare, conform protocoalelor standard, iar o anchetă epidemiologică a fost întreprinsă pentru a limita rata de infectare în rândul Clubului. Contacții direcți rezultați în urma acestei anchete au fost testați potrivit procedurilor FRF, iar rezultatele acestora au fost negative. Jucătorii depistați inițial ca fiind pozitivi pentru COVID-19 vor fi retestați în perioada imediat următoare.

Echipa este determinată să joace până la capăt și să atingă obiectivul de a promova în prima Liga a campionatului de fotbal, respectând cu strictețe toate procedurile în vigoare și măsurile de protecție impuse de autorități și FRF.

Efectivul total al lotului permite la acest moment desfășurarea jocului următor.

Următorul meci al echipei Petrolul Ploiești se va juca împotriva Aerostar Bacău, pe data de 16.11.2020, de la orele 19.30. În acest moment, Petrolul Ploiești ocupă locul 5 în clasamentul ligii secunde.

Clubul a informat autoritățile competente și va urma, în continuare, pașii prevăzuți de protocolul medical pentru desfășurarea competițiilor specifice sezonului competițional 2020-2021”, sună comunicatul clubului Petrolul.

Turris Oltul e în focar, trei meciuri au fost amânate în recenta etapă din Liga 2

Probleme cu COVID-19 descoperite în această săptămână are și Turris Oltul, însă mult mai multe și care întrerup activitatea echipei, iar Concordia Chiajna a trecut și ea prin emoții, însă rezultatele testărilor s-au dovedit alarmă falsă. Totuși, din această cauză, echipa ilfoveană nu a mai jucat ieri meciul restant cu CSM Reșița, însă FRF a luat decizia, surprinzătoare, de a-l amâna pentru astăzi, la 24 de ore distanță, deși regulamentul interzice o a doua reprogramare.

În recenta etapă desfășurată a Ligii 2, a 11-a, trei meciuri nu s-au desfășurat din cauza problemelor cu COVID-19.

Primul joc amânat a fost Unirea Slobozia – CSM Slatina, după ce ialomițenii au anunțat că au nu mai puțin de 15 infectați cu noul coronavirus, iar al doilea a fost SCM Gloria Buzău – Fotbal Comuna Recea, fin cauza infectărilor de la maramureșeni pe care le-au comunicat însă buzoienii. Și partida ”U” Cluj – Farul a fost reprogramată după ce la echipa ardeleană s-au menținut peste 20 de cazuri în lot.

Petrolul joacă la Mogoșoaia meciul de acasă cu Aerostar

Petrolul va juca în etapa a 12-a a Ligii 2 cu Aerostar Bacău. Meciul nu se dispută pe stadionul ”Ilie Oană”, așa cum era normal, din cauza faptului că FRF organizează acolo și meciul cu Danemarca, al echipei naționale de tineret, după ce ieri pe aceeași arenă s-a desfășurat și amicalul dintre România și Belrus, la seniori.

Echipa ploieșteană nu a dorit să își amâne acest joc pentru o altă dată, pentru a nu-și aglomera programul ulterior, astfel că a decis să îl organizeze la bara FRF de la Mogoșoaia.

https://liga2.prosport.ro/seria-1/exclusiv-turris-oltul-are-o-multime-de-cazuri-de-covid-19-si-solicita-amanarea-meciului-cu-dunarea-calarasi-laurentiu-dinita-i-se-alatura-lui-eugen-trica-pe-banca-tehnica-19156943

https://liga2.prosport.ro/seria-1/exclusiv-curiosul-caz-al-meciului-csm-resita-concordia-chiajna-reprogramat-de-doua-ori-de-frf-desi-regulamentul-interzice-acest-lucru-reactii-si-replici-suntem-acuzati-ca-am-respectat-19156928

https://liga2.prosport.ro/seria-1/calvarul-de-la-u-cluj-aproape-sa-se-termine-jucatorii-se-simt-bine-si-se-pot-intoarce-la-antrenamente-in-cateva-zile-urmatorul-meci-e-cu-csm-resita-19156938

Marius ANGHEL 12 Nov. 2020, 10:25 Liga 2
Pe aceeași temă