Pendiuc: „FC Clinceni va fi binevenită, chiar dacă nu va promova în Liga I”. Primarul îi liniștește și pe cei de la SCM Argeș

Marius ANGHEL 15 May. 2014, 19:00 Liga 2

Primarul Piteștiului a dat asigurări că SCM Pitești nu va dispărea, în condițiile în care e­chipa FC Clinceni va veni să joace din toam­nă pe stadionul „Nicolae Dobrin” din Trivale. Edilul argeșean vrea să pună capăt zvonurilor apărute după ce s-a anunțat că echipa din Ilfov a trecut în dosarul de licențiere pen­tru Liga I această locație.

Tudor Pendiuc spune că va sprijini noua echipă în aceleași condiții în care a susținut fotbalul argeșean: „Clinceniul dacă va veni aici va fi FC Argeș și va a­vea același tratament pe care l-a avut FC Argeș, fiindcă va fi echi­pa noastră de suflet într-o altă formulă. Pe parcursul edițiilor, e­chi­pa va deveni 100% arge­șea­nă și va beneficia de același spri­jin pe care l-a avut și fotbalul ar­ge­șean. Nu am discutat cu cei de la Clinceni de promovare, în­să va fi bine să vină, chiar dacă nu va promova în Liga I. Vom fa­ce o colaborare cu SCM Pitești. Va fi o absorbție. Din câte am în­țeles eu, cei de la Clinceni vor pro­mova. Nu vă ascund faptul că am fost și la un meci de-al lor. Eu cu domnul vice și cu dl Zichil am fost la meciul Clinceniului cu Rapid. S-a jucat pe ploaie și nu am putut sta până la final”.

Pri­marul a vorbit la conferința de pre­să a Primăriei și despre pro­blemele financiare cu care se confruntă SCM Pitești.

Edilul i-a pus la zid pe antrenori și pe ju­că­tori pentru faptul că nu au re­ușit să promoveze: „Situația din clasament au generat-o jucătorii de la SCM. Își vor primi banii. Nu aș fi vrut să se ajungă aici, însă sunt niște limitări legislative la ca­re am acționat din octombrie. Nu au fost rezolvate la nivel națio­nal. Sunt și alte echipe cu nume care au dificultăți financiare. Că nu au promovat este vina jucă­to­rilor și a antrenorului. Nimeni de aici nu a intrat peste procesul de pregătire. Toate lucrurile mari au fost făcute cu sacrificii. Aici arată o anumită mentalitate. Când au venit, cei de la Clinceni au rămas perplecși de ce con­diții sunt aici. Pe fotbaliștii noștri i-a legat cineva la ochi să nu bată 11 m cum trebuie, să nu joace. O să-și primească banii, e clar! Gă­sim soluții să își pri­meas­că banii. Noi ne vom achita față de ei, dar ei cum se achită de o­bli­gațiile față de spectatori, față de Pitești? Care e treaba pe care au făcut-o? Un muncitor la Dacia, dacă face un re­but, îl plătește. Ei cum plătesc pentru ce au fă­cut?”

Neplătiți de patru luni, jucătorii lui Sinescu vor să câștige derbiul orgoliilor de la Bradu

Fotbaliștii de la SCM Argeșul Pitești vor încerca să obțină un rezultat bun în confruntarea de mâine, de la ora 18, din deplasarea de la Atletic Bradu. Elevii lui Valentin Sinescu sunt neînvinși în acest derbi jude­țean, piteștenii înre­gis­trând o victorie și două egaluri contra formației pre­gătite de Adrian Neaga. Meciul din­tre cele două combatante nu mai are nicio importanță, pentru că niciuna dintre ele nu are șanse la pro­mo­varea în liga secundă.

Antrenorul Valentin Sinescu așteap­tă ca jucătorii săi să se concentreze pe acest joc, deși elevii săi nu au încasat niciun salariu de la începutul acestui an: „Ne așteaptă un joc dificil pe terenul unui adversar redutabil. Echipa de la Bra­du vine după o înfrângere cu For­tu­na Câmpina, suferită la ultima fază a me­­ciului. Sunt redutabili pe propriul te­ren pentru că au pierdut doar un singur meci acasă. Această partidă contează doar pentru imagine. Sunt rivalitățile lo­cale la mijloc și ne dorim să nu pier­dem acest meci. Vom încerca să ple­căm ne­învinși de la Bradu. Gândurile jucătorilor sunt îndreptate mai mult la ședința Con­siliului Local de mâine, în ca­re se va ra­ti­fi­ca soluția găsită pentru de­blocarea ba­nilor de salarii. Avem asi­gu­rări că lu­crurile vor reintra în normal după a­ceas­tă ședință. În această pe­ri­oadă am fost ne­­voit să gestionez a­ceas­tă criză pro­fundă. Jucătorii au dat do­vadă de ca­rac­ter. Au făcut un salt de menta­li­tate. Trebuie făcut ceva în toate sferele de activitate, pentru a nu mai trece prin a­se­menea situații. Sper ca în viitor să nu mai fie legiuitor un condu­cător auto. Chiar dacă noi venim după vic­toria cu Za­gonul, moralul jucătorilor nu a cres­cut. Starea jucătorilor este una de iritare maximă. Fac eforturi mari la fie­care an­trena­ment. Nu pot să pretind mai mult de la ei, în condițiile în care problemele finan­cia­re i-au afectat foarte mult”.

Titularii au revenit la antrenamente

După câteva săptămâni de grevă cauzate de neplata salariilor pe acest an, titularii de la SCM Pitești au revenit la antrenamentele con­duse de Valentin Sinescu. Astfel tehnicianul grupării din Trivale va avea la dispoziție cel mai bun lot pentru meciul cu Atletic Bradu de vineri. Nemulțumiți că nu și-au primit salariile de patru luni, mai mulți jucătorii de bază ai echipei au refuzat să intre în teren la meciurile cu Chindia Târgoviște, Fortuna Câmpina și FC Zagon.

Sursa: Curierul zilei

Marius ANGHEL 15 May. 2014, 19:00 Liga 2
Pe aceeași temă