Anunțul retragerii lui Gabi Tamaș l-a luat prin surprindere pe antrenorul care l-a lansat în fotbal. Ce spune despre viitorul fostului internațional român: ”Manager sau impresar”

Adi MARICA 27 Oct. 2023, 15:30 Liga 2
Anunțul retragerii lui Gabi Tamaș l-a luat prin surprindere pe antrenorul care l-a lansat în fotbal. Ce spune despre viitorul fostului internațional român: ”Manager sau impresar”

Gabriel Tamaș și-a anunțat, oficial, retragerea din activitatea de fotbalist cu 13 zile înainte să împlinească 40 de ani, după ce în 2023 a jucat în Liga 2 pentru Concordia Chiajna.

Paul Enache, antrenorul care l-a lasant în fotbal pe Gabi Tamaș, surprins de retragerea fostului internațional

Paul Enache (72 de ani) este un personaj care a fost extrem de implicat în fotbalul brașovean mai bine de două decenii, în anii ’80 – 2000, atunci când a condus Tractorul, ICIM, dar și FC Brașov.

Enache este omul care a lansat în fotbal jucători de top, precum Gabriel Tamaș, Tiberiu Ghioane, Daniel Isăilă, Andrei Mărgăritescu, Marian Ivan sau Florin Bratu.

Acesta a fost luat prin suprindere de decizia lui Tamaș de a-și încheia cariera de fotbalist. ”Acum am aflat! Chiar m-a luat prin surprindere. Gabi mai putea juca 2-3 ani lejer, dar el știe mai bine. Sunt convins că va rămâne în continuare în fotbal, mai ales că are o experiență uriașă la ce echipe a jucat în străinătate, dar și la echipa națională”, a spus Paul Enache pentru Liga2.ro.

Cum l-a ratat U Craiova pe Tamaș: ”Aici e o adevărată poveste”

În cariera sa, Gabriel Tamaș a evoluat pentru FC Brașov, Tractorul Brașov, Dinamo, Galatasaray (Turcia), Spartak Moscova (Rusia), Celta Vigo (Spania), Auxerre (Franța), West Bromwich (Anglia), CFR Cluj, Doncaster Rovers, Watford (ambele din Anglia), FCSB, Cardiff City (Anglia), Hapoel Haifa (Israel), Astra, Universitatea Cluj, FC Voluntari, Petrolul Ploiești și Concordia Chiajna. Pentru naționala României are 67 de meciuri și 3 goluri.

Paul Enache spune că înainte ca Tamaș să ajungă la Dinamo, fotbalistul a fost la un pas să semneze cu Universitatea Craiova.

”Gabi a plecat de la Brașov din Divizia B la Dinamo și a fost jucătorul numărul 1 din primul sezon. Inițial, Gabi trebuia să ajungă la Universitatea Craiova. Aici o adevărată poveste. Gabi a plecat să dea probe la PAOK Salonic fără știrea mea. Am plecat după el în Grecia. Am pierdut avionul de întoacere seara din Salonic, am plecat noaptea cu mașina la Atena și dimineața am luat avionul pentru București și de acolo la Craiova, unde avea loc un turneu puternic organizat de Universitatea Craiova. Gabi a fost cel mai bun jucător la acel turneu. Au fost niște discuții între conducătorii lui U Craiova. Ei doreau un transfer definitiv, eu am cerut doar un împrumut pe un an cu anumite clauze la finalul sezonului. Nu ne-am înțeles și așa am ajuns la Dinamo, club care a acceptat varianta unui împrumut pentru un sezon”, a spus Paul Enache.

Viitorul lui Gabi Tamaș: ”Manager sau impresar”

Paul Enache este convins că Tamaș nu va sta mult timp departe de fotbal și are un mesaj pentru acesta.

”Îl felicit pentru întreaga sa carieră, aceștia sunt cei mai frumoși ani pentru un fotbalist. Și el a fost un fotbalist adevărat. Îi doresc multă sănătate, sfatul meu este să se linișetească două – trei luni și apoi să revină în fotbal. Eu îl văd manager sau impresar”, a încheiat Paul Enache.

”Gabi a jucat la echipe puternice din străinătate, dar la ce calități extraordinare avea putea juca chiar la echipe de top. Și el, și Ghioane au fost fotbaliști extraordinari. Ghioane a avut ghinionul cu acele probleme medicale care i-au stopat ascensiunea. În schimb, Gabi a fost ferit de accidentări grave. Din punct de vedere fizic nu crec că în România au fost doi fotbaliști cu capacitatea sa fizică”
Paul Enache, despre Gabriel Tamaș

Gabriel Tamaș, la conferința de presă în care și-a anunțat retragerea din activitatea de fotbalist, la 27 octombrie 2023.

Un singur meci la FC Brașov pentru Tamaș. Țălnar l-a folosit atacant!

Gabi Tamaș și-a făcut junioratul la ICIM, iar la seniori are un singur meci pentru FC Brașov. În Liga a 2-a, cu Țălnar antrenor. Avea doar 16 ani.

”De la ICIM am ajuns la juniori la FC Brașov. Am jucat în două turnee cu grupa antrenorului Emil Borgovan, după care am debutat la seniori cu antrenorul Cornel Țălnar într-un meci, în Regie, cu Sportul. Am jucat pe final 3-4 minute și nea Cornel m-a folosit vârf! Eu eram fericit că m-a debutat! Ăsta a fost singurul meu meci la FC Brașov. La Brașov nici atunci nu era stabilitate”, a spus Tamaș.

”Am zis atunci să mai promovez un tânăr jucător la seniori. FC Brașov a promovat atunci în Liga 1, eu am plecat și chiar nu știu de ce Gabi nu a rămas la Brașov. Tot eu l-am adus apoi la Dinamo. Am fost inspirat!”, spunea Cornel Țălnar.

  • 109 selecții la echipa națională a strâns cvintetul de aur al lui Paul Enache, compus din Tamaș, Ghioane, Ivan, Mărgăritescu și Bratu

 

https://liga2.prosport.ro/seria-1/gabriel-tamas-punct-final-in-cariera-de-fotbalist-19290191

https://liga2.prosport.ro/seria-1/gabi-tamas-pe-punctul-de-a-si-incheia-cariera-de-fotbalist-19290051

https://liga2.prosport.ro/seria-1/gabi-tamas-declaratie-emotionanta-despre-motivul-pentru-care-continua-sa-joace-fotbal-si-la-39-de-ani-de-ce-nu-ma-las-unul-dintre-motive-este-fetita-mea-19268069

Adi MARICA 27 Oct. 2023, 15:30 Liga 2
Pe aceeași temă