Parteneriat corect la Delta Tulcea! CJ vrea să sprijine echipa, dar spune că primarul amână discuțiile

Marius ANGHEL 12 Oct. 2012, 22:12 Liga 2
Parteneriat corect la Delta Tulcea!** CJ vrea să sprijine echipa, dar spune că primarul amână discuțiile

Situația delicată în care a ajuns Delta Tulcea preocupă și conducerea Consiliului Județean, instituție care a întrerupt finanțarea clubului de fotbal din 2009 și care, mai nou, încearcă să redevină finanțator, dar într-un parteneriat corect așa cum a subliniat într-o conferință de presă președintele Horia Teodorescu.

„Vreau să înțeleagă și domnul primar Hogea, ca dealtfel toți care sunt în jurul clubului, că fotbalul este o mișcare sportivă și nu neapărat o posibilitate prin care cineva să-și facă campanie. Fotbalul eu l-am practicat, la un nivel destul de mare, dânsul (primarul Constantin Hogea n.n.) l-a practicat mai mult în tribună, deci e o diferență. Sunt un om atașat de fenomenul fotbal nu doar ca suporter pentru că l-am și practicat. Consiliul Județean Tulcea vrea să susțină fotbalul, Fotbal Club Delta, dar trebuie să înțeleagă toată lumea că o gestionare corectă a banilor de la acest club este necesară. De asemenea, trebuie să înțeleagă toată lumea că acolo unde se duc bani, mai les bani publici, trebuie să existe și performanță, iar în momentul în care Fotbal Club Delta nu-și alege ca target promovarea în Divizia A, probabil că ulterior va pierde și susținerea financiară a Consiliului Județean Tulcea. Eu am avut o discuție cu domnul primar Hogea și i-am spus: DA sunt dispus să ridic ștacheta, dar să avem un target și o echipă managerială la clubul Delta care să dea șansele cele mai mari ca această echipă să o avem și noi – pe o perioadă de timp cât mai lungă, dacă este posibil – în Divizia A! Nu vreau ca la Delta să se ducă banii și să fim veșnici în Liga a II-a, fără să ne creăm șansa să avem o echipă care să aducă echipele mari din România aici, la Tulcea. Atâta timp cât Primăria Tulcea este deschisă, neexistând alte interese la FC Delta Tulcea, și vrea să fie un partener corect, deschis, da, am spus că sunt dispus să ridic bugetul alocat echipei FC Delta la mult mai mult, dar cu condiția ca echipa managerială să gestioneze așa cum trebuie banul public. Până la urmă e ban public și nu sunt dispus să dau niciun leu atâta timp cât suntem veșnici în Liga a II-a! Domnul primar amână aceste discuții cu mine, de fapt nu cu mine, ci cu Consiliul Județean, și eu îl aștept în continuare să ia o decizie de parteneriat corect”, a declarat Horia Teodorescu.

Trebuie spus că pentru echipa de fotbal, ajunsă cu conturile goale și cu datorii de miliarde la furnizori și la taxe și impozite, banii de la bugetul local s-au cam cheltuit și nu au fost puțini: mai mult de un milion de dolari potrivit unor surse credibile din Primăria Tulcea.

Contactat telefonic, pentru că nu se afla în localitate, primarul Constantin Hogea a admis că fără o infuzie de capital de la Consiliul Județean Tulcea situația delicată de la clubul de fotbal va deveni critică iar legat de parteneriatul corect dintre Consiliul Local și Consiliul Județean, propus de președintele Teodorescu, primarul Hogea a declarat: „Este interesantă poziția președintelui Consiliului Județean Tulcea și vreau să fac o propunere, în premieră, de parteneriat corect de care sunt sigur că domnul Teodorescu va fi încântat. Pentru că ne dorim același lucru, promovarea în Liga I, Consiliul local se angajează ca banii alocați echipei pentru anul viitor, prognozați undeva la un milion de euro, să îi mute pe investiții și îl asigur pe domnul Teodorescu și pe suporteri că în iulie 2013 vom avea la Tulcea un stadion modern, de Liga I chiar și cu nocturnă. Dacă domnul Teodorescu își asumă toate cheltuielile pentru atingerea obiectivului și clasarea pe unul din primele două locuri la finalul sezonului, îl asigur și îi asigur pe suporteri că din vară vom avea o echipă în Liga I cu o bază sportivă impecabilă de care să nu ne fie rușine să ne prezentăm la meciurile televizate”, a declarat Constantin Hogea.

Articol scris de Irinel CĂ‚LIN

Marius ANGHEL 12 Oct. 2012, 22:12 Liga 2
Pe aceeași temă