Petrolul s-a impus greu cu Astra, dar a obținut a zecea victorie consecutivă în Liga 2. Nae Constantin: ”Am făcut o greşeală care era să ne coste. M-a bucurat atitudinea noastră.” Cum a comentat eliminarea lui Giuroiu

Marius ANGHEL 31 Oct. 2021, 18:27 Liga 2

Petrolul părea să aibă un meci ușor cu Astra după ce reușise să înscrie și mai apoi să rămână în superioritate numerică după eliminarea lui Tiberiu Giuroiu, însă o gafă incredibilă a lui Viorel Lică i-a complicat partida de la Giurgiu, din etapa a 12-a a Ligii 2. A reușit în cele din urmă să înscrie din nou în minutele din final și cu succesul cu 2-1 să înregistreze a zecea victorie consecutivă în campionat și să continue în galop spre play-off-ul de promovare.

Viorel Lică i-a complicat meciul Petrolului la Giurgiu

Eugeniu Cebotaru a deschis scorul pentru Petrolul în derby-ul orgoliilor cu Astra în minutul 25, după ce Măzărache i-a pasat perfect în centrul careului și de acolo a șutat năpraznic în dreapta lui Moroz. Peste zece minute, după o fază banală între Sory Diarra și Tiberiu Giuroiu, jucătorul echipei gazdă a fost eliminat pentru presupuse cuvinte rasiste la adresa africanului.

Repriza a doua a început cum nu se poate mai prost pentru Petrolul. În superioritate numerică, liderul Ligii 2 s-a aruncat în atac din primele minute pentru a-și mări avantul pe tabelă, numai că o pasă înapoi a lui Viorel Lică l-a pus pe Carlo Danciu (47) în situația de singur cu portarul, iar mijlocașul n-a iertat.

Petrolul a continuat să preseze și a reușit în cele din urmă golul victoriei în minutul 86, prin nou-intratul Darius Buia.

Nae Constantin, după meciul cu Astra: ”Am dominat în totalitate, am ratat multe ocazii”

După joc, antrenorul Nicolae Constantin și-a lăudat echipe pentru modul în care a sperat să înscrie golul victoriei până în ultimele minute.

”O victorie muncită. N-aș putea să spun că am făcut un joc slab, pentru că l-am dominat în totalitate, am ratat multe ocazii. Din păcate, am făcut o greşeală la început de repriză secundă, care era să ne coste și tot ce am făcut a fost să le dăm lor speranţă că pot obţine un rezultat bun. M-a bucurat atitudinea noastră, că n-am renunțat, am luptat până la sfârșit și cred că la final am fost răsplătiți pentru atitudine.

Nu știu dacă a fost cea mai grea victorie, dar a fost una dintre cele mai grele. Important e că am câștigat, că am mai pus trei puncte în clasament și cred că asta contează cel mai mult”, a spus antrenorul Petrolului la microfonul DigiSport.

Astra, abia a treia echipă care înscrie împotriva Petrolului în acest sezon. ”Lupii”, la al zecelea succes consecutiv

Pentru Petrolul, succesul cu Astra a fost al zecelea consecutiv obținut în acest sezon de Liga 2. Totodată, echipa ploieșteană a primit al treilea gol în acest campionat, singurele care au mai reușit să înscrie împotriva ”lupilor” fiind Metaloglobus (0-1 la București) și Unirea Dej (2-1 la Dej).

”A zecea a fost cam chinuită. E bine pentru noi. Asta ne-am propus, să obținem astăzi trei puncte, am reușit să le obținem și ne gândim la meciul viitor”, a spus Nae Constantin.

”Ne-am chinuit destul de mult să dăm al doilea gol, dar problema a fost că nu ar fi trebuit să le permitem să înscrie golul egalării și, astfel, repriza a doua s-ar fi desfășurat altfel”
Nae Constantin, antrenor Petrolul, după victoria cu Astra, 2-1 la Giurgiu

  • Petrolul în meciul cu Astra: R. Avram – Sg. Pîrvulescu, V. Lică, Huja, Țicu (cpt.) – Seto (Vajushi 55′), Cebotaru – M. Bratu (Mih. Constantinescu 66′), Tucaliuc (Sil. Pană 77′), Măzărache (Buia 66′) – S. Diarra. Rezerve neutilizate: Al. Radu – Boțogan, Meijers, Ant. Manolache, M. Chindriș.

Despre eliminarea lui Tiberiu Giuroiu: ”Arbitrul a fost aproape, a auzit”

Antrenorul Petrolului nu a comentat prea mult faza în care Tiberiu Giuroiu a fost eliminat pentru presupuse cuvinte rasiste adresate lui Sory Diarra.

”Îmi e greu să comentez, nu știu ce s-a întâmplat acolo. Au fost cuvinte, a fost arbitrul care a auzit. E clar că nu-și aveau rostul, nici pe un teren de fotbal, nici altundeva, dar arbitrul a fost aproape. Nu pot să comentez mai mult”, a spus Nae Constantin.

Meci ușor cu Dunărea Călărași și apoi, după pauză, cu primele trei clasate sub ea

Pentru Petrolul urmează un meci facil la prima vedere, cu Dunărea Călărași, pe ”Ilie Oană”, sâmbătă, de la ora 12:30, iar apoi va fi pauza de două săptămâni, a treia din acest sezon, în perioada meciurilor naționalelor.

Ulterior, până în pauza de iarnă, Petrolul va întâlni trei echipe din zona de play-off, Concordia (acasă), FC Hermannstadt (deplasare) și ”U” Cluj (acasă).

”Sâmbătă urmează un meci cu Dunărea Călărași, la noi acasă, și abia apoi putem să discutăm de meciurile celelalte. Important e să luăm meci cu meci, am spus-o întotdeauna și așa o să fie până la sfârșit. Primul meci e cel mai important, o să-l tratăm cu maximă seriozitate. Sperăm să-l câștigăm și apoi avem două săptămâni să pregătim meciurile ce urmează. Rezultatele contracandidatelor ne ajută, pentru că echipe pe care noi le-am învins văd că reușesc să facă puncte cu echipele cu care ne batem pentru primele șase. S-a făcut o distanță mică între noi și Chiajna, între noi și Steaua. Important pentru noi e să ne câștigăm noi meciurile. Ce se întâmplă cu celelalte echipe, ce rezultate fac, ne interesează mai puțin”, a mai spus Nicolae Constantin.

Cu 33 de puncte acumulate după 12 etape, Petrolul este pe locul 1 în clasamentul Ligii 2, fiind la cinci puncte peste FC Hermannstadt și la șase de ”U” Cluj și Concordia Chiajna, fix adversarii pe care îi va întâlni în ultimele trei meciuri din 2021. ”U” Cluj are un joc mai puțin disputat, cu Șelimbăr, programat mâine, de la ora 15:30, la Avrig.

Foto: Răzvan Păsărică / Sport Pictures

Marius ANGHEL 31 Oct. 2021, 18:27 Liga 2
Pe aceeași temă