Pânzaru dă vești bune brăilenilor: „Pe ultima sută de metri vom reuși să scoatem capul la suprafață. Luni ne înscriem”

Marius ANGHEL 19 Jul. 2015, 18:54 Liga 2

Vineri, la ora prânzului, trei echipe nu se înscriseseră în noul campionat al Ligii 2. Între timp, conducătorii de la Rapid CFR Suceava au spus că au trimis cererea prin fax, deci, fără ei, ar mai rămâne doar CF Brăila și FCM Dorohoi care o pot face luni, 20 iulie, cel mai târziu, atunci când e termenul limită. Dacă în situația botoșănenilor am aflat că au de gând să se retragă și nu există nicio speranță de continuare, iată că dinspre Brăila au sosit vești bune în acest weekend.

Rămasă fără jucători, fără sprijinul financiar al omului de afaceri Florin Cârligea și ignorată de autoritățile locale și cele județene, situația echipei CF Brăila era aproape pecetluită. Agonia părea că se va sfârși odată cu expirarea termenului limită de înscriere în noul sezon de Liga 2, însă data de 20 iulie poate însemna de fapt o nouă speranță. Antrenorul Alin Pânzaru a anunțat la radio Sport Total FM că șefii clubului sunt aproape să găsească o soluție salvatoare de continuare a activității, iar luni vor depune actul prin care informează federația că vor să participe în noul campionat al eșalonului secund. După aceea se vrea clarificarea situației nou-apărute și demararea negocierilor cu jucătorii.

„S-a încercat în perioada de pauză redresarea situației. Se pare că, pe ultima sută de metri, vom reuși să scoatem capul la suprafață. În ultima zi de înscrieri ne-am propus să o facem și noi. Deocamdată suntem fără vreun jucător sub contract. Cei care nu și-au găsit echipe sunt în stand-by. Rămâne să ne clarificăm situația ca și club, să vedem ce putem oferi, ca să putem semna. La finalul săptămânii viitoare ar trebui să avem situația clarificată. Deocamdata îi avem pe jucătorii de la centrul de juniori. Cred că pot face față pentru că nivelul e tot în scădere. De adus jucători din altă parte este destul de greu.

Mai mult ca sigur nu vor continua toate echipele, chiar dacă s-au înscris acum. Greu se găsesc oameni care să investească, pentru că nu este atractivă liga a doua pentru ei. În ultimii ani, primăria nu a oferit bani decât pentru supraviețuire, iar domnul Cârligea, cu ce a investit, a plătit de fapt datoriile ce nu au fost plătite de Consiliul Local”, a declarat tehnicianul Alin Pânzaru la „Fotbal la matineu”.

Dacă și CF Brăila se va ține de promisiune și se va înscrie în noul sezon al Ligii 2, vom avea astfel la start, cel puțin teoretic, 27 din totalul de 28 de cluburi. Astfel, depășită cu mult, limita de 22 de echipe înscrise va obliga federația să formeze două serii în acest campionat care ar trebui să înceapă pe 29 august.

Marius ANGHEL 19 Jul. 2015, 18:54 Liga 2
Pe aceeași temă